Skocz do zawartości

Glowna i podstrona rankuja

syrop77

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Pozycjonuje pewna domene na rynku UK. Pozycjonuje podstrone - na niej skupiam linki. Na jedna z fraz moja podstrona www.domena.co.uk/xxx rankuje na pozycji 20. Natomiast strona glowna pojawia sie za nia kilkanascie pozycji dalej, ok 30 pozycji. Wg. mnie to troche dziwna sytuacja. Czym moze byc to spowodowane? Czy wchodzi w gre rowniez spora liczba anchorow na ta fraze zarowno do glownej strony jak i podstrony? W sumie fajnie ze tak sie to uklada ale ciekaw jestem czy spotkaliscie sie juz z tym i co to oznacza. Normalnie jest tak ze glowna powinna byc na ta fraze w suplemental index.

Dziekuje za pomoc i opinie.

Jeżeli podstronę pozycjonujesz linkami z docelowym anchorem, natomiast domena posiada tych linków mniej bądź o innym anchorze to nie ma się co dziwić - zjawisko jak najbardziej normalne.

Przecież podczas szukania informacji w Google nie zawsze znajdujesz główną domenę w wynikach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności