Skocz do zawartości

Forum jako subdomena czy nie?

lukasamd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie,

wróciło do mnie pytanie: czy warto część serwisu (np. forum) dodawać jako subdomenę? Czytając niektóre tematy na forum odnoszę wrażenie, że linki takie są traktowane jak zewnętrzne.

W efekcie na mojej obecnej stronie po sprawdzeniu jest takich linków aż 55 (z czego większość z forum), choć część nadałem atrybut nofollow.

Czy to negatywnie wpływa na pozycję witryny? Co najlepiej zrobić: zachować subdomenę i dodać nofollow na wszystkich linkach oprócz głównego, czy zlikwidować subdomenę i forum dać jako katalog pod serwisem?

No to właśnie teraz tak mam, ale np. w każdym newsie na serwisie pojawia się link do forum. Jeżeli jest traktowany jako zewnętrzny to trochę ich jest... co w takiej sytuacji zrobić? Nofollow na takie linki, a na główny adres forum nie?

Te linki nie są traktowane jak linki zewnętrzne.

Forum jest częścią serwisu, nie ma znaczenia, czy subdomena, czy katalog.

Tak czy inaczej, jak nie zależy Ci na forum to daj tym linkom nofollow, jednak w takim wypadku, po co Ci forum?;>

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

@lukasamd nie należy popadać w paranoję. Strony są dla ludzi i jeżeli twoja strona i linki na niej są tworzone z myślą o nawigacji żywych osób to nic nie zmieniaj i nie przejmuj się żadnymi linkami wewnętrzymi/zewnętrznymi. Forum może śmiało być na subdomenie a na stronie głównej mogą być dziesiątki linków do postów/tematów. Ja na Twoim miejscu nie dawałbym żadnego "nofollow".

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

stawiaj na subdomenie - beda lepsze adresy i latwiejsze do zapamietania

z tymi nofollow bym nie kombinowal i linkowal wszystko normalnie i traktowal to jako zwykle linkowanie wewnetrzne (nie popadajmy w paranoje z tymi atrybutami) a jak wiadomo linkowanie wewnetrzne wplywa pozytywnie na indeksacje balaganu i wybijanie sie fraz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności