Skocz do zawartości

Banki złodzieje

makensis

Rekomendowane odpowiedzi

Długi okres korzystałem z ING do czasu, aż z konta bezpłatnego zrobili mi figiel i sami zaczęli pobierać miesięczne opłaty bez powiadomienia bo i po co. Znacie jakieś banki, gdzie przelewy robi się bez opłat i prowadzenie rachunku nic nie kosztuje. Tylko nie wmawiajcie, że przepływ pieniędzy generuje olbrzymie koszta dla banku, bo w to nie wierzę :>

Ja korzystam z mBanku i jest świetnie- za prowadzenie kont nie płacisz nic, za kartę do konta też.

Rachunek osobisty jest nieoprocentowany, limity wypłat ustalasz własne, dowolna ilość przelewów zdefiniowanych- bezpłatnych.

Konto oszczędnościowe(są dwa rodzaje- piszę o tym PLUS) jest oprocentowane zmiennie- na początku było 6% jak zakładałem, teraz jest 4.7%. Tutaj masz jeden bezpłatny przelew miesięcznie(kolejny to chyba koszt 7 pln, jeśli dobrze pamiętam) i jeden możliwy zdefiniowany przelew(najczęściej na rachunek osobisty jest to robione ;) ).

Przelewy wewnętrzne(mBank- mBank) dochodzą od razu, nawet w soboty i niedziele(w święta jeszcze nie próbowałem).

Tak więc polecam mBank :)

E: kilas88 mnie ubiegł :P

mBank, mam tam prywatny i firmowy, prywatny jest free, firmowy w sumie też by był gdyby nie to że za przelewy sobie kasują 1zł (przelewy zus i skarbówka za darmo), z firmowego robie przelew na prywatny i opłaty leca z prywatnego, zawsze kilka zeciszy w kieszeni :)

edit: w ING to muszą z czegoś za reklamy płacić, raz poszedłem tam zapłacić ratkę za jakies ubezpieczenie na życie (ubezpieczenie w ING!), to przy okienku powiedzieli, że za dokonanie wpłaty w placówce ING musze zapłacić 10 zł :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Kiedyś dobrą opinię słyszałem o MultiBanku, ale teraz nie potrafię tago nigdzie znaleźć. Z takich innych jeszcze bodajże LukasBank jest warto sprawdzić.

Co do MBanku https://www.wykop.pl/link/167959/w-mbanku-n...t-oprocentowany

Długi okres korzystałem z ING do czasu, aż z konta bezpłatnego zrobili mi figiel i sami zaczęli pobierać miesięczne opłaty bez powiadomienia bo i po co......

rozumem że kontaktowałeś się z bankiem jakim prawem to zrobili i co Ci odpowiedzieli ???

... Znacie jakieś banki, gdzie przelewy robi się bez opłat i prowadzenie rachunku nic nie kosztuje. .....

takie rzeczy to tylko w erze

Marketing internetowy dla firm

... Znacie jakieś banki, gdzie przelewy robi się bez opłat i prowadzenie rachunku nic nie kosztuje. .....

takie rzeczy to tylko w erze

To nie słyszałeś o takiej erze jak mbank - ale nadaje się tylko do "płacenia".

Nie daj się wyprzedzić konkurencji! Dodaj i promuj swoja stronę w następujących katalogach:

Amismedica.pl - zbiór ciekawych stron - PR 4

Danuta.com.pl - zbiór wartościowych stron - PR 3

Alustar.pl - katalog z gwiazdami - PR 2

Zapraszam do dodwania wpisów!

Długi okres korzystałem z ING do czasu, aż z konta bezpłatnego zrobili mi figiel i sami zaczęli pobierać miesięczne opłaty bez powiadomienia bo i po co......

rozumem że kontaktowałeś się z bankiem jakim prawem to zrobili i co Ci odpowiedzieli ???

Wystarczy przeczytać umowę jaką podpisywało się z bankiem i paragraf w którym jest napisane że bank ma prawo do zmiany opłat bez powiadamiania i bez aneksu umowy. ;)

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Jest kilka banków gdzie nie bedziesz miał żadnych opłat za: prowadzenie, przelewy, katę. Jest kilka w ktorych musisz mieć na koncie troche pieniedzy aby też wszystko było bez opłat. Oczywiście te konta ktore są bez opłat w wiekszości mają też zerowe oprocentowanie, ale w każdym obecnie jest mozliwość założenia lokaty.

Szukaj tabel, porównań, opłat itp

https://www.google.pl/search?q=Internetowe+konta+op%C5%82aty

https://www.google.pl/search?q=internetowe+...por%C3%B3wnanie

Ja mam w mBanku i nie widze obecnie lepszego jako "osobiste konto internetowe"

.

makensis, zależy w jakim mieście się mieszka, bo warto mieć pod ręką jakiś wpłatomat mBanku, ale Ty w profilu masz Poznań i Warszawa, więc problemów z mBankiem mieć nie będziesz. Jeszcze jakiś czas temu brali 50 groszy za przelew zewnętrzny, zrezygnowali z tego jakiś rok temu, obecnie przelewy zewnętrzne są też darmowe. Jeżeli lubisz okienkowe wydania banków i rozmowy przez szybkę to mBank odpada. Jeśli nie potrzebujesz samodzielnych wizyt w oddziałach i wszystko możesz załatwić poprzez internet/telefon to mBank powinien spełnić Twoje oczekiwania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności