Skocz do zawartości

Do właścicieli precli

spookypld

Rekomendowane odpowiedzi

Interesowałoby Was dodanie do waszych precli do agregatora? Chodzi o to, że większość precli ma kanał RSS i można z tego postawić świetnie prosperującego bloga. Zastanawia mnie, czy by tego nie zrobić. Pytanie tylko czy są chętni. Jak się zbierze z 10 precli, to myślę że mogę zrobić Autobloggra.

Co do zasad to mógłbym podzielić na dwie kategorie - moderowane i nie moderowane.

Co wy na to ? Są jacyś chętni? (może być na PW)

jak niemoderowane to od razu odpuść.

jak nie będzie to 11 wordpress zbierający wycinki z 10 pozostałych, tylko fajny systemik oceniający precle, wpisy w preclach itd - budujący pewną "preclową" społeczność to czemu nie.

w sumie nawet mógłbym wyłożyć trochę budżetu na taki projekcik.

coś ala blogfrog tyle że wyłącznie dla precli, albo preclopodobnych blogów ;)

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

chyba w ogóle trzeba by to ograniczyć do precli tematycznych. co jest za sens zakładać agregator z 10 kategoriami o dodawać do niego precla, zaznaczając z góry 10 kategorii, do których on należy. to już zwykłe splogi byłyby wartościowsze ;)

z systemem oceny mam jeden problem, ale zdaje się, że można to zrobić.

jakby ktoś chciał wiedzieć, to api do tego nie będzie, no chyba, że gniotek fundnie.

spookypld ja daje 30 moich blogow ale powiedz mi gdzie jest sens ??

Czym to ma sie roznic od wtyczki wordpressa autobloga gdzie gdzie mozesz lyknac za dzien z Rss tysiace postow ??

Jesli jakis system oceny to to chyba bedzie za duzo roboty za malo efektow :/

spookypld ja daje 30 moich blogow ale powiedz mi gdzie jest sens ??

Darmowe podlinkowanie każdego wpisu wg ciebie jest bez sensu?

Czym to ma sie roznic od wtyczki wordpressa autobloga gdzie gdzie mozesz lyknac za dzien z Rss tysiace postow ??

Będzie to obupólna korzyść. Wy będziecie mieć podlinkowany każdy wpis w pressell page, nawet ten nowy. Wiem, że to niewiele, ale jednak zawsze presell podlinkowany > presell niepodlinkowany. chodzi tutaj raczej o ilość a nie jakość tych linków. np. ilość BL bywa premiowana przez różne algorytmy.

Jesli jakis system oceny to to chyba bedzie za duzo roboty za malo efektow :/

system oceny - no jest z nim trochę roboty i naprawdę w pierwszej odsłonie serwisu go nie będzie. jedyne co będzie to znane wszystkim gwiazdki i narazie tyle. z tym nie ma aż tak dużo roboty. pracowałem stworzenia takiego systemu przy okazji przygotowywania spisu katalogów i wtedy był fail, ale teraz wiem co źle robiłem. naprawdę kwestia czasu by to dodać. druga rzecz to później wyświetlić te wpisy posegregowane wg ocen. paradoksalnie to będzie trudniejsze.

efekty będą takie, że ludzie szybko sobie sprawdzą gdzie dodawać. pracowałem kiedyś nad takim katalogiem katalogów, gdzie PR, BL, site byłoby samoaktualizujące się i możnaby posortować wszystkie wpisy wg PR, BL czy site. Jaki problem dodać do tego skrypt oceniający? - Żaden. Kwestia skonstruowania algorytmu.

Pomyśl tak. Masz precla z site okolo 1000. wrzucasz go do SWL i po miesiącu masz 2000linków zwrotnych. wrzucasz go do mnie, dostajesz 1000 gratis.

Szczerze mówiąc, to jeszcze mam jeden podobny system agregujący normalne blogi w trakcie tworzenia. Jestem pewny, że z czasem powstaną z tego 3 strony.

A narazie to musze wracac do normalnej pracy ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności