Skocz do zawartości

Dzwine zjawisko - czym może być spowodowane?

angelo1984

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien problem.

Jakis czas temu(ok.3 miesiąc etemu) zleciłem pewnej "firmie" pozycjonowanie mojej strony na 2 frazy.

W momencie przekazania im strony, stronka byla na 40 pozycji na fraze pierwsza i poza 100 na fraze drugą.(pozycje w google)

Panowie zabrali sie do pracy i... spadek na pierwsza fraze poza 100 i druga fraz równiez poza 100...

Minął jakis tydzień - obie frazy wskoczyly na miejsca w granicach 20-30 pozycji.

Po 3 miesiącach ich najlepszy wynik to pozycja 14 dla pierszej frazy i 15 dla drugiej.

I tutaj pojawia sie problem, poniewaz zauważylem niepokojąca sprawe...mianowicie strona wskakuje na jakis czas na pozycje w granicach 20 - utrzymuje się na tych pozycjach kilka dni...i znowu spada poza 100(poza 100 ok. tygodnia) i znowu skok...

Mozna powiedziec ze dzieje sie to cyklicznie, poniewaz zaobserwowalem to juz kilka razy.

Jak myślicie-czym jest to spowodowane??Bo powoli trace zaufanie do "fachowców" ktorzy zajmuja się moją www.

najłatwiej podać adres strony i wtedy każdy Ci powie co i jak.

Jeżęli jest to młoda stronka, a frazy są średnie ( nie mega niszówki) to te zachowanie jest jak najbardziej naturalne, jedynie co można troszkę zaradzić przy tym to zapodać stronce parę mocniejszych strzałów(mocne linki na stały okres) wtedy się troche opamięta i pozycje się odrobinę ustabilizują ( na to potrzeba niestety czasu ;) )

Pozdrowienia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności