Skocz do zawartości

Banują blogi na Blox.pl za linki wychodzące

MMP

Rekomendowane odpowiedzi

E tam przesadzasz. Wiem jakie problemy takie spamy powodują w serwisie (z resztą nie same spamy ale ludzie którzy piszą roboty). Sam musiałem jedną domenę całkowicie zablokować, nawet w google bo po prostu nie miałem siły usuwać ton śmiecia i użerać się z helpdeskiem hostingu

Hostingu....? posłuchaj rady Ols'a:

Wynocha, własny serwer prawie nic nie kosztuje.

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

.... o co Wam wogóle chodzi? Wy chcielibyście żeby ktoś brał wasze domeny i wykorzystywał wasze serwery do tworzenia dla siebie spamu? Bez jaj prosze!

Niestety ale racja jest po stronie blox i w zasadzie nie macie nawet się o co sprzeczać. Bo wydaje mi się, że rozróżnić syf bloga pod pozycjonerke, od bloga firmowego nie jest ciężko :rolleyes:

Pozdrawiam wszystkie kleszcze żerujące na czyjejś pracy, ot!

.... o co Wam wogóle chodzi? Wy chcielibyście żeby ktoś brał wasze domeny i wykorzystywał wasze serwery do tworzenia dla siebie spamu? Bez jaj prosze!

Niestety ale racja jest po stronie blox i w zasadzie nie macie nawet się o co sprzeczać. Bo wydaje mi się, że rozróżnić syf bloga pod pozycjonerke, od bloga firmowego nie jest ciężko :rolleyes:

Czwarta strona tematu, a Ty nadal nie rozumiesz? Tu nie chodzi o to, że blox ma rację, tylko o to jak ją przedstawia.

Eksperyment Discover.pl

Czwarta strona tematu, a Ty nadal nie rozumiesz? Tu nie chodzi o to, że blox ma rację, tylko o to jak ją przedstawia.

Po Twojej odpowiedzi nasuwa mi się jedynie jedno stwierdzenie... każdy narzeka wszem i wobec na polityków a tutaj widzę żywcem wyolbrzymioną afere o nic!

Poza tym, jest to usługa nieodpłatna, więc nie możecie mieć najmniejszych gwarancji co do tego, jak wasze strony będą gospodarowane.

Warto spojrzeć na sprawę z różnych punktów widzenia, a nie patrzeć jedynie na swój tyłek, a czyjeś reakcje nie powinny tutaj wzbudzać większego zaskoczenia...

Hostingu....? posłuchaj rady Ols'a:

Nie zakładam splogów na serwerach firm trzecich (przynajmniej nie darmowych). Po prostu miałem parę razy nadmierne obciążanie konta (przez boty) i groził mi przez to wylot.

każda "preclująca" osoba = spamer

Dlaczego? Równie dobrze można "preclować" na swoim serwerze, można tam też wysyłać komentarze reklamowe i pisać pod swój serwer boty. Jak ktoś umieszcza 15 artykułów o viagrze i antywirach na swoim serwisie o viagrze i antywirach to co komu do tego? Niech ich umieści nawet 1500. Firmy które działają etycznie mają bardzo klarowne zasady jeśli chodzi o politykę antyspamową, np. nie spamowanie linkami witryn nie związanych z partnerem (też to o czymś świadczy)...

Tu nie chodzi o to, że blox ma rację, tylko o to jak ją przedstawia.

Aha, znowu chodzi o coś innego :rolleyes:... to chyba chodzi jeszcze o coś innego (będzie na 6-tej stronie tematu :lol: ) - bo to nie jest ani oficjalne stanowisko blox ani agory. Po prostu ktoś (z swojej perspektywy) nazwał sprawę po imieniu, z resztą forumowicze dłużni nie pozostali, więc to trochę dziwne teraz gościa uczyć kultury B)

Slawek22 daj spokój, z tym linkem do webinside to tylko był straszak i został całkowicie wyśmiany przez branże.

Dlaczego daj spokój i którą branżę? Bo mi się wydaje, że co prawda kwota byłą wzięta z kosmosu (nawet to za mało powiedziane), jednak prawda jest taka, że za tą "reklamę" nie zapłacił pozycjoner/spammer ale właściciel serwisu. I ta branża która z tych narzędzi korzysta raczej nie miała by stanowiska zgodnego z branżą... która z tymi narzędziami musi sobie radzić. Ja angażowanie w to prokuratury uważam co prawda za głupotę bo i tak nic to nie zmieni...

Czy firma pozycjonerska sprawę zostawi? Po pierwsze to jaką sprawę? Jeśli jednak doszłoby do procesu to ja muszę przyznać, że (niestety) chciałbym widzieć kontr pozew Agory. Nie może być tak, że ktoś wykorzystuje usługę firm trzecich do darmowej reklamy, przy okazji prawdopodobnie w jakiś sposób zakłóca jej działanie a później jeszcze pozywa osobę która nazwie rzecz po imieniu. Dla mnie byłoby to kompletne wywrócenie prawa i proporcji do góry nogami. Jak ktoś mi psuje coś nad czym pracowałem - to wiem, że świata nie zmienię ale mam święte prawo się zdenerwować i nazwać go w tym momencie idiotą. Swoją drogą gość faktycznie się "wystawił", gdyby wiedział z góry jak sprawa będzie komentowana to pewnie trafiłaby od razu do działu prawnego.

Ja bym jednak na miejscu firm docenił szczerość i pomyślał nad dopracowaniem narzędzi a nie się obrażał na każdą formę krytyki. Bo gdyby te narzędzia były takie "friendly" i nieszkodliwe to przy takiej ilości blogów admin nawet by ich nie zauważał i jestem w 100% pewien że sami dobrze o tym wiecie.

Wiecie, co jak co, ale poważna firma pozycjonerska, angażująca w swoje prawne kwestie kancelarię adwokacką robi na mnie wrażenie. Tyle że, ta sama, poważna firma, dbająca o swój wizerunek, gotowa ścigać za zniesławienie oraz publiczną obrazę stawia bloga lub blogi na darmowym blox'ie, na którym ma też darmowego bloga moja młodsza siostra...

------...malo sie odzywam...------

Art 23 KC daje podstawy do wszczęcia każdego postępowania w sprawie czy też przeciwko. Katalog wartości jest podany w wtymże artykule. Wiec możecie śmiało do woli latać po sądach.

jak chcecie to najdelikatniej rzecz ujmując obejrzyjcie swoje katalogi i zobaczcie ile wpisów z blox.pl tam macie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Tu nie chodzi o to, że blox ma rację, tylko o to jak ją przedstawia.

Aha, znowu chodzi o coś innego ;)... to chyba chodzi jeszcze o coś innego (będzie na 6-tej stronie tematu ;) ) - bo to nie jest ani oficjalne stanowisko blox ani agory. Po prostu ktoś (z swojej perspektywy) nazwał sprawę po imieniu, z resztą forumowicze dłużni nie pozostali, więc to trochę dziwne teraz gościa uczyć kultury ;)

Poczytaj wypowiedzi olsa tutaj i na blipie to może przejrzysz na oczy. Czy tylko "sprawę" nazwał po imieniu?

Oczywiście, że nie jest to stanowisko Agory ani Bloxa. Pewnie Agora przycisnięta do muru tak właśnie przedstawi sprawę. To jednak niczego nie zmieni - wypowiedzi Olsa zawsze będą kojarzone z Bloxem, a więc i z Agorą.

Czy to, że jak piszesz "forumowicze nie pozostali mu dłużni" w jakiś sposób usprawiedliwia jego teksty? Ja go wprawdzie nie zamierzam uczyć kultury, ale czemu się dziwisz mojej wypowiedzi? Zresztą dzisiaj jestem bardziej przekonany do tezy, że styl tych wypowiedzi tu i na blipie to szpan, poza służąca jakimś "marketingowym" celom.

Eksperyment Discover.pl

" Sławek22, czy Twoi pracownicy mogą obrażać Twoich klientów, czy mogą im nerwy puścić? "

Czy ktoś był klientem i płacił za korzystanie z Blox.pl?

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

bo to nie jest ani oficjalne stanowisko blox ani agory. Po prostu ktoś (z swojej perspektywy) nazwał sprawę po imieniu, z resztą forumowicze dłużni nie pozostali

Wszyscy wiemy że Ols jest główną osobą odpowiadająca za serwis Blox należący do Agory, pisze to nawet na stronie głównej blox.pl. Więc raczej wypowiada się w imieniu blox.pl, a co za tym idzie Agory.

> Dlaczego daj spokój i którą branżę?

Bo cały ten news to pic na wodę fotomontaż, w zasadzie przez wszystkich którzy mają jakiś związek z działalnością stron internetowych, w tym artykule trudno znaleźć jakikolwiek prawdziwe stwierdzenie.

> Czy ktoś był klientem i płacił za korzystanie z Blox.pl?

Czy żeby być klientem, trzeba płacić? Klientem jest osoba korzystająca z czyiś usług, bez względu ile za to płaci.

> przy okazji prawdopodobnie w jakiś sposób zakłóca jej działanie

> a później jeszcze pozywa osobę która nazwie rzecz po imieniu.

Nikt nie wspomniał, nawet Ols że działanie platformy blogowej zostało w jakikolwiek sposób zakłócone.

Nazywanie rzeczy po imieniu jest okej, obrażanie kogoś, osoby, firmy nie. Ale jest jakaś różnica w nazywaniu rzeczy po imieniu, a obrażaniem kogoś, prawda?

Jak powiem do geja "Ej pedale, przynieś piwo" będzie to nazwanie rzeczy po imieniu, wszak jest pedałem czy obrażenie go?

> nieszkodliwe to przy takiej ilości blogów admin nawet by ich nie zauważał.

Takiej ilości, przecież tam jest ledwo ponad 100k blogów, z czego większość pewnie nie jest aktualizowana. Dla moderatora to jeden dzień pracy, a zapewne Ols jest właśnie taką osobą.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności