Skocz do zawartości

update PR, 15 lipca 2005r.

pneuma

Rekomendowane odpowiedzi

nie przechodzi. potwierdzam....

Z tego co analizowałem sprawa wygląda tak:

1. Linki do katalogów były podawane bez WWW

2. 10 dni temu został ustawiony bezWWW ->301 ->naWWW

3. Wynik PR w DC dla adresu bezWWW i zWWW jest taki sam.

By nie było domysłów jednocześnie wyjaśniam (na innym przykładzie):

1. Linki były dodawane do katalogów zWWW

2. Dla 'zabezpieczenia' nastąpiło przekierowanie bezWWW->301->naWWW

3. Wynik PR bezWWW=0 , wynik PR zWWW=3 (czyli google nadal rozroznia zWWW i bezWWW jako dwie domeny).

Może nie jest to zaprzeczenie, że 301 nie przenosi PR (bo mowa o roznicach bezWWW i zWWW), ale zawsze to jakieś dodatkowe info.

Pozdrawiam.

p.s. Oj ja nieszcęśliwy.... właśnie rozpocząłem 6tą stronę topiku... kill bill zaraz zrobi CIACH... :(

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

EDIT.

Pojawił sie wzrost z PR2 na PR3, ale dziś to zauważylem pod FF, a wchodząc na www.pagerank.net dalej bez zmian, już sam nie wiem co jest grane.. :cry: I mam male pytanie dla znawcow tematu, z tego co się orientuję, poprzedni update PR był bardzo dawno temu, czyli kolejny pewnie też będzi gdzieś za jakiś rok?

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

a ja nie mam pojecia skad mam te pr

www.opisiki.net zarejestrowana jakies 3 tygodnie temy i ma PR 4

www.prace-magisterskie.kom.pl zarejestrowana tak samo i tez ma pr 4

https://tips.pl nie wymieniam sie linkami nie dodaje tego do katalogow bo dodaje z" www"

www.tips.pl i https://tips.pl maja pr 5.

na prawde nie wiem skad. Do tips.pl nie prowadza linki w serwisie. Moze ktos wie skad sie to wzielo:P

Chcesz kupić Kolektory słoneczne. A może tylko poczytać o tych kolektorach. A najlepszym źródłem informacji będzie Blog Kolektorowy

A czy ktoś zauważył faktyczny update BL? Bo u mnie dalej bez zmian, w co kompletnie nie wierzę, że liczba ta nie wzrosła, bo bardzo dużo dodawałem do katalogów od ostatniego BLU.

Kopia tips.pl wskazuje na www .tips.pl

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

U mnie wzrosła na wszystkich. A ja zapytam: ile trzeba mieć linków, by uzyskać PR=6?:(

Można mieć 4 linki i mieć PR=6, a można mieć 400 i mieć PR=2 :)

Może nie jest to zaprzeczenie, że 301 nie przenosi PR (bo mowa o roznicach bezWWW i zWWW), ale zawsze to jakieś dodatkowe info.

Wszystko miałem z www.

czyli kolejny pewnie też będzi gdzieś za jakiś rok?

Nie za rok, może za jakieś 4 - 5 miesiecy :(

4 miesiace wstecz o ile mnie pamiec nie myli:-)

a ja nie mam pojecia skad mam te pr

www.opisiki.net  zarejestrowana jakies 3 tygodnie temy  i ma PR 4

www.prace-magisterskie.kom.pl zarejestrowana tak samo i tez ma pr 4

https://tips.pl nie wymieniam sie linkami nie dodaje tego do katalogow bo dodaje z" www"

na prawde nie wiem skad. Do tips.pl nie prowadza linki w serwisie. Moze ktos wie skad sie to wzielo:P

Hehe, mam to samo, mam nowy serwis, raptem od czerwca i z 0 skoczylem na PR=3. Co ciekawe, strona moja podroznicza ktora miala na starej domenie PR=4 po przekierowaniu ma PR=2, ale lepsze jest to, ze na nowej domenie mam niecałe 1000 zaindeksowanych linkow w google, niecałe 1000 w Netsprint, ponad 250 Onet, i ok. 200 w Yahoo. Na starej domenie, mialem w Google = 0 linkow, jakies moze 200 w Netsprint etc.

A na forum mozna doczytac sie...zbieraj linki, zbieralem :-) i uzbieralem 1000x wiecej zaindeksowanych przez Google, a PR spadl 2-krotnie. Moze sie nie znam, ale pewne istotne drobnostki, o ktorych doczytalem na forum, co nalezy a co nie, są w pewien sposob sprzeczne z rzeczywistoscia, jak choby walka o #1 miejsca w google o czym juz pisalem ;-))

Co do nowej strony, z 0 na PR3, gdzie dopiero przedwczoraj zaczalem powolutku dodawac ja do katalogow, jaja ;-)

Wszystkim, ktorzy maja problemy z roznymi PR (na pasku inny niz w jakims narzedziu) przepisuje jeszcze raz to co napisał pneuma

użyj tego SEO Tools - Future PageRank

tu widać jak wygląda propagacja PR

Wszelkie spekulacje co do jest PR3 a na pasku widze 4 lub raz mam a raz nie mam PR sugeruje wstrzymac az sie ustabilizuje na wszystkich DC co mozna sprawdzic tym powyzej co podał pneuma

Przyznaje, ze wczoraj rano na 9 DC mialem PR=0 a na 9 PR=3 , popoludniu juz na 10 DC mialem PR=0 a dzis juz na 11 DC mam PR=0 . Czy ktos juz tez ma takie spostrzezenia !?

Nie problem teraz jest uzyskać PR 3/4

Podpowiedz mi w takim razie, mysle ze innym sie rowniez przydadza Twoje rady - co mam zrobic, zeby odzyskac te nie problemowe PR4 dla mojej strony podrozniczej :/ Nie wiem od czego zaczac, bowiem jak wyzej pisałem, zyłem nadzieją, ze po 301 przejdzie po UpDate PR, z starej domeny na nową :|

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności