Skocz do zawartości

Praca w media markt

dziobek

Rekomendowane odpowiedzi

Ja raz w MM lapka kupiłem, dziwnie tani, a procek fajny, ram też niczego sobie - tylko graficzna dziwna. Myślę sobie - i tak nie gram, więc po co mi dobra grafika? Ale zapytam jak jest ze sterownikami na Linuksa kogoś z obslugi. Zostałem wysłany do drugiej osoby, która lepiej zna ten temat, która przekierowała mnie do następnej.

No to idę, pytam dostaję odpowiedź, że jak najbardziej nie ma żadnego problemu jeżeli tylko potrafię samodzielnie kompilować oprogramowanie, a jak będę korzystał z Debiana to juz w ogóle cud miód.

No spoczko, faktycznie sobie skompilowałem po tygodniu walki, jedyne co udało mi się osiągnąć, to 1024x768 na matrycy 15,4" (1200x800 standard).

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Linux absolutnie nie nadaje się do normalnej pracy, to system dla maniaków :)

Co rozumiesz przez "normalną pracę"? Nie chcę się sprzeczać, ani kłócić bo każdy ma swoje preferencje seksualne czy tam dotyczące softu.

Tylko nie wiem co to jest ta normalna praca, jeszcze na forum PiO - na forum dla grafików, ok, bo PSa oficjalnie nie ma, ale tutaj?

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Co rozumiesz przez "normalną pracę"? Nie chcę się sprzeczać, ani kłócić bo każdy ma swoje preferencje seksualne czy tam dotyczące softu.

Tylko nie wiem co to jest ta normalna praca, jeszcze na forum PiO - na forum dla grafików, ok, bo PSa oficjalnie nie ma, ale tutaj?

Chodzi mi o to ze to system dla ludzi ktorzy uwielbiają tracić czas na ciągłe doinstalowywanie jakichś paczek, wielogodzinne (a czasem wielodniowe) zabawy w konfiguracje systemu itp... Dla ludzi ktorzy chcą pracować na komputerze bez obawy ze będą musieli nagle stracić mnóstwo czasu z powodu jakiejś pierdółki nadaje się tylko Windows lub systemy Apple'a.

aktycznie sobie skompilowałem po tygodniu walki, jedyne co udało mi się osiągnąć, to 1024x768 na matrycy 15,4" (1200x800 standard).

no gratulacje jakbym miał stracić tydzień na takie nietrafione zabawy to chyba bym się pochlastał.

Chodzi mi o to ze to system dla ludzi ktorzy uwielbiają tracić czas na ciągłe doinstalowywanie jakichś paczek, wielogodzinne (a czasem wielodniowe) zabawy w konfiguracje systemu itp... Dla ludzi ktorzy chcą pracować na komputerze bez obawy ze będą musieli nagle stracić mnóstwo czasu z powodu jakiejś pierdółki nadaje się tylko Windows lub systemy Apple'a.
aktycznie sobie skompilowałem po tygodniu walki, jedyne co udało mi się osiągnąć, to 1024x768 na matrycy 15,4" (1200x800 standard).

no gratulacje jakbym miał stracić tydzień na takie nietrafione zabawy to chyba bym się pochlastał.

Bo tutaj trzeba trochę pomyśleć i wszystko idzie z górki. Trochę chęci wystarczy do opanowania całego systemu i nawet lepszego posługiwania się nim niż winzgrozą.

Mnóstwo czasu z powodu jakiejś pierdółki nie stracisz pod Windowsem? Tu masz racje, tu cały system się krzaczy i często jedynym wyjściem jest format całego dysku.

Pozdrawiam

Zielkq

Spółki | Prawo | Sąd

Zaden...

Wracajac do tematu. Kiedys prowadzilem pogotowie komputerowe i tez takie jaja na maxa. Raz zadzwonila do mnie corka jakis starszych panstwa (ok. 70) i kazala pojechac im maila naprawic, bo tylko tak sie z nimi komunikuje jak jest za granica. A dziadek mi tam opowiada jakies historie jak to ma podejrzenia, ze sasiad na przeciwko satelite zamontowal i go teraz szpieguje i to on mu pewnie sygnal zaglusza i czy on ma to zglosic na policje lub czy moge go jakos zabezpieczyc :)

Raz koles sie spytal czym sie rozni nagrywanie od wypalania plyty i nie chcial uwierzyc, ze to to samo :) Twierdzil, ze to rozne tryby i jak ktos pisze nagrac to trzeba nagrac, a jak wypalic to wypalic.

Naprawde czasem sie zastanawialem czy w ukrytej kamerze nie jestem :P

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

media markt z definicji nie jest dla idiotów ale jak to bywa przy takim targecie różnie bywa :P.

Linux absolutnie nie nadaje się do normalnej pracy, to system dla maniaków ;)

Powiedział co wiedział...do normalnej pracy jak najbardziej się nadaje...ale z mojej strony EOT bo się zaraz zacznie jakiś flame ;)

linux jeśli chodzi o koszty utrzymania wszędzie (oprócz serwera i pojedynczych wyjątków) jest o wiele droższy w eksploatacji niż windows. Jest to chyba oczywiste zwazywszy , że linux wymaga sporej wiedzy i nie wszystko da się wyklikać a trudno sobie wyobrazić magazyniera robiącego proste czynności na linuxie. Wynajęcie admina wyjdzie nam drożej niż zakup licencji do produktów microsoftu.

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Bo tutaj trzeba trochę pomyśleć i wszystko idzie z górki. Trochę chęci wystarczy do opanowania całego systemu i nawet lepszego posługiwania się nim niż winzgrozą.

Mnóstwo czasu z powodu jakiejś pierdółki nie stracisz pod Windowsem? Tu masz racje, tu cały system się krzaczy i często jedynym wyjściem jest format całego dysku.

kazda minuta poswiecona w windows na instalacje czegos czy inne czynnosci konfiguracyjne oznacza co najmniej godzine potrzebna na to samo w linuxie. Przykład kolegi @Kutek który przez tydzień walczył z rozdzielczością jest wystarczająco zniechęcający ;)

linux jeśli chodzi o koszty utrzymania wszędzie (oprócz serwera i pojedynczych wyjątków) jest o wiele droższy w eksploatacji niż windows. Jest to chyba oczywiste zwazywszy , że linux wymaga sporej wiedzy i nie wszystko da się wyklikać a trudno sobie wyobrazić magazyniera robiącego proste czynności na linuxie. Wynajęcie admina wyjdzie nam drożej niż zakup licencji do produktów microsoftu.

Macie złe podejście do wyboru systemu operacyjnego. Zważywszy, że większość w Was wyrosła na świecie stworzonym przez jednego monopolistę - w domu windows, w szkole windows, w pracy windows, u znajomych... windows... to można się w sumie temu nie dziwić. Gdybyście wychowali się na linuksie i do niego przywykli to żadnych problemów nie ma. Jedynym problemem linuksa są przyzwyczajenia użytkowników windowsa, którzy myślą, że wszystko będzie takie samo jak było w produkcie od "Gejtsa"... i nie mogą przestawić się nawet na lepsze rozwiązania :|

Co do przykładu magazyniera: zważywszy, że magazynier nie musi wykonywać nie wiadomo jakich rzeczy, to w zupełności linuks mu wystarczy (może mieć nawet swoje przyzwyczajenia) -> tutaj dostaje tylko program, który ma wypełnić, bazę danych, czy coś jeszcze innego -> żadnego kombinowania. Jedynym problemem może być inny sposób wchodzenia na portale społecznościowe... (coś przecież musi się w pracy dziać...)

Spółki | Prawo | Sąd

kazda minuta poswiecona w windows na instalacje czegos czy inne czynnosci konfiguracyjne oznacza co najmniej godzine potrzebna na to samo w linuxie. Przykład kolegi @Kutek który przez tydzień walczył z rozdzielczością jest wystarczająco zniechęcający ;)

To powiem Ci, że po przemyślanym zakupie następnego laptopa zainstalowałem system, na którym nie musiałem już nic zrobić. Sterowniki do graficznej, dźwiękowej, sieciowej - wszystko działa zaraz po instalacji! Dodatkowo mam soft niezbędny do pracy, przeglądarka normalna, komunikator itd.

Ile czasu stracisz na doinstalowanie tego na Windowsie oraz rebooty?

Nie chciałem już wypowiadać się na ten temat, ale nie chcę być zniechęcajacy do niczego. ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności