Skocz do zawartości

Google PageRank

kilas88

Rekomendowane odpowiedzi

Przejrzyj 60% stron o tematyce fotografii. Większość to mniej świadomi administratorzy, ale tak czy inaczej dbają o strony i interesuje ich ruch, a nie pozycja, ale.. 90% serwisów utrzymuje się z long tail - hasło fotografia, zdjęcia, czy galeria nie jest tak popularne, jak setki haseł typu: nikon d300 opinia/recenzja, czy coś.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
xann zanim kolejny zaczniesz wypisywać głupy, że PR nie ma znaczenia powiedz,....

Pozycjonuje strony od ponad 5 lat nigdy nie zwracałem uwagi na PR ale słucham oświeć mnie jakie znaczenie ma PR ?

Statystycznie decyduje o sile linka.

Jak nie wierzysz to zamień się daję 1 000 000 zindeksowanych podstron bez PR w zamian za 10 000 z pr>0.

mrtn tu poruszyłeś jeszcze inny aspekt, bo te bez PR mogą być w tym zmodyfikowanym suplemencie, czy też jego odpowiedniku, który obecnie funkcjonuje, a jeżeli dane strony w nim się znajdują to linki na nich nic nie dają albo prawie nic, w każdym razie jeżeli coś dają to bardzo nie wiele. Strona może mieć PR i wpaść do suplementu, a w tedy owy PR straci, często nawet spadek do N/A odbywa się bez updatu, podobnie wzrost z n/a do 0.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Napisałem o stronie z PR – 6 i zamurowaniu pozycji jej w top-20 ze świadomością iż profesorowie pozycjonowania z niesmakiem skomentują te słowa. Ale to oczywisty fakt, są słowa gdzie posiadanie dobrego PR, starej domeny, ponad stu tysięcy linków nie powoduje podniesienia pozycji. PR to nic innego jak wyróżnienie strony przez gugla, oczywiście sam sprawdzam PR w przypadku szukania katalogu stron ale to tylko wycinek tego co składa się na jego określenie jako dobrego katalogu - sprawdzam jaki ma PR, jaki jest wiek domeny ile ma linków z zewnątrz, ale czy tylko to jest do sprawdzenia w przykładowym katalogu ja uważam, że aby zobaczyć czy katalog posiada odpowiednią moc warto pokusić się o przeglądnięcie wpisów i sprawdzenie czy są one zaindeksowane w google. Warto również poświęcić czas na sprawdzenie czy na dane słowo oprócz strony zapisanej w katalogu na liście w googlu jest jeszcze sam katalog z odnośnikiem do tej strony.

I z własnych poszukiwań powiem krótko, niejeden katalog z PR-5 jest słabszy w indeksowaniu niż niektóre z PR- 2.

Oj teraz posypią się na mnie gromy ale, że podważam teorię pozycjonowania ale według mnie super katalogiem jest https://www.fp6.pl obecnie ma PR-4. Mam w nim zapisane ponad 20 stron każda na swoje słowa kluczowe ma w indexie bliźniaczy zapis z linkiem z tego katalogu.

Podam przykład: proszę sprawdzić moja fraza - "domowy zwierzyniec" - jestem na pierwszym miejscu a link z katalogu

klikaj jest na miejscu 7.

Odnośnie Long tail, u nas to szerokie pozycjonowanie, to metoda optymalizacji i pozycjonowania stron, polegająca na pozycjonowaniu witryny na bardzo dużą ilość słów kluczowych. Stosowane zazwyczaj w przypadku dużych witryn, sklepów internetowych, ja przy swoim serwisie nie szukam słów kojarzących się z moim królikiem ale faktycznie rozważę czy aby poszerzenie zakresu słów kluczowych na - pasztet z królika, królicze futra, omyk, skoki, nie pozwolą na zwiększenie odwiedzin z obecnego 1000 na dobę do 5000 gości.

Szkół pozycjonowania jest tyle ile pozycjonerów, każdy ma swoje metody i nikt chyba przy zdrowych zmysłach nie sądzi, że na forum zostanie wyłożona kawa na ławę jak pozycjonować stronę X na słowa Y, każda taka strona wymaga indywidualnego podejścia, myślę podobnie jak Xann, nie ma znaczenia czy uważam PR za ważny czy mniej ważny liczy się końcowy produkt czyli pozycja strony. Jaką dojdę do tego metodą to moja sprawa i nikomu się nie będę z tego tłumaczył. Bawię się w pozycjonowanie ponad 5 lat, piszę bawię bo to nie jest moje źródło utrzymania i podchodzę do tego na luzie.

Życzę w wypowiedziach mniej zaciekłości i wzajemnych ataków, tyle że, tak naprawdę to ten spokój i luz przychodzi z wiekiem. A to co kto reklamuje reguluje regulamin tego forum a nie indywidualne widzimisię

uczestnika forum. U mnie na swoich katalogach zrobiłem bardzo prosty regulamin – o tym co tu jest decyduje KazioR.

mrtn no jeżeli na pytanie

..... jakie znaczenie ma PR ?

Ty podajesz

Statystycznie decyduje o sile linka.

no nawet to nie jest żałosna odpowiedz , jeszcze bym zrozumiał jak by to był ktoś kto dwa , trzy miesiące temu się zapisał na PIO i zjadł wszystkie rozumy ale z Twojej strony takie wyjaśnienie to porażka , nie dziwie się że ex klienci ci takie opinie wystawiają :D

.....

I z własnych poszukiwań powiem krótko, niejeden katalog z PR-5 jest słabszy w indeksowaniu niż niektóre z PR- 2.

.....

tu się z Tobą zgodzę

Marketing internetowy dla firm

Warto również poświęcić czas na sprawdzenie czy na dane słowo oprócz strony zapisanej w katalogu na liście w googlu jest jeszcze sam katalog z odnośnikiem do tej strony.

Jest to jakaś metoda, tylko trzeba odpowiednio dobrać słowa, bo na bardzo trudną frazę trzeba będzie daleko szukać :D chociaż nie zawsze :(

Na pewno ilość bl daje mylne wrażenie o katalogu, chyba że sprawdzamy, czy katalog jest w ogóle linkowany.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności