Skocz do zawartości

Stara domena VS nowa

Rekomendowane odpowiedzi

Pozycjonuję pod angielskie frazy.

Znalazłem sobie hasło, na które jest tylko 300k odpowiedzi,

więc to bardzo mało jak na angielskie warunki.

Problem jest jednak taki, że top 10 zdominowany jest przez stare, często 7 letnie domeny.

Moja domena ma dopiero 30 dni, więc o żadnych sukcesach nie może być teraz mowy,

ale czy realnie mam szanse żeby przegonić kiedyś te domeny ? Praktycznie patrząc,

moja domena zawsze będzie od nich młodsza.

Co ciekawe, ilość linków jakie mają te domeny jest bardzo mało. Często to tylko 100, kiepskiej jakości.

Dlatego naprawdę widać, że wiek domeny jest bardzzooo istotny.

wiek domeny to tylko jeden z czynników mających wpływ na pozycje. Mysle ze smiało mozesz powalczyc z domenami o słabych parametrach+niszowymi frazami.

Dla polepszenia własnego komfortu zawsze mozesz poszukac jakies starej domeny zaindeksowanej wolnej i z niej zrobic 301

pozdrawiam

adek

A są może jakieś dobre sposoby na przechwycenie starej domeny ?

Szukałem w różnych serwisach, ale większość pokazuje już zajęte domeny.

mozesz sie np odezwac do mnie ;) z checia odsprzedam ci pare-paredziesiat uzywanych domen z pr/sitem/archive

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

Czyli tak -

www.a.pl - nowa, 30 dniowa domena

Kupuję starą 7 letnią domenę www.b.pl, robię przekierowanie na www.a.pl, i teraz google traktuje domenę www.a.pl tak jakby miała 7 lat ?

I zapytam od razu -

1. Co jeśli domena b, istniała od roku 2002 do 2008 a potem wygasła. Czy jeśli ją teraz ponownie aktywuję to nie straci siły ? Pr pewnie N/A.

2. Jak sprawdzić czy domena nie ma bana, czy tylko wygasła i nie ma jej w wynikach ?

3. Czy tematycznie musi być powiązana z nową domeną ?

uf, będę wdzięczny za odpowiedź

1. Co jeśli domena b, istniała od roku 2002 do 2008 a potem wygasła. Czy jeśli ją teraz ponownie aktywuję to nie straci siły ? Pr pewnie N/A.

2. Jak sprawdzić czy domena nie ma bana, czy tylko wygasła i nie ma jej w wynikach ?

3. Czy tematycznie musi być powiązana z nową domeną ?

uf, będę wdzięczny za odpowiedź

przekeirowanie A-B tak

1. jesli sie wyindeksowała , zostala w któryms roku przerwana jej ciągłość to patrz na wiek domeny od monentu ponownej jej indeksacji do teraz (pod warunkiem ze nie bylo przerw po drodze). Jedyny plus z takiej domeny to ew BL

2. W sumie ciężko to sprawdzić jesli nie ma site w indeksie. Jesli nie mam site poprostu jej nie kupuj, bo to nawet jesli nie jest zbanowana to juz sie wyindeksowała. Jest masa domen do odkupienia jeszcze z site.

I wazna sprawa, często są sprzedawane domeny z site, sprawdzasz na webarchive, ze ma 100 lat :) i jest w indeksie , super.Ale, sprawdz dokładnie czy przez te wiele lat cały czas było to samo, i czy obecne wyniki site nie pokazuja ze np przez ostatni rok byla podpięta i tylko zaparkowana. Utrzymanie tematyczności jest wazne.

3. Fajnie jakby byla tematyczna, testów nie robiłem, ale wiem że takie domeny wchodzą w G jak w masełko;) Wole zrobic z expirki tematyczna i dac linka nietematycznego, niż robić inna tematyke pod interesujace mnie frazy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności