Skocz do zawartości

Wygląda na filtr, ale za co?

joteff

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Domena ma ok 6 miesięcy: www.wroclaw-rehabilitacja.pl. Pozycjonowana głownie na frazę: "wrocław rehabilitacja". Delikatnie i w wolnych chwilach robiłem ręczne wpisy do katalogów (w sumie z kilkadziesiąt) + paręnaście precli z dość sensowną i unikalną treścią. Żadnych SWL'i, kupowania linków itp.

Na początku trochę skakała - pewne FSB, ale od lutego mieściła się regularnie w top10. Tąpnięcie przyszło na początku kwietnia razem z updatem. Strona wylądowała z dnia na dzień na 200-300 pozycji i do dziś się nie podniosła...

Po lekturze tego i innych forów stawiam na jakiś rodzaj filtru. Czy mam rację?

Tylko co mogło go spowodować? Czym mogłem się narazić?

Domena ma ok 6 miesięcy: www.wroclaw-rehabilitacja.pl. Pozycjonowana głownie na frazę: "wrocław rehabilitacja". Delikatnie i w wolnych chwilach robiłem ręczne wpisy do katalogów (w sumie z kilkadziesiąt) + paręnaście precli z dość sensowną i unikalną treścią. Żadnych SWL'i, kupowania linków itp.

no pewnie za to ze : Żadnych SWL'i, kupowania linków itp.

Marketing internetowy dla firm

wyglada na to że bedziesz musiał napisać troche artów o rehabilitacji:

1. wszystkich kończyn

2. wszystkich stawów

3. ogólnie wszystkich narządów

:D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

a jak już napiszesz te wszystkie artykuły o rehabilitacji to rzucisz w pisss****u pozycjonowanie i sam sie zajmiesz rehabilitacją :)

I jak będziesz miał dobre artykuły o rehabilitacji kończyn to ludzie zaczną do ciebie sami linkować :)

tymi zrehabilitowanymi kończynami :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Pozycjonowana głownie na frazę: "wrocław rehabilitacja".

A ja bym proponowała poprawić trochę optymalizację. Na podstronach tytuł zaczynaj nie od nazwy strony tylko nazwy podstrony, wykorzystaj też inne elementy (wyróżnienia, nagłówki itp.), bo w końcu diabeł tkwi w szczegółach.

Delikatnie i w wolnych chwilach robiłem ręczne wpisy do katalogów (w sumie z kilkadziesiąt) + paręnaście precli z dość sensowną i unikalną treścią.

Coś jeszcze? To trochę słabe linki i być może to one są powodem tak niskich pozycji :/ Mogę dać Ci wjazd na serwis o tematyce zdrowotnej - przydałyby mi się tam jakieś teksty na temat rehabilitacji, bo tego tematu tam jeszcze nie poruszałam. Nie będzie też problemu z zareklamowaniem Twojej strony, a przy ok. 350 uu dziennie pewnie parę osób kliknie w link.

Pisz również na artelisie i eiobie. Co prawda na tym drugim linki mają nofollow, ale osoby wykorzystujące artykuły z tych stron mogą wstawić pełnowartościowe linki wraz z artykułem.

Myślę, że o filtr za zbyt mało podstron nie masz się co martwić ;-) Nie Ty jeden masz stronę w formie wizytówki.

//edit

Masz trochę dużo słów w keywordsach.

Masz 4 dokumenty zindeksowane. Ja bym proponował rozbudować treść :) I nie zapomnij o dodaniu mapy strony do narzędzi Google :)

No i wszystko jasne. Wszyscy co do tej pory robią strony dla firm (tak wizytówkę) muszą zmienić ofertę i zacząć robić portale firmowe.

Piękne czasy widzę się zaczynaj dla branży web majstrów i nie tylko :)

P.S

I nie zapomnij to tej mapie bo na tak rozbudowanej stronie i z tak ilością treści i podstron bot może błądzić i błądzić i możesz dostać bana za to ze się pogubił w tak rozbudowanym serwisie.

:)

Na początku trochę skakała - pewne FSB, ale od lutego mieściła się regularnie w top10. Tąpnięcie przyszło na początku kwietnia razem z updatem. Strona wylądowała z dnia na dzień na 200-300 pozycji i do dziś się nie podniosła...

linki wcale nie sa zle, fraza prosta wiec powienien dalej spokojnie w top20 siedziec

jest tez inna sprawa - z linkow wynika ze na poczatku gdy strona byla swieza to ja linkowales - od stycznia jednak juz nic nie robisz

z doswiadczenia tez wiem ze gdy po zakonczeniu wiekszego linkowania nastepuje nagle zatrzymanie strona moze wyleciec w kosmos, nie mniej jednak nie jest to filtr i kilka nowych linkow, oczywisice ze stron powiazanych tematycznie (gdziez by inaczej) powinno ja przywrocic z powrotem

googlarz radzi tobie rozbudowac tresc, tymczasem wskazowki dla webmasterow radza zadac sobie pytanie - 'czy to pomoze twoim uzytkownikom'? ;)

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności