Skocz do zawartości

Cena domeny

Vek-tor

Rekomendowane odpowiedzi

to jest firma z tej samej branży co moja, ja kupiłem domenę tak o kiedyś, jak była wolna - teraz firma chce ja ode mnie odkupić.

Ciekawe jakie są stawki - pewnie od 500 do 50000pln ?

Wino - to co lubimy najbardziej, a tu opakowania na butelkę 0.75l

Może odwróć sytuacje i zasugeruj żeby ten potencjalny kupiec zaproponował cenę i jeśli cena będzie satysfakcjonująca to zgodzisz się na jej sprzedaż, jeśli ta firma zaproponuje kwotę w tyś. to będziesz wiedział mniej więcej na czym stoisz i ile ta możesz sobie krzyknąć zielonych za domenę ;)

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

moje zdanie i przypadkiem nie chcę popsuc rynku handlu domenami, ani urazić ekspertów z tej dziedziny - a są tacy zapewne i mają wieksza wiedzę niż ja ;)

jak masz towar to go sprzedajesz za tyle za ile chcesz ;)

napewno są czarodzieje co Ci zaraz rozłożą na czynniki nazwę domeny, jej łatwość zapamiętania i takie tam inne przydatne rzeczy, ba, nawet Ci podadzą przykłady domen które warto kupić dla podnisienia ceny, np masz allegro.pl to wypada mieć alegro.pl, allrgro.pl (ta akurat bo ktos może zamiast e wpisac r) oczywiście we wszystkich domenach (bo domena to po kropce jest, a to przed ktopką to nazwa domeny) i podadzą Ci cenę za jaką można domene opchać, tylko, że jest tu jeden mały haczyk, do wyceny nie dodają Klienta, który to kupi ;)

wycena jest fajna, ale w przypadku takiego towaru jak domena, która kosztuje kilkadziesiąt groszy i do około 100 zł (a teraz i mniej) za rok przy odnowieniu, nie wiem czy coś poza samą wiedzą na temat potencjalnej ceny ma jakąś wartość ;)

wszystko co sprzedasz powyżej odnowienia to i tak czysty zarobek ;)

ja jak mam ofertę kupna to zawsze odpisuje cus takiego:

prosze zaproponowac cenę odkupienia danej domeny, prosze jednak dobrze się zastanowić, ponieważ może byc to mój ostatni email do Państwa w tej sprawie :]

no i czasem jest a czasem nastepny jest z numerem konta ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

czemu akurat na di - tam akurat spece jakieś przesiadują akurat ?

zgadza się ale "di" jak "domeny internetowe" di.pl a nie jak "dziennik internautów" di.com.pl - a ja właśnie w pierwszej wersji trafiłem na ten drugi adres, swoją drogą dziwi mnie, że spece od domen nie zarezerwowali sobie pl i com.pl

Wino - to co lubimy najbardziej, a tu opakowania na butelkę 0.75l

nie było im to potrzebne...

domene Ci wycenią i być może nawet będzie ona świetną ceną, Tobie pozostanie tylko szukać kogoś kto za tą cenę będzie chciał kupić towar ;) a to juz zupełnie inna historia ;) z wycenami zawsze jest problem, tak samo zwycena pozycjonowania i wyceną domeny, o ile z pozycjonowaniem jestem w stanie okreslic za ile mi się to będzie opłacało zrobić, o tyle w przypadku domeny, każda cena powyżej odnowienia to czysty zysk*, pomijam to czy ktoś coś włożył w serwis na tej domenie, czy nie, bo wtedy sprzedaje się coś nad czym sie pracowało i to tez mozna sobie wycenić ;)

* a jak czysty zysk to pozostaje tylko kwestja jak bardzo ktoś jest pazerny ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności