Skocz do zawartości

Ilosc linkow w 1 artykule:)

Guszczyn

Rekomendowane odpowiedzi

MAXIMUM to 3, z tym że, każdy do innej domeny.

Wiadomo, że im mniej linków, tym lepiej, ale czemu przy 2, 3 linkach najlepiej linkować do różnych domen?

Ja np. linkuję jednym anchorem do strony głównej i drugim anchorem na podstrony. Chyba źle nie robię? Czy coś tracę linkując w ten sposób?

Szczerze mówiąc, to nie wiem - słuszna uwaga. Ja mam zwyczaj linkowania różnych domen tzn. linkowania wpisów w innych preclach.

Może ktoś bardziej doświadczony nas oświeci w kwestii linkowania podstron z jednego wpisu.

Pozdrawiam.

Moc tracisz, jeśli:

1) masz dwa linki, na dwa różne anchory, ale kierujące do tej samej strony (np. do strony głównej),

2) masz dwa linki, na takie same anchory, ale kierujące do innych stron (np. strona główa + podstrona),

3) no i ofc. zawsze 1 link w treści to większa moc, niż 3 - 4. Jednak mi szkoda 1000 znaków unikalnej i tematycznej treści na 1 link, dlatego daję 2 - 3.

Btw. tak mi się wydaję, ale nie jestem pewien co do tej teorii.

Pzdr

Unikalnatreść.pl - bo wartościowy content to podstawa!

Skuteczny SEO Copywriting!

Pamiętajcie, że nigdy nie jest tak, że jeśli jeden link ma (umowną) wartość 1, to dwa będą miały po 0,5 (w sumie 1). Ani nigdy też nie jest tak, że jeden link ma 1, a dwa będą miały też po 1 (w sumie 2).

Z każdym następnym linkiem ich sumaryczna wartość będzie coraz większa, ale też wartość każdego z nich będzie coraz mniejsza. Jednak to, ile wartości wniesie kolejny link zależy już od wielu czynników, takich jak średnia znaków na jeden link, zróżnicowanie anchorów i stron docelowych itp.

Wielu mówi, że optymalnie jest jeden link na 800 znaków, ale nie wiem, czy były robione jakieś testy. Moim zdaniem na 1000 znaków maksimum to dwa, bo przy trzech wychodzi link co dwa-trzy zdania, a to już na pewno naturalnie nie wygląda.

bo przy trzech wychodzi link co dwa-trzy zdania, a to już na pewno naturalnie nie wygląda.

A to dlaczego tak myślisz? Miałem kiedyś serwis, w którym ludzie z jednej podstrony linkowali do mojego serwisu i dawali 5-6 linków co najciekawszych podstron.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności