Skocz do zawartości

Czy ta "gra" dotyczy tylko facetów?

amicek

Czy kobieta potrafi być tak dobra w pozycjonowaniu jak facet?  

13 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy kobieta potrafi być tak dobra w pozycjonowaniu jak facet?

• tak
      10
    • oczywiście, czasami nawet lepsza (intuicja)
      6
    • wszystko zależy od wiedzy i doświadczenia niezależnie od płci
      30
    • nie wiem, nie znam żadnych "pozycjonerek"
      8
    • nie
      8

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie.

Jeżeli jesteś BaBeCzKą to napisz, czy bierzesz udział w tym konkursie, bo nie chce mi się wierzyć, że jestem sAmA wśród (na dzień dzisiejszy) 137 FaCeTóW!

Pozdrawiam, amicek
=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*
[ budowa maszyn ] [ strzyżenie psów poznań ]

Kopernik też była kobietą! :)

To przerażające idę się powiesić :)

Jak przystało na męską szowinistyczną swinię :cry:

K.B

29785117942da430f1f837.gif

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Ok, a teraz podejdźmy do tematu bardziej poważnie.

Jak wiecie lub nie, kobiety i mężczyźni różnią się między sobą także zdolnościami umysłowymi (tak to nazwijmy:P). Łatwo to zaobserwować teraz, w czasie wakacji na przykładzie mapy. Jeżeli zapytamy kobietę, w którą stronę należy skręcić, a potem jeszcze w którą, to bardzo prawdopodobne, że obróci ona całą mapę, aby podać odpowiedź. Mężczyzna raczej tego nie zrobi ;)

Teraz do rzeczy. Kobiety mają nad nami przewagę pod względem językowym, lepiej potrafią dobierać słowa, by wywołać określony skutek u odbiorcy. Dlatego też bardzo możliwe, że przy robieniu opisu strony kobiety będą lepsze i ten opis będzie lepiej wabił ludzi wpisujących dane hasło w wyszukiwarce, a chyba o to chodzi w pozycjonowaniu.

Mężczyźni mają przewagę przy rozwiązywaniu problemów teoretycznych i przy rozumowaniu matematycznym. Prawdopodobnie daje nam to przewagę podczas obmyślania różnych technik pozycjonerskich oraz w pisaniu potrzebnych skryptów na strony itp.

Wydaje mi się, że matka natura nieco lepiej przystosowała statystycznego mężczyznę do pozycjonowania. Dodatkowym atutem jest większa niż u kobiet potrzeba rywalizacji, dążenia do bycia na szczycie, co w tym fachu jest ważne. Celujemy w pozycję nr.1 , być gorszym od kogoś jest dotkliwe.

Oczywiście są to dane ogólnie, bardzo możliwe, że ta teoria nie sprawdzi się w praktyce. Dlatego czemy, aż nasze drogie panie, aż pokażą co potrafią w konkursie SEO, wszak znam dziewczyny, które nie dają szans w CS'a większości facetów ;)

Dała matka rozum? To kombinuj.

• 3 tygodnie później...
mój kolega powiedział kiedyś (choć to chyba nie jego słowa) - Sam na ten temat zbytnio nie mam zdania, a wy co sadzicie?:

"Kobieta informatyk to: ani kobieta, ani informatyk".

O Ty slim_s -> wstręciuchu :) Jeżeli czytasz czasami Playboy'a to na rozkładówkach są dziewczyny, które mają najróżniejsze zawody. Utkwiła mi w pamięci programistka JAVA bodajze z Microsoftu ale nie dam głowy, że akurat tam pracowała, a była naprawdę ponętną brunetką :D I Ty mi mówisz, że Kobieta Informatyk to ani jedno ni drugie? Jakby tak na to patrzeć to można się do każdego zawodu przyczepić bo wszędzie są różne kobiety.

Pozdrawiam, amicek
=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*
[ budowa maszyn ] [ strzyżenie psów poznań ]

Ja tam nie chodzę w czapce nawet zimą ;)

Nigdzie nie jest napisane, że żadna kobieta nie może tego robić (kompy, programowanie itp.). Poprostu statystycznie faceci są do tego o wiele lepiej wyposażeni przez naturę, jak również są bardziej ukierunkowani kulturowo. Jaki facet by się czuł fajnie, gdyby przyszła do niego dziewczyna i zrobiła mu... kompa ;D

Jednak zdarzają się wyjątki od tych reguł, np. moje babsko* bardzo szybko się uczy wszystkiego, co związane jest z kompem. Ale nie wykorzystuje swoich możliwości, bo poprostu nie uważa, że to nie jest dla kobiet. Wiem, że gdyby np. zaczęła programować, to by mogła na tym dobrą kasę zarobić.

Czytałem gdzieś (bodajże "Płeć mózgu" Anne Moir i David Jessel), że na jednego kobiecego geniusza matematycznego przypada 10 facetów. Do tego trzeba jeszcze uwzględnić, że zdecydowanie mniej kobiet wykorzystuje swoje zdolności. Dlatego też w branżach technicznych dominują mężczyźni, a kobieta na politechnice według profesorów "szuka męża" :(

* - moje babsko zdaje sobie sprawę, że określam ją właśnie w ten sposób :)

Dała matka rozum? To kombinuj.

Normalinie Post męskich szowinistycznych świń :)

Już widzę te napisy ja Ci dam Kobieto pozycjonowanie do garów.

W domu kobieta informatyk ajć #-o to perwersja. ;)

Odpada ściemnianie na informatykę. :(

Kobitka Cię pyta dokąd idziesz wieczorem a ty mówisz przestawić refery :( do kolegi.

I biedna nie wie że jej popeline sprzedajesz. 8)

Pyta czemu nie masz ochoty w nocy a ty mówisz że ip refera obróciło ibl Google i miałes parsowanie zawartości zmiennej w css ;) i ledwo żyjesz wieć może kiedy indziej.

Dlatego informatycy nie powinni się duplicować z informatyczkami

:P

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Normalinie Post męskich szowinistycznych świń :P 

Już widzę te napisy ja Ci dam Kobieto pozycjonowanie do garów.

W domu kobieta informatyk ajć #-o  to perwersja. :) 

Odpada ściemnianie na informatykę. :( 

Kobitka Cię pyta dokąd idziesz wieczorem a ty mówisz przestawić refery :P do kolegi.

I biedna nie wie że jej popeline sprzedajesz. 8) 

Pyta czemu nie masz ochoty w nocy a ty mówisz że ip refera obróciło ibl Google i miałes parsowanie zawartości zmiennej w css :P  i ledwo żyjesz wieć może kiedy indziej.

Dlatego informatycy nie powinni się duplicować z informatyczkami

:P

całe szczęście, że niektórzy z was wyjeżdżają w świat :-) tak jak mój Kamil, z dziadkiem, do niemiec ... esz obserwowałam tego gałgana ... czasem nawet pisał wiersze ... że myślał o mnie :) ze podobno śniłam mu się w nocy uśmiechał się na myśl

o moich oczach, kamil myśłał,że to miłość, wiesz?

:) Ale program wykonał

niewłaściwe zadanie i nastąpiło jego zamknięcie :twisted: :twisted:

z tymi naukami ścisłymi to chyba jest jakas kulturową przypadłość że kobiety sie nie nadają jak chcą to sa świetnymi fachowcami. no ale na polibude to głównie faceci idą. BTW co do konkursu to zobaczcie francuzów kto za nimi stoi, sporo mają kobiet w "grupie"

norespect nie tylko faceci wyjeżdzają w świat :)

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

no ale na polibude to głównie faceci idą.

No ciekawe dlaczego :) , u mnie na roku jest jedna dziewczyna (3rok) =D> za wytrwałość.. a co do pozycjonowania, to jestem za równouprawnieniem... :)

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności