Skocz do zawartości

Jaki skrypt blogowy (z wyłączeniem WP)?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem trochę informacji o innych skryptach blogowych niż wordpress, ale nie mogę jakoś się zdecydować...

Szukam bardziej lekkiego skryptu, z przyjaznym wyglądem i obsługą kont użytkowników (żeby inni mogli publikować arty). Dobrze by było, żeby był jeszcze supportowany i miał spolszczenie...

Musi być ofc darmowy.

Co polecicie? :)

Ja na Drupala poświęciłem prawie pół roku. Proponuję ci wpisz sobie w Google most popular blogging platforms. https://royal.pingdom.com/2009/01/15/the-bl...-top-100-blogs/

hmm... tyle serków na moje spamy , mniam ;p

Drupal to jest wielkie rozbudowane narzędzie CMS szkoda się tym bawić jak się chce po prostu postawić "tylko" bloga. Ciekawe narzędzie ale nie dla takich zastosowań. Sam niecały rok temu stawiałem na Chyrp właśnie ale nie wiem jak to tam teraz się rozbudowało muszę w sumie sprawdzić z ciekawości... Z polskich to nie wiem ale z angielskich masz jeszcze:

- Eggblog

- Nucleus CMS

- FlatPress (działa bez MySQL trzyma dane na plikach, dobre na hostingi darmowe gdzie nie ma MySQL)

Z tych w/w Habari mi przypadł do gustu... tylko jakoś nie mogę zaimportować bazy z wordpressa do habariego za pomocą wbudowanej funkcji 'wordpress importer'.

Po wpisaniu danych nic się nie dzieje, nawet nie ma przycisku 'start'...

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności