Skocz do zawartości

Porządny hosting: Jaki wybrać?

cinu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Proszę pomóżcie, potrzebuję konkretnych odpowiedzi.

Potrzebuję host który spełniał by następujące warunki:

1. bez żadnych reklam!
  2. możliwość podpięcia domen zewnętrznych
  3. możliwość tworzenia subdomen
  4. domeny i subdomeny najlepiej nieograniczone
  5. najlepiej nieograniczona ilość kont mail
  6. porządny transfer
  7. obsługa php+mysql+htaccess+modrewrite
  8. MOŻLIWOŚĆ SPRZEDAWANIA SUBDOMEN
  9. MOŻLIWOŚĆ UDOSTĘPNIANIA HOSTINGU ODPŁATNIE

Dla lepszego obrazu małe sprecyzowanie:

Chciał bym sprzedawać strony internetowe (dla małych firm, np. strona "o nas" + "kontakt" + " oferta firmy" + "cennik" itp.). Całość chciał bym sprzedawać na zasadzie np. "abonamentu na rok" (i stąd potrzebuję możliwości udostępniania powierzchni serwerowej odpłatnie). Dodatkowo jeżeli Klient ma już swoją domenę, żeby dało się pod nią to podpiąć. Natomiast, jeżeli nie ma to, żeby można było udostępnić Klientowi adres na zasadzie "twojafirme.mójadres.pl" w ceni usługi tworzenia strony (stąd nieograniczona ilość subdomen). Oczywiście do każdej strony konta mailowe. Za wszystko chcę pobierać opłatę (np. "roczny abonament").

Druga sprawa to szablony stron allegro. Robię już szablony aukcji, jednak do tej pory opieram je tylko na html i css. Chciał bym udostępnić możliwość hostingowania zdjęć (np. logo firmy, inna grafika szablonu). Do tej pory Klienci całą grafikę przetrzymywali na własnych serwerach, ja tylko ją tworzyłem. Teraz chciał bym ją udostępniać na własnym serwerze, też w formie np. "abonament na rok" odpłatnie.

Teraz powstaje pytanie... jaki serwis hostingowy wybrać, żeby sprostać tym wymaganiom? Do tej pory zajmowałem się tworzeniem i projektowanie stron internetowych oraz grafiką na nie, jednak Klient utrzymywał je na własnym serwerze. Chciał bym poszerzyć działalność i utrzymywać strony i grafikę (np. z allegro) na własnym serwerze odpłatnie. Do momentu kiedy nie czerpałem z tego korzyści finansowych nie było problemu (np. xtreemhost.com i imageshack.com), jednak teraz, kiedy chcę pobierać za to wynagrodzenie sprawa się komplikuje i chciałem sięgnąć porady profesjonalistów. Jaki serwer wybrać? Myślałem na nazwa.pl lub home.pl jednak są drogie i zdania w internecie są podzielone. Myślałem również nad usługami typu "reseller",jednak nie chciał bym wchodzić w takie koszty na początku działalności (na pewno w przyszłości jak już będę posiadał grono stałych Klientów to skorzystam z "reseller", a potem z dedyka, jednak jeszcze nie teraz).

Bardzo proszę o podpowiedzi z jakiej oferty hostingowej skorzystać? Oczywiście chodzi o hosting płatny.

Pozdrawiam serdecznie:)

Jaki masz budżet? Ile to jest "porządny transfer"? Nie możesz udostępniać hostingu odpłatnie nie mając konta reseller (nawet jeżeli jest separacja na poziomie FTP to skrypty PHP będą miały dostęp do całego katalogu użytkownika). Punkty 1-5 oraz 7 spełnia niemal każdy komercyjny hosting.

Tani reseller z tego co pamiętam jest na hekko.pl

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Dziękuję bardzo za odpowiedź.

Odnośnie transferu to +/- 40GB na miesiąc. Nie chciał bym przekroczyć 50-100 złotych miesięcznie.

Czyli w takim razie potrzebuję "reseller'a". Słyszałem o hekko.pl oraz o mzone.pl. Znacie jakieś inne warte polecenia? Jaki polecacie?

obejrzyj opinie na :www.webhostingtalk.pl

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności