Skocz do zawartości

Ile <h1> na jednej stronie?

chessnet

Rekomendowane odpowiedzi

To indywidualna sprawa dla każdej strony, zachowaj hierarchię nagłówków. Na upartego możesz użyć kilku h1 ale jestem prawie pewien że przyniesie ci to odwrotny skutek od zamierzonego. Wybierz 3-5 różnych słów kluczowych dla kolejnych hx`ów i ładnie je opakuj w jak najkrótszą treść. No i ważne jest to żebyś się nie ograniczał do samych nagłówków.

nihil fit sine causa

Możesz dać 100razy, ale po coś jest to stopniowanie jakby ważności nagłówków. Czyli np. raz H1, dwa H2, z 5 H3

Tyle to i ja wiem, ale jak to się ma do pozycjonowania?

No i ważne jest to żebyś się nie ograniczał do samych nagłówków.

Co masz na myśli?

To że optymalizacja strony to całościowe spojrzenie na jej treść. Sam nagłówek jest bardzo silnym optymalizatorem - słowo zamieszczone tylko w nim prawdopodobnie nie pojawi się w top100. Przejrzyj optymalizację stron z najtrudniejszych fraz używając "intext:" , sprawdź pozycje dla innych słów kluczowych zawartych na nich i wyciągnij odpowiednie wnioski.

nihil fit sine causa

h1,h2,h3 są jak nagłówki w gazecie.

Najpierw największy i stopniowo w dół coraz mniejsze. Określają stopień ważności materiału.

Nie można stosować dwa razy h1 na jednej stronie. To byłoby bez sensu, zrobiłbyś coś dokładnie odwrotnego od tego do czego służy h1.

Mayko.pl - skuteczne pozycjonowanie stron www

chessnet, ja wychodzę z założenia, że h1 ma mi służyć jako główny tytuł strony tak samo jak tytuł książki. Nagłówek kolejnego stopnia może być traktowany jak np. podtytuł, a kolejne jako tytuły rozdziałów. Myślę, że jak pójdziesz w tym kierunku to będzie dobrze. Po to do dyspozycji mamy aż 6 stopni nagłówków, aby korzystać z wielu w zależności od potrzeb.

• 2 lata później...

Trochę odświeżę. Więc jak to jest z tymi <h1>? Można dać więcej niż 1. Akurat mam stronę główną podzieloną na dwa "działy" i z punktu widzenia merytorycznego miało by to sens. Z przytoczonej tutaj gazety. Przecież <h1> to nie "Wyborcza" tylko główne tytuły poszczególnych artykułów, a tych na stronie może być więcej. Pytanie czy wujek Google tak samo na to patrzy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności