Skocz do zawartości

Czym kierujecie się w wyborze wartościowego katalogu?

konrix

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie takie jak w temacie. Czym kierujecie się wybierając czy katalog jest godny uwagi czy nie? Ilością BL, wiekiem domeny, czy to subdomena czy nie, PR, jeśli tak to proszę o podanie szczegółów np.

-Ile minimum BL

-Jaki PR

-jaki wiek domeny itp itd..

Piszę bo mam listę 2tys. katalogów i chciałem ją nieco przesiać.

Proszę o konkretne odpowiedzi, mogą być przykłady katalogów, jednak jeśli nie chcesz pomóc to po prostu nie pisz :)

Pozdr.

Konrix

Zależy do czego te katalogi mają służyć. Jeśli będziesz dodawał dodawarką to praktycznie wszystkie. Jeśli ręcznie, unikalne to na pewno BL, wiek domeny oraz czy katalog będzie stały, żeby nie zwinął się po kilku mc.

Nie daj się wyprzedzić konkurencji! Dodaj i promuj swoja stronę w następujących katalogach:

Amismedica.pl - zbiór ciekawych stron - PR 4

Danuta.com.pl - zbiór wartościowych stron - PR 3

Alustar.pl - katalog z gwiazdami - PR 2

Zapraszam do dodwania wpisów!

zawartosc katalogu - spam/niespam

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@zgred on raczej chciał automatem, nie ręcznie.

Zresztą nie mów, że wolisz dodać wpis do katalogu ledwo zaindeksowanego, z 1 slaabym backlinkiem, niż do kolosa z np pr5, domena z 98, z backlinkami >50k tylko dlatego, że ten drugi jest np. niemoderowany i jest spam.

Nie daj się wyprzedzić konkurencji! Dodaj i promuj swoja stronę w następujących katalogach:

Amismedica.pl - zbiór ciekawych stron - PR 4

Danuta.com.pl - zbiór wartościowych stron - PR 3

Alustar.pl - katalog z gwiazdami - PR 2

Zapraszam do dodwania wpisów!

to jedna z danych ktore uwzględniam przy wyborze katalogu.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zależy do czego te katalogi mają służyć. Jeśli będziesz dodawał dodawarką to praktycznie wszystkie. Jeśli ręcznie, unikalne to na pewno BL, wiek domeny oraz czy katalog będzie stały, żeby nie zwinął się po kilku mc.

mam zamiar dodawać ręcznie (tgz. półautomatem) jakie jest minimum BL Waszym zdaniem? jaki powinien być wiek domeny? jak można sprawdzić czy katalog będzie stały?

ja dodaję tylko do precli, gdzie site wynosi ponad 100.

Co do darmowych aliasów, to się nie zgodzę. Jak masz czas dodawać to dodaj też tam. To tylko minutka, a strona średnio przez kolejne pół roku w sieci będzie sprawna. Ostatnio też zaczynam zwracać uwagę na adres IP.

Czasem też patrzę na główną jakie wpisy się dodają. Jeśli katalog ma 1000IP, a na stronie pojawiła się ewidentne spamy to sobie ją odpuszczam.

• 1 miesiąc temu...

Też mam spory spis katalogów i ostatnio robiłem odsiew, więc chętnie podzielę się uwagami :)

Moje pierwsze kryterium, które widać właściwie od wejścia, to czy katalog jest farmą czy nie. Farmom oczywiście dziękuję i od razu wywalam ze spisu. Druga sprawa - zwracam uwagę na PR (może to błąd, ale jak już gdzieś zaznaczałem jestem stosunkowo zielony w te klocki - jeśli robię głupotę, walnijcie mnie po łbie: obiecują poprawę ;)) i na BL. Preferuję też katalogi moderowane - zawsze większa szansa na to, że uniknie się ewentualnego towarzystwa spamu. I przyznam, że często wolę nawet wysłać sms-a, niż dodać wpis do niemoderowanego i mieć np. natychmiastowe dodanie do katalogu.

Swoją drogą (sorry za mały offtop) czy jest gdzieś na forum wątek, w którym wymieniacie się adresami Waszych ulubionych katalogów? Przeszukiwałem forum pod tym kątem, ale być może niewystarczająca ilość kofeiny i potworna duchota za oknem padły mi na wzrok i wątek przegapiłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności