Skocz do zawartości

[startup] mapineo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

mapineo.pl

O serwisie

mapineo.pl jest serwisem, w którym każdy może wyrazić opinię o otaczającej go rzeczywistości. Nie podoba Ci się obsługa w restauracji, którą ostatnio odwiedziłeś? Znajdź ją na mapie i dodaj punkt z własną opinią. Inni użytkownicy będą mogli oceniać, czy się zgadzają z Twoimi sugestiami.

Funkcjonalność w skrócie:

Jak przeglądać punkty?

Punkty są automatycznie ładowane na dany obszar mapy. Punkty można filtrować według czasu dodania oraz kategorii.

Jak mogę dodać punkt?

Punkt może dodać zalogowany użytkownik poprzez kliknięcie na button 'Dodaj punkt' znajdujący się po mapą. Następnie ukazuje się formularz, który należy prawidłowo wypełnić.

W jaki sposób mogę znaleźć swoją miejscowość na mapie?

Możesz wyszukiwać miejsc na mapie poprzez manualne przesuwanie mapy. Możesz również skorzystać z wyszukiwarki miejsc. Wystarcz podać np tylko kod pocztowy swojej miejscowości, by zostać przekierowanym w odpowiednie miejsce.

Jak wyszukiwać opinii?

Opinie, czyli punkty na mapie, można wyszukiwać przez skorzystanie z wyszukiwarki punktów. Można szukać punktów w całej bazie, lub z określonego obszaru.

Poza tym: dodawanie zdjęć do punktów, dodawanie punktów do obserwowanych, komentowanie i wiele innych

Moje GG: 3155040

Słaby design

Słaba typografia

Słaby SEO

Słowo "słaby" niestety cechuje ten projekt

...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

pod względem SEO, fatalnie, wszystko w ajax, site: 1 :pytajnik:

W sumie to ajax miał być zaletą. Ze względu na mapę, której ładowanie trochę zajmuje przy słabych łączach, chciałem żeby serwis szybko działał i chyba tak jest. Nie myślałem na początku o seo. Chociaż wygenerowanie mapy z paroma tysiącami linków to nie problem :)

Design ewidentnie musisz poprawić, jeżeli ma to być poważny projekt. Żeby przyciągnąć użytkowników musiałbyś raczej zgromadzić bardzo duża liczbę tych opinii - jeżeli chodzi o użytkowników, którzy poszukują takich opinii, bo jak się nastawisz tylko na osoby chwalące i zirytowanych klientów to może ich nie być zbyt wielu, ale kto wie... chyba że się bardzo mocno rozpromujesz.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

• 4 tygodnie później...

Hej.

W ostatnim czasie nastąpiły spore zmiany w serwisie. Po pierwsze już nie dodajemy opinie na mapę, tylko dodajemy punkty np: instytucja XYZ, którą następnie użytkownicy oceniają, bądź opiniują. W bazie znajduje się kilka tysięcy firm i instytucji z całego kraju. Nastąpiły też znaczące zmiany w skrypcie, zwłaszcza po stronie klienta. Z mniejszych spraw: zmieniłem logo :)

Aha. Wytykano mi słabe SEO, że AJAX itd. Właśnie google zajmuje się przyswajaniem paru tysięcy bardzo przyjaznych linków ode mnie:)

Pozdrawiam

Niestety nazwa trochę mnie odstrasza. Neo neo eo eo.. to jak złomex, budimex w latach 90. Trochę więcej wyobraźni ;)

podobne_firmy_468x60.jpg

Jak dla mnie projekt mało użyteczny.

Jak czegoś szukam to jest pełno stron typu zumi. Do poczytania opinii na dany temat lepsze są odpowiednie fora.

Może jednak jakoś uda Ci się przyciągnąć chętnych ;)

Żeglarstwo - www.bezan.com.pl - hobbystyczna stronka o żeglarstwie

Ogłoszenia Żeglarskie - Resjy Morskie, Czartery, Kursy, Skipperzy - NaŻagle.pl

Interesujesz się żeglarstwem? Zajżyj na Forum żeglarskie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności