Skocz do zawartości

Jak Szacowany śr. CPC przedkłada się na zarobki w Adsense?

Nomadowy

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś wie, bo nie mogę znaleźć, jaką część kasy (średniego CPC) dostaje wlaściciel witryny publikującej Adsensa a ile ląduje w Google. Nie chodzi mi od dokładną kwotę a może jakieś procenty?

--

na marginesie - pierwszy post. :D

Wczora w prawnej był fajny wywiad z ARTUREM WALISZEWSKIM, dyrektorem polskiego oddziału Google. Pozwoliłem sobie pośmiać z wypowiedzi tego pana ;)

https://nomadowyblog.pl/2009/06/google-nie-krzywdzi-wydawcow/

Ale do rzeczy. W wypowiedzi padło stwierdzenie, że

W ubiegłym roku trafiło do nich na całym świecie 5 mld dolarów. W sumie wszystkim naszym partnerom, u których wyświetlamy reklamy, oddaliśmy około 27 proc. ubiegłorocznych przychodów.

Czyli mozna przypuszczać, że Google oddaje adsensowiczom ok. 27% z tego, co bierze z AdWordsow.

Czyli mozna przypuszczać, że Google oddaje adsensowiczom ok. 27% z tego, co bierze z AdWordsow.

Zapomniałeś o reklamach AdWords w wyszukiwarce. Tam Google nie potrzebuje wydawców, a zarabia.

Jeśli założyć, że reklam w wyszukiwarce jest więcej niż na stronach partnerów, to 27% już tak źle nie wygląda.

robilem testy jako wydawca i reklamodawca i moge powiedziec ze toile dostaje G a ile wydawca nie jest jakos z gory ustalone

raz za klikniecie placilem 15groszy a z tego wydawca dostawal np 9 gr innym razem placilem 20gr a wydawca dostawal 12 gr a czasem plailem 5gr a wydawca dostawal 0centow:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności