Skocz do zawartości

Google PageRank

kilas88

Rekomendowane odpowiedzi

PR nie ma wpływu na to jak wysoko strona będzie w Google na wybraną frazę. Było to już omawiane pierdyliard razy.

Przy okazji moja pierwsza stronka, rok pozycjonowania i PR4. :)

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
PR nie ma wpływu na to jak wysoko strona będzie w Google na wybraną frazę.

racja, ale ma wpływ na to jak będzie wysoko na NIEWYBRANĄ frazę.....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

PR nie ma bezpośredniego wpływu na pozycję. Jednak wzrost PR może poprawić pozycje w wyszukiwarce, bo:

Jeśli strona jest dodana do jakiś katalogów czy innych skryptów, które mają włączone sortowanie po PR i wyższy PR jest wyżej (łatwiej indeksowalny i link z takich wyróznionych kategorii jest na pewno trochę mocniejszy - o ile można mówić o mocy z katalogów ) - Mam nadzieję, że jasno się wyraziłem o co mi chodzi! Testów nie robiłem ale dla mnie sprawa jest oczywista i nie ma co testować :)... a propo update'ów to u mnie też jakieś takie powroty na PRki z poprzedniego update'u.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Pozycjonuje strony od ponad 5 lat nigdy nie zwracałem uwagi na PR ale słucham oświeć mnie jakie znaczenie ma PR ?

Bo pozycjonujesz zawsze tak samo :)

Pozycjonowanie przez PR nie nadaje się kompletnie do trudnych haseł (ze względu na anchor-flood), ale jest idealne do tysiąca niszówek z long tail, których byś nawet nie wymyślił.

Zacznij od tego, że będziesz sprawdzał PR na KAŻDEJ podstronie za wyjątkiem strony głównej, potem sobie wyciągnij średnia i jak zobaczysz zależność pomiędzy tym średnim PR, a ruchem na stronie, to zapewniam Cie, że zjeży Ci się włos na .....

Pamiętaj też ze 0 a brak PR to wielka różnica i przy wyliczaniu średniego PR niestety musisz sam sobie odpowiedzieć czy brak PR traktować jako PR-1 czy jako 0.

Wiem, że jest to trochę uciążliwe w przypadku dużych witryn, ale jak zaczniesz sprawdzać również ile podstron ma PR0+ w stosunku do reszty z brakiem PR i będziesz ten % obserwował przez dłuższy czas to też zrozumiesz jak to działa.

Jak jeszcze mało, to zrób tak, że za każda podstronę z PR będziesz dodawał pkt im wyższy PR tym więcej pkt (stosunek sobie wymyśl samemu :) ), przeleć botem po stronie i sumuj pkt.

Po napisaniu takiego bota zliczającego pkt. i zapuszczeniu go po stronie peb.pl (wtedy miała na głównej PR3) to o mało z krzesła nie spadłem, a i tak może przeskanowałem z 10% podstron.

Jest też wiele myków odnośnie tematyki. które mogą zaciemnić obraz PR w głowie, bo jeśli strona o kwiatkach ma tylko 1 link ze strony o samochodach z PR6 i na podstawie tego linku dostanie PR5, to ten PR5 będzie się tyczył kwiatków czy samochodów ? ;) Jeśli teraz ze strony o kwiatkach zalinkujemy kolejną stronę o kwiatkach możemy powiedzieć, że PR to g*wno i nic nie daje ;) bo przecież taki link z PR5 w tej samej tematyce powinien mieć mega moc (a efekt będzie pewnie znikomy). Na jaką tematykę dany PR po części wskazuje wie niestety tylko Google...

rozumiem że to raczej w formie żartu ? taka teza

no niekoniecznie. Miałem na myśli :

Pozycjonowanie przez PR nie nadaje się kompletnie do trudnych haseł (ze względu na anchor-flood), ale jest idealne do tysiąca niszówek z long tail, których byś nawet nie wymyślił.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

SMYS to co piszesz być może jest prawdziwe nie wiem ale dla mnie osobiście bez sensu , ja osiągam long tail poprzez optymalną budowę serwisu prześcigając nokaut ,ceneo nie mówiąc już o allegro 3 miesięcznym sklepem , odkąd auto blogi mają po PR3 nie zwracam uwag na PR

tak przy okazji :)https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=545951

Marketing internetowy dla firm

SMYS to co piszesz być może jest prawdziwe nie wiem ale dla mnie osobiście bez sensu , ja osiągam long tail poprzez optymalną budowę serwisu prześcigając nokaut ,ceneo nie mówiąc już o allegro 3 miesięcznym sklepem , odkąd auto blogi mają po PR3 nie zwracam uwag na PR

Zrób 2 podobne opisy np działalności firmy, jeden wrzuć na precla z PR0, a drugi np do firmy.net, teraz oba wpisy (podstrony) podlinkuj niewielka ilością pkt z SWL, pierwsza podstrona nie wejdzie nawet do setki, podczas gdy druga spokojnie pojawi się na 20-30 miejscu i tam zostanie (oczywiście w zależności od hasła ale różnice po między nimi zobaczysz ogromna).

Nie ma sensu pakowanie PR w strony, które maja kilka zdań na krzyż, ale przy stronach z setka treściwych publikacji. W takim przypadku po kilku cyklach przepływu PR na podstrony można się spodziewać szturmu na stronę.

Nie ma też sensu budowania PR w stronę, gdzie klient zleca wypozycjonowanie kilku fraz i nawet pewnie nie doceni naszej pracy, bo będzie myślał, ze ten ruch z long tail to nie nasza robota, tylko należy mu się jak psu micha :)

A co do autoblogów z PR3 to pewnie mi piszesz o stronie głównej z PR3, wnikliwa analiza podstron prawdopodobnie zdradzi ich słabość...

Zrób 2 podobne opisy np działalności firmy, jeden wrzuć na precla z PR0, a drugi np do firmy.net, teraz oba wpisy (podstrony) podlinkuj niewielka ilością pkt z SWL, pierwsza podstrona nie wejdzie nawet do setki, podczas gdy druga spokojnie pojawi się na 20-30 miejscu i tam zostanie (oczywiście w zależności od hasła ale różnice po między nimi zobaczysz ogromna).

test przeprowadzę bo akurat mam stosowne ku temu warunki

domeny zakupione tego samego dnia , z prawie identyczną "podobną" treścią , linkowane ta samą ilością PKT od dzień dobry i dziś jedna ma PR1 druga PR0 bo tak :) wrzucę zaraz frazę ciężka oraz frazę lekką na obie domeny myślę ze po miesiącu będziemy mogli sprawdzić Twe słowa. Oczywiście wszystko dotniesz do wglądu na PW

Nie twierdzę ze nie ale akurat mam sposobnosc sie przekonać o tym co piszesz

test przeprowadzę bo akurat mam stosowne ku temu warunki

domeny zakupione tego samego dnia , z prawie identyczną "podobną" treścią , linkowane ta samą ilością PKT od dzień dobry i dziś jedna ma PR1 druga PR0 bo tak :) wrzucę zaraz frazę ciężka oraz frazę lekką na obie domeny myślę ze po miesiącu będziemy mogli sprawdzić Twe słowa. Oczywiście wszystko dotniesz do wglądu na PW

Nie twierdzę ze nie ale akurat mam sposobnosc sie przekonać o tym co piszesz

Nie bez przyczyny podałem dla przykładu firmy.net, teraz co prawda maja (na twojej ulubionej do sprawdzania ;) ) stronie głównej PR6, ale przed update PR7. Maja bardzo dobrze rozłożony PR na podstronach. Podlinkowanie delikatne wpisu wyrzuca podstrona do góry jak z katapulty. By osiągnąć taki sam efekt na stronie z PR0-1 musiałbym się po prostu napocić.

Żeby było jasne, nie twierdzę, że techniki, których używasz są gorsze od pozycjonowania Page Rank'iem, są lepsze w większości przypadków, ale to, że PR to tylko gadżet to się nie zgodzę.

Pagerank to też w pewnej części składowa zaufania do strony, a budując zaufanie do strony, link ze spamów są traktowane lepiej - jak to mówił komisarz Ryba - nieewieelee ale lepiej

hm jak patrzę na podstrony z pr to te które maja wyższe pr jednak są sporo wyżej w googlu pewnie dla tego ze są bliżej głównej domeny linkowanej

Polecam https://wiki.haszysz.com Wikipedia o Konopniach, tworzone od 2005 roku. Zajrzyj też na forum o marihuanie gdzie możesz skonsultować się w odpowiednim dziale z lekarzem medycznej konopi, który odpowie na wszelkie nurtujące pytania o  medycznej marihuanie https://forum.haszysz.com/forums/medycyna.104/

Nie bez przyczyny podałem dla przykładu firmy.net, teraz co prawda maja (na twojej ulubionej do sprawdzania :) ) stronie głównej PR6, ale przed update PR7. Maja bardzo dobrze rozłożony PR na podstronach. .......

Wg mnie mówisz o mocy domeny na którą składa się cała masa czynników jak wiek, linkowanie wewnętrzne, zewnętrzne itp itd

zobacz z strony https://www.firmy.net/budownictwo.html biore frazę Bielańska 4/30 i sprawdz jakie wyniki dla niej mam oraz jakie domeny pod ktorymi one się znajdują mają PR a na jakiej pozycji jest firmy.net i śmiało tak możesz prelecieć naście przykładów z ktorych wynika ze to nie PR ma znaczenie a cała masa czynników składających się na moc domeny

ciekawym przykładem jest adres : Związku Walki Młodych 15 z tej strony https://www.firmy.net/budownictwo.html ---- https://www.google.pl/search?q=Zwi%C4%85zku...lient=firefox-a

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności