Skocz do zawartości

ZipArchive

pc3t

Rekomendowane odpowiedzi

Według phpinfo() mam zainstalowany zlib (1.2.3). Funkcje (https://pl.php.net/manual/pl/ref.zip.php) do otwierania archiwum działają. Nie działa mi prosty przykład z php.net:

<?php
$zip = new ZipArchive();
$filename = "./test.zip";

if ($zip->open($filename, ZIPARCHIVE::OVERWRITE)!==TRUE) {
exit("cannot open <$filename>\n");
}

$zip->addFromString("testfilephp.txt" . time(), "#1 This is a test string added as testfilephp.txt.\n");
$zip->addFromString("testfilephp2.txt" . time(), "#2 This is a test string added as testfilephp2.txt.\n");

$zip->close();
print_r($zip);
?>

Plik się nie tworzy (w tym samym katalogu mam plik test.zip z chmod 666, ale jego zawartość ciągle się nie zmienia).

print_r na końcu wyświetla mi:

ZipArchive Object
(
[status] => 12
[statusSys] => 13
[numFiles] => 2
[filename] => 
[comment] => 
)

A więc według https://pl.php.net/manual/pl/zip.constants.php mam 2 błędy:

ZIPARCHIVE::ER_TMPOPEN - Failure to create temporary file.

ZIPARCHIVE::ER_ZLIB - Zlib error.

No i teraz nie wiem czy błąd leży w konfiguracji serwera czy ja coś źle robię?

U mnie wypisuje:

ZipArchive Object ( [status] => 0 [statusSys] => 0 [numFiles] => 0 [filename] => [comment] => )

To co było w archiwum jest usuwane - archiwum jest zastępowany nowym o tej samej nazwie - mam 2 pliki tekstowe, więc obstawiam że coś z konfiguracją u Ciebie jest nie tak.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności