Skocz do zawartości

sandbox - jak sprawdzić czy strona jest w nim?

Versis

Rekomendowane odpowiedzi

Już tłumacze.

Dla onetu liczy się by prowadziło do strony jak najwięcej stron(stron główne of corz). Subdomeny są liczone tak samo jak strony(stron główne of corz) i są bardziej wartościowe od zwykłych stron np.:

dzwonki-nokia.alesms.pl jest bardziiej wartościowe od alesms.pl/dzwonki-nokia.html

MOżesz to lepiej opisać

Na początek powiem tak. Jeżeli strona jest zrobiona w subdomenach czyli jest strona główna + podstrrony(np. ja.alesms.pl) które są subdomenami każda subdomena jest liczona jako oddzielna strona. Jeżeli by była strona ze zwykłymi podstronami czyli strona główna + podstrony(np. alesms.pl/ja.html) były by one mniej wartościowe dla onetu niż subdomeny. Owszem liczą się ale w mniejszym stopniu. Dlatego lepiej robić subdomny. Zobaczy sobie na większość strona na pierwszej stronie wyników pod hasłem sms(wpisz zawsze link:adresstrony.pl). Zawsze prowadzą tam subdomeny z tej strony jak i innych stron z którymi się wymienił.

Jeżeli tego nie rozumiesz to zagadaj na gg: 3364139.

Jeżeli nie wiesz czemu mój post jest taki, a nie inny to zajrzyj tutaj

Miałem wczoraj zmiane serva i dnsów dlatego nie można.

Robi się to przez wilcards. Czyli jest jeden folder w którym wszystkie pliki to subdomeny. Zapomniałem poprosić admina by je wączył:D.

Jeżeli nie wiesz czemu mój post jest taki, a nie inny to zajrzyj tutaj

Miałem wczoraj zmiane serva i dnsów dlatego nie można.

Robi się to przez wilcards. Czyli jest jeden folder w którym wszystkie pliki to subdomeny. Zapomniałem poprosić admina by je wączył:D.

* to wpis konfiguracyjny do pliku strefy twojej nazwy opisany w RFC, oznacza że wszystkie dowołania do danej nazwy trafią w to samo miejsce, potem server np. Apache powinien mieć ustawione co podać w odpowiedzi na daną nazwę, * robi sie po to aby ominąć czas rozpowszechniania się nazw w sieci . - a tam po prostu nie ma nic w odpowiedzi, bo jak by wył * to powinenem gdzieś trafić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności