Skocz do zawartości

Bot "olewa" pingowanie?

Heniek2000

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Ostatnio przyszpieszałem indeksowanie podstron swojego forum za pomocą pingowania, skutki tego były zadowalajce bowiem wszystkie nowe tematy kilka godzin po ich założeniu były w indeksie google. Tydzień temu strony przestały się indeksować, a googlebot (przebywający na moim forum 24/7) przestał zwracać uwagę na pingowanie (wcześniej automatycznie po każdym pingowaniu bot zaglądał do nowo założonych tematów). Wydaje mi się, że Skrypt, z którego pinguje jest w porządku dlatego, że używam go również do indeksacji podstron innego forum i tam wszystko "gra" tak jak powinno, ponadto dodam, że fora postawione są na tym samym skrypcie.

Rozumiem, że site ciągle się waha i możliwy jest przestój w indeksowaniu, ale być może jest jakaś inna przyczyna, dlatego też postanowiłem założyć tutaj temat.

Czekam na odpowiedzi ;)

Sprawdź czy po przez pingowanie w ogóle roboty łażą po Twojej stronie. Bo to, że bot wpadnie na stronie nie znaczy ,że zaindeksuje i to normalne.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

stary, a coś Ty myślał?

jakby ci jaki dzieciak ciągle pisał maile, których masz dosyć to być go umieścił na czarnej liście i tak samo robi z tobą bot.

jak nie nauczysz się rozsądku i wyjrzysz dalej poza czubek swojego nosa,

może jeszcze będą z ciebie ludzie...

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Sprawdź czy po przez pingowanie w ogóle roboty łażą po Twojej stronie. Bo to, że bot wpadnie na stronie nie znaczy ,że zaindeksuje i to normalne.

Bot na stronie jest 24/7, wcześniej reagował za każdym razem na pingowanie udając się odrazu do tematów nowo założonych, a teraz w ogóle nie zwraca na to uwagi.

Nie pinguj strony cały czas, bo tak jak Guszczyn napisał, bot zacznie to olewać.

Kilka pingów dziennie wystarczy, najlepiej pingować kanał RSS, jeśli Twoja strona takowy udostępnia.

Tak udostępnia kanał rss.

stary, a coś Ty myślał?

jakby ci jaki dzieciak ciągle pisał maile, których masz dosyć to być go umieścił na czarnej liście i tak samo robi z tobą bot.

jak nie nauczysz się rozsądku i wyjrzysz dalej poza czubek swojego nosa,

może jeszcze będą z ciebie ludzie...

Czy ja gdziekolwiek napisałem, że pinguje cały czas? Pingi wysyłam raz, góra dwa razy na dzień, więc nie rozumiem tych aluzji.

Heniek, pingowanie to nie wszystko a robot Google nie działa na zawołanie. Powodów dlaczego google nie zagląda na Twoją stronę może być wiele, może być to np. zjawisko przejściowe związane z procesem samej indeksacji Twojej strony, albo ze zmianami których dokonałeś, z szybkością działania strony, z linkami przychodzącymi itp.

...

Heniek na twoje stwierdzenie tego brutalnego faktu jest masę odpowiedzi w innych wątkach o pingowaniku tylko trzeba chcieć tam zajżeć.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Heniek, pingowanie to nie wszystko a robot Google nie działa na zawołanie. Powodów dlaczego google nie zagląda na Twoją stronę może być wiele, może być to np. zjawisko przejściowe związane z procesem samej indeksacji Twojej strony, albo ze zmianami których dokonałeś, z szybkością działania strony, z linkami przychodzącymi itp.

Takiej odpowiedzi oczekiwałem, dzięki ;)

Heniek na twoje stwierdzenie tego brutalnego faktu jest masę odpowiedzi w innych wątkach o pingowaniku tylko trzeba chcieć tam zajżeć.

Czytałem większość wątków o pingowaniu, ale być może coś przeoczyłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności