Skocz do zawartości

Google PageRank

kilas88

Rekomendowane odpowiedzi

xann mógłbyś podać linka do podstrony ZWM, bo się wyszukiwarka na firmy.net wykrzaczyła

Edit. nie zrozumiałem, że chodzi o adres. Nie ma co porównywać tych adresów. Na Zumi to trafia do title, więc w sumie Xnn udowodniłeś, że PR nie ma znaczenia.

https://www.firmy.net/budownictwo.html PR5 brak wpisu z firmy.net w top10 google.pl

https://www.zumi.pl/1840244,FW_Renovstone_J...zawa,firma.html PR0, ale pierwsze miejsce w Google.pl

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
SMYS no bez jaj :) tak sie nie liczy ;)

Oczywiście strona z TYLKO PR6 na głównej nie może być pierwsza na każdy możliwy adres w Polsce ;)

Zgadzam się z Tobą, że PR nie jest jedynym czynnikiem, ale ma wpływ na pozycje niszowych haseł.

tu macie ciekawą sytuację : https://www.google.pl/search?q=Karola+Namys...lient=firefox-a Obie strony wyszły w top10 ( a ja bym je rozjechał 3 linkami) :)

Tylko ze takich haseł ona ma ze 100 tys wiec potrzebowałbyś ze 300 tys linków i chodź może to nie problem dla Ciebie, to straciłbyś na to tyle czasu, że w połowie pewnie by Ci się odechciało ;)

mogę ci za to pokazać przykład, gdzie walczę z domeną, która niedawno zdobyła dopiero PR1, podczas gdy ja przeszedłem z PR3 na PR4, a mimo to jej pozycja pozostaje niewzruszona!!

Kto jak kto, ale AdamAGP od zawsze ważył dokładnie wartość i moc linków na części pierwsze...

Rzeczywiście :D

PR nie ma bezpośredniego wpływu na pozycję. Jednak wzrost PR może poprawić pozycje w wyszukiwarce, bo:

Jeśli strona jest dodana do jakiś katalogów czy innych skryptów, które mają włączone sortowanie po PR i wyższy PR jest wyżej (łatwiej indeksowalny i link z takich wyróznionych kategorii jest na pewno trochę mocniejszy...

Z akcentem na "bardzo trochę" bo z reguły tam jest sporo linków wychodzących, poza tym wśród mocnych sortowanie po pr ma raczej niewielki odsetek.

Wiadomo, że PR2 domen może dostać mając kilka linków, a wg mnie PR PRowi nie równy.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Z akcentem na "bardzo trochę" bo z reguły tam jest sporo linków wychodzących, poza tym wśród mocnych sortowanie po pr ma raczej niewielki odsetek.

W polskich katalogach rzeczywiście nie ma takich dużo - ale w starych anglojęzycznych - jest już takich znacznie więcej. Jak otrzymasz dłuższy zielony paseczek to Twoje strony stają się silniejsze nie tylko z posiadania tego paseczka ale tez z tego, ze na innych stronach/katalogach czasami linki do niej są bardziej wyróżnione/dostępne. Może się to przełożyć w jakimś stopniu na frazę ale oczywiście nie musi :D Ot i cała moja filozofia względem PR - możecie się z nią zgodzić lub nie ;)

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

xann zanim kolejny zaczniesz wypisywać głupy, że PR nie ma znaczenia powiedz,....

Pozycjonuje strony od ponad 5 lat nigdy nie zwracałem uwagi na PR ale słucham oświeć mnie jakie znaczenie ma PR ?

Statystycznie decyduje o sile linka.

Jak nie wierzysz to zamień się daję 1 000 000 zindeksowanych podstron bez PR w zamian za 10 000 z pr>0.

A odzywam się dlatego, że nie wierzę, że nie wiesz o tym ! - ignorowanie znaczenia PR wynika tylko i wyłącznie z twojego prywatnego interesu. Ale przykre to jest kiedy dla kilku nędznych złotych wprowadzasz w błąd wielu użytkowników. Naprawdę daję ci delikatnie do zrozumienia, że znudziło się mi i wielu innym osobom zabieranie przez ciebie głosu w dyskusji bez cienia merytoryki tylko po to, żeby baner e-weblinka świecił się jak najczęściej.

racja, ale ma wpływ na to jak będzie wysoko na NIEWYBRANĄ frazę.....

rozumiem że to raczej w formie żartu ? taka teza

rozumiem , że ktos nie rozumie podstaw ?.

Statystycznie dwie podstrony zlinkowane bez anchorów w podobnym środowsku jedna PR2, druga PR4 - PR4 częściej i wyżej pokarze się w wynikach na zapytania z treści podstrony - znowu oponujesz przeciwko czemuś oczywistemu - pytanie w imię czego ?

i śmiało tak możesz prelecieć naście przykładów z ktorych wynika ze to nie PR ma znaczenie a cała masa czynników składających się na moc domeny

ja takich przykładów znajdę tysiące tylko takie rozumowanie to uczniacki błąd. Dzisiaj już bardzo młodzi adepci SEO analizując algorytm google nie operują pojedynczymi przykładami a statystyką.

Pytania dla ludzi myślacych logicznie:

Jeżeli dla 100 prób test wypada negatywnie np.: w 8 przypadkach, to czy krzyczymy, że te 8 decyduje o nieprzydatności metody?, czy używamy metody wiedząc, że jak każdy element algorytmu działa statystycznie i sprawdza się na skali ?

Dlaczego mając SWL nie trzeba zwracać uwagę np PR? - kiedy w przypadku 10 000 gównianych linków i tak trafimy kilkanaście a nawet kilkadziesiąt porządnych (z dobrym PR) ?

A odzywam się dlatego, że nie wierzę, że nie wiesz o tym ! - ignorowanie znaczenia PR wynika tylko i wyłącznie z twojego prywatnego interesu. Ale przykre to jest kiedy dla kilku nędznych złotych wprowadzasz w błąd wielu użytkowników. Naprawdę daję ci delikatnie do zrozumienia, że znudziło się mi i wielu innym osobom zabieranie przez ciebie głosu w dyskusji bez cienia merytoryki tylko po to, żeby baner e-weblinka świecił się jak najczęściej.

Im wyższe PR na wszystkich podstronach, czyli ogólnie im lepiej rozłożony PR tym mniej linków z SWL jest potrzebne na konkretne frazy, a co za tym idzie, mniej pkt w systemach, a co za tym idzie mniejszy % dla właścicieli, a co za tym idzie wiadomo ;)

Niestety po napisaniu paru zdań wyżej, z których można już wyciągnąć pewną wiedzę, dostałem odpowiedz typu: ma wyższy PR a jest niżej :D

Potem się niektórzy dziwią, że nie ma tu sensownej wymiany wiedzy...

'mrtn' czy mógłbyś pokazać jakiś życiowy przykład tak jak pokazali go tutaj inni na poparcie swoich słów ?

przyznam ze za bardzo nie rozumiem co napisałeś

Pozwolisz, że ja Ci odpowiem na to pytanie.

Trudno tu o życiowy przykład, bo do tego potrzebny jest dostęp do statystyk, ale na przykładzie:

Pozycjonujesz pod trudne i w miarę oblegane hasło swoją stronę, osiągasz 1 miejsce i masz np (tak dla przykładu) 500 osób dziennie z tego hasła, wyżej już się nie da wiec jesteś najlepszy.

A jest strona, której nie ma w TOP20 na to hasło, ale ma jest w tej samej tematyce, poszła inna droga, czyli położył nacisk na longtail (pozycjonowany przez PR).

Generalnie możne nawet nie wiesz o jej istnieniu bo strony na 3 podstronie wyników to pewnie jakieś dno...

Tylko, że przyglądając się jej statom, okazuje się, że ona z longtail ma np. 3000 osób dziennie i to oni robią kasę a nie Ty.

Jest to w ogóle szczególnie miły przypadek, ponieważ obie strony są zadowolone :D

Sorry, że jeden pod drugim, ale chcę to oddzielić...

Przykład życiowy:

https://www.krs-online.com.pl/ <-- alexa wskazuje : 39,486

Jest to naprawdę duży ruch... i teraz jak myślisz, czy właściciel tej strony wpisywał każdą nazwę firmy do e-weblinka, żeby wypozycjonować każda nazwę firmy w KRS ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności