Skocz do zawartości

WWW i bez WWW

goszczu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

wiem, że przewinęło się trochę o tym tematów, ale wolę założyć nowy. Strona była linkowana z www i bez www. Ostatnie linki dodałem do strony z www, ale strona w wynikach jest bez www. Co teraz najlepiej zrobić? Przekierowanie z www na bez www czy na odwrót?

Skoro jest bez www w wynikach, to przekierowanie z www na bez www i w narzędziach dla webmajstra zaznacz, że preferowany adres to bez www (skoro linkowałeś z www, a jest bez, to znaczy że zapewne już tak tam jest zaznaczone).

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

Ja zazwyczaj wybieram na podstawie tego jaki adres jest zaindeksowany, ale z tego co widzę to jest to zupełnie obojętne, który format linków wybierzesz.

wg mnie z www na bez www, bowiem blogspot (blogger - blogi google) mają adresy bez www

genialne uzasadnienie (ironia)

blogi na blogspot są w bez www gdyż wg. standardów subdomeny powinny być bez www

domena główna generalnie powinna być z www, jednak jeśli była wcześniej linkowana bez www to można i na bez www ustawić przekierowanie

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

wg mnie z www na bez www, bowiem blogspot (blogger - blogi google) mają adresy bez www

genialne uzasadnienie (ironia)

blogi na blogspot są w bez www gdyż wg. standardów subdomeny powinny być bez www

domena główna generalnie powinna być z www, jednak jeśli była wcześniej linkowana bez www to można i na bez www ustawić przekierowanie

Jakoś nie skojarzyłem faktu, że subdomeny są bez www.

Ja zazwyczaj wybieram na podstawie tego jaki adres jest zaindeksowany, ale z tego co widzę to jest to zupełnie obojętne, który format linków wybierzesz.

Zauważ, że site:domena.tld zwraca to samo co site:www.domena.tld+wszystkie subdomeny.

Tylko w zasadzie nie wiem co to zmienia, bo jest to ważne tylko dla SWL.

domena główna generalnie powinna być z www

Wcale nigdzie nie jest powiedziane, że "powinna być z "www"". To pozostałości z początków sieci, gdzie serwer służył nie tylko jako HTTP i na subdomenie www. stawiało się strony.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Zauważ, że site:domena.tld zwraca to samo co site:www.domena.tld+wszystkie subdomeny.

To niczego nie zmienia. Wpisuję site:domena.pl i widzę jaki format jest zaindeksowany zarówno dla domeny, jak i subdomen.

jest zupełna dowolność czy domena w wynikach jest z WWW czy bez WWW ,

ktoś tam twierdzi że jak jest jednocześnie z WWW lub bez WWW zodexowane to jest duplikat , nie wiem nic takiego nie stwierdzeniem nie mnie dobrze jest wybrać albo albo , i sobie zrobić 301 na jedno "albo"

Marketing internetowy dla firm

To niczego nie zmienia. Wpisuję site:domena.pl i widzę jaki format jest zaindeksowany zarówno dla domeny, jak i subdomen.

site:www.onet.pl 14,800

site:onet.pl 24,400,000

Widzisz różnicę??

• 1 rok później...

Podstawowy adres strony to nazwa.xxx

www to poddomena domeny najwyższego poziomu, która serwery www dodają "a urzędu" do podstawowej domeny, zwykły alias wynikający z tradycji i przyzwyczajenia.

jasiek.nazwa.xxx a www.nazwa.xxx.

Pierwsze będzie poddomeną, drugie domena najwyższego poziomu. Co nie zmienia faktu, iż www to też poddomena. Tyle, że traktowana na innych prawach - równi i równiejsi ;-)

Owe www to konfiguracja serwera. Można równie dobrze skonfigurować pomijanie www i strona www.nazwa.xxx będzie nieistniejąca dla serwera.

Tradycyjnie dodaje się skrót World.... W... W... i powinno być przez roboty itp traktowane równorzędnie jako domena najwyższego poziomu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności