Skocz do zawartości

Co zrobić aby podtrzymać pozycję?

lukas24

Rekomendowane odpowiedzi

Co zrobić aby podtrzymać pozycję strony, która otrzymała od googli taki "prezent" i jest na fraze podstawy pozycjonowania" na 10 miejscu. Co zrobić aby podtrzymać pozycję, albo żeby przynajmniej nie spadła na 50 miejsce?

Napisz email lukas24.24@o2.pl jeśli mam wobec Ciebie zobowiązanie.

Napisz lepiej, czy serwis jest nowy czy z jakąś historią.

Często bywa, że nowe serwisy dopiero co postawione dostają FBS (Fresh Bonus Site), i jakbyś nie pozycjonował, po kilku tygodniach jego trwania strona spada w wynikach. Trzeba powoli lecz konsekwętnie wtedy pozycjonować, ważąc jednak aby nie przegiąc z ilością linków, aby nie wpaść na filtry.

Internetowa galeria fotografii turystycznej z różnych zakątków Polski

Tanie telefony komórkowe w sklepie Orange

Dziel się z innymi ciekawymi informacjami internetowymi za pośrednictwem serwisu społecznościowego

Serwis jest nowiutki, wczoraj powstał, dodałem go do 10 katalogów chyba (dobrych), potem zaindeksowało mi 3 podstrony i dzis patrzę i na frazę "podstawy pozycjonowania"moja strona jest na 10 pozycji. Wiem, żę to FSB, ale właśnie chciałem się dowiedzieć co zrobić aby tą pozycję utrzymać, albo przynajmniej zrobić tak, aby nie spadła na np. 50 miejsce.

Napisz email lukas24.24@o2.pl jeśli mam wobec Ciebie zobowiązanie.

Pętla przekierowań
Firefox wykrył, że serwer przekierowuje żądanie tego zasobu w sposób uniemożliwiający jego ukończenie.

przede wszystkim unikaj takich błędów. ;-)

I linkuj delikatnie, bo młoda domenka. Osobiście wątpię, aby udało Ci się to utrzymać, chyba że zdobędziesz kilka naprawadę świetnych linków. Staraj się, nie idź na ilość, tylko na jakość, kup może jakieś odnośniki do swojej witryny z dobrych wortali? Katalogi to za mało.

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

Jeśli to jakiś skrypt, to prawdopodobnie jest problem z plikiem .htacces i przekierowaniem wewnątrz skryptu, już nie pamiętam na jakim skrypcie miałem taki myk, ale używam: joomla, worpress, drupal, mini otwarty, scuttle - i w którymś z nich było przekierowanie na początku pliku index.php, odwrotne do przekierowania w .htacces

A wysoka pozycja to zapewne "fresh site bonus" i niestety, świerzynki pojawiają się i znikają, a później już mozolnie w górę ;)

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Na chłopski rozum, popatrzyłbym w .htacces czy nie ma przekierowania z www na bez www i jednocześnie odwrotnie, później jakby nie było wywaliłbym .htacces i spróbował otworzyć stronę, jakby pomogło tzn. że jest jeszcze jakieś przekierowanie np. w ustawieniach serwera (nie znam się tylko rzucam pomysł)

W piko cms jak widzę jest funkcja do automatycznego tworzenia .htacces i są przekierowania na stronę główną w przypadku nie znalezienia podstrony itp.

Może też być coś namieszne w ustawieniach (sam początek kodu w pliku index.php) - tyle mi przychodzi do głowy o północy ;)

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności