Skocz do zawartości

pytanie - poprawne frazy do pozycjonowania

mmcs

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

mam pytanie, skończyłem właśnie serwis regionalny, z informacjami o nim.

Pytanie:

jak dobrać frazy które są lepsze dla wyszukiwarek:

np: informacje Lublin, Ogłoszenia Lublin, Sport Lublin, Rozrywka Lubań, miasto Lipsko

czy ten sam efekt uzyskam:

np: informacje, Ogłoszenia, Sport, Rozrywka, miasto, Lubań, Lipsko

Którą metodę wpisywania wybrać?

Ja bym to raczej rozłożył głównie na trzy frazy:

Lubań, Lipsko oraz Lublin.

A troszkę mniej linkował na ogłoszenia miasto, sport miasto itd.

czyli frazy dobrac na zasadzie.

Informacje Lublin, Informacje Lipsko, Informacje Lubań, sport Lublin, sport Lipsko, sport Lubań itp.

tak zapisać te frazy? czy po prostu po przecinkach: inforamcje, sport, Lipsko, Lublin, Lubań ?

Ja bym zaczął od tego https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal i na początek wybrał dwu i trzywyrazowe na odpowiednie podstrony, a w tzw. międzyczasie pojechał "Lublin". Mniej oblegane frazy łatwiej wypozycjonować i szybciej beda efekty.

Eksperyment Discover.pl

Ludzie szukając w google najczęściej wpisują zapytanie w takiej formie:

[przedmiot poszukiwań] [Miasto].

Nikt raczej nie szuka tak bardzo ogólnikowo jak "informacje Lipsko" czy "rozrywka Lipsko" więc z takimi frazami daj sobie spokój. Postaw się na miejscu użytkowników. Jeżeli będą zainteresowani ogólnymi informacjami wpiszą po prostu nazwę miasta (np. "Lipsko"). Spójrz na swoją stronę i zastanów się na jakie konkretne frazy użytkownicy znaleźliby to, czego szukają (np. mapa miasta Lipsko, rozkład jazdy pks/pkp Lipsko, dyskoteka Lipsko, koncert Lipsko, pub Lipsko, itd.)

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

dziekuje wszystkim za spostrzeżenia, i zapraszam do wyrażania kolejnych.

Zanczne oczywiście od wyboru fraz ale mam pytanko jak je wpisywac do keywords:

rozkład pks Lublin, mapa miasta Lublin, forum Lublin

czy może zastapić to: [b]Lublin, rozkład pks, mapa miasta, forum[/b]

Chodzi o to czy przy kazdej frazie dodawać Lublin,? czy może na początku keywords dać: Lublin, a po przecinkach frazy tematyczne??

Zanczne oczywiście od wyboru fraz ale mam pytanko jak je wpisywac do keywords:

rozkład pks Lublin, mapa miasta Lublin, forum Lublin

czy może zastapić to: [b]Lublin, rozkład pks, mapa miasta, forum[/b]

Do keywords to mało istotne, ale lepiej wpisz tak, jak będziesz pozycjonował - praca Lublin, pozycjonowanie Lublin itp.

Eksperyment Discover.pl

wpisz te frazy w wyszukiwarkę i sprawdź jakie wyniki będą się pod nimi znajdować , powinna dac Ci odpowiedz na Twoje pytanie

to znaczy nie chodziło mi o dobór fraz bo z tym sobie poradze, tylko chodziło o metode czy do kazdej frazy dołączać nazwe miejscowosc czy wypisać frazy po przecinku i dać też nazwe miejscowości. tak jak wyżej napisałem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności