Skocz do zawartości

sprawdzanie site wielu stron

sirkus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zawsze do sprawdzania site moich stronek używałem Site Google SEO Master do czasu kiedy tych stron urosło tyle że już nie dało rady sprawdzić wszystkich stronek na raz, a szlag mnie trafia jak już się zbiorę do kupy i biorę się za robote a tu mi Google odmawia odpowiedzi :/

czego używacie do sprawdzania większej ilości stronek ?

jakieś darmowe/płatne programy?

jakieś darmowe/płatne skrypty ?

może jakieś gotowe klasy czy funkcje w php + bramka phpproxy ?

każda pomoc odnośnie pytania "jak sobie poradzić z ograniczeniami google co do sprawdzania site stron ? " mile widziana ;) z góry dziękuje za każdą odpowiedź

Możesz sobie przekopiować program do n katalogów i rozdzielić strony między nimi i uruchamiać co jakiś czas wtedy nie powina zostać nałożona blokada.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

przetestuje choć wydaje mi się że się nie zrozumieliśmy bo nie chodzi mi tutaj o blokadę programu, bo chyba takowej nie mam, a chodzi mi o "czasową blokadę na komendę site dla mojego IP", a tutaj chyba kopiowanie programu do różnych katalogów nie może pomóc

Chodziło mi o rozbicie na n katalogów z bazą np po 100 domen i uruchamianie programu z kolejnego katalogu po jakimś czasie. Przy ilu domenach obecnie dostajesz blokadę ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

przy uruchamianiu Twojego programu średnio po sprawdzeniu około 300-400 domen, choć odnoszę wrażenie że z dni na dzień coraz mniej mogę sprawdzić za jednym razem, ostanio nawet jak ręcznie sprawdzałem to po sprawdzeniu około 200 domen już poszła blokada i mnie już wtedy szlag trafił

mimo wszystko polecam nuczyc się choćby podstaw php, prędzej czy później i tak się przyda. Jak już troche pojmiesz to bez problemu choćby w 3 godziny napiszesz sobie skrypcik odpalany CRONEM co kilka minut który będzie robił to za Ciebie, troche czasu poświęcisz, ale sumarycznie i tak mniej niż odpalanie programików ;)

jakieś tam minimalne pojęcia o php mam i nawet kiedyś znalazłem na jakimś blogu kawałek kodu z którego korzystałem, jednak gdzieś mi i kod i adres tego bloga zaginęł a moje próby napisania tego samemu spełzły na niczym ze względu porażkę z wyrażeniami regularnymi o których nie mam najmniejszego pojęcia i jakoś pojąć nie mogę ;) dlatego też zwracam się do Was z prośbą o jakieś rozwiązanie bo może akurat trafi się jakieś już gotowe rozwiązanko a jak nie to będzie trzeba odłożyć to w kolejkę do nauczenia i napisania tego samemu

Sirkus, ja używam takiego małego skryptu do sprawdzania indeksacji i sajtu. Nie wiem czy przy takich ilościach będzie poprawnie działał, ale jak chciałbyś sprawdzić to mogę Ci podesłać.

Kalkulator akcyzy akcyzowy.pl. Sprawdź ile idzie przelew: ileidzieprzelew.pl

Akcesoria GSM dla smartfona i tabletu telu.pl

dostałem od lords'a (za co serdecznie dziękuje) ciekawy kawałek kodu php który udało mi się poskromić i działa ;)

dzięki someone chęć użyczenia swojego narzędzia

ten nie jaki Maximus Marius całkiem fajny ten programik napisał, wykresy i sprawdzanie z wielu DC wymiata ;) już monitoruje nim ważniejsze domenki ;)

Podepnę się pod temat. Ja myślałem o czymś takim że:

- mam IP do 20 różnych DC

- podczas dodawania strony do bazy losuje jedno DC i na sztywno przypisuje do danej strony

- sprawdzam site, PR i inne staty na tym konkretnym DC zawsze

Jak widać zapytania będą rozłożone na różne DC. Czy to rozwiązanie zda egzamin? Teoretycznie można wtedy sprawdzać w Twoim przypadku 20 razy więcej domen...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności