Skocz do zawartości

Zawirowania w wynikach

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

richti007 u Ciebie to mogą być filtry lub koniec FSB ewentualnie wahania na pozycjach. U mnie np. jest ewidentny spadek dla wszystkich fraz ok 50 pozycji. Znajomy ma to samo, u niego również wychodzi, że spowodowane jest to systemem wymiany linków.

Ostatnia taka akcja na tej stronie trwała 24 dni, ciekawe ile to będzie tym razem ;)

Ciekawe co Guglarz na to by odpowiedział, z chęcią podałbym mu linki do tych stron, żeby sam ocenił i wyjaśnił przyczynę tego stanu rzeczy.

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Google zaczęło SWL-e promować ;) Na wszystkie hasła związane z turystyką, którymi się zajmuję zauważyłem, że moje strony, pozycjonowane bez użycia SWL poleciały, a na pierwsze strony wskoczyły nawet takie z 2-3 strony wyników mające po 23 000 BL wg. Yahoo, wszystko z rotacyjnych SWL. I bądź tu "naturalny".

tourpages_baner.png

Heh, u mnie mocna domena ponad roczna, PR 3, na wszystkie frazy minus 100 pozycji. W sposobie linkowania nie było nic zmieniane, na stronie nie było zainstalowanego swla. Wygląda jak jakiś naprawdę mocny filtr, ale wiadomo trzeba poczekać. Liczę, że wróci do normy wszystko, byle prędko.

Prędzej moder Googla, zerkną na strony wejściowe/wyjściowe w statystykach GA, które Michał zainstalował na PiO. Po nitce do kłębka i ładny spis stron do prześwietlenia, które widzi moder G jak i Michał admin i właściciel PiO.

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

U mnie jedna jedyna fraza poleciała o -40 pozycji (z TOP10).

Powiedziałbym, że akurat ta, która jest najmniej dopasowana do tego czego oczekuje user gdy wpisuje zapytanie. Była też sporo dopalana...

No ale za wcześnie jeszcze na jakieś wnioski. Poczekamy zobaczymy.

Wczoraj 50-55 pozycji w dół na wszystkie słowa, dziś na kilka fraz już tylko 30-35 pozycji niżej, niż przed "zawirowaniami", reszta nadal 50-55 miejsce. Mam nadzieję, że to dobry znak. Sukcesywnie robię swoje, jak gdyby nic się nie stało palę głupa przed G :P

------...malo sie odzywam...------

A u mnie już w ogóle cudo:

Na jedną z fraz strona przedwczoraj poleciała o ~70 w dół, a dzisiaj wróciła wyżej niż była (ok. top 6-7).

Tyle, że coś się G. pomyliło, bo o ile poprzednio wynik wSERP-ie odpowiadał konkretnemu dokumentowi to teraz na tym 6 miejscu mam stronę... której nie mam !

Tzn. jako link jest coś takiego https://www.moja-domena.pl/default-mysql. Nigdy nie miałem czegoś takiego jak default-mysql i ten link prowadzi do skastomizowanej strony 404.

Oczywiście jest sitemapa (nota bene - w G-sitemaps pokazuje mi, że ostatnio G. wyindeksowało mi 3/4 stron, które mimo to pokazują się w wynikach), w sitemapie nie ma błedów i też nie ma takiej dziwnej strony.

Ponieważ na innych wynikach też mam huśtawkę, to stawiam na to, że chłopakom sprzątaczka router wyłączyła ;)

Expansywny

Witam,

u mnie na wiekszosci stronek byly niestety wstawione swl. Teraz juz ich nie ma i poszla prosba o ponowne rozpatrzenie z webmester tools. A w wynikach ciagle zmiany Google *pl i *com co kawalek daja inne rezultaty. Mi to niestety wyglada na filtr, mam nadzieje ze dlugo nie bedzie trzymac. Dzisiaj jedna strona, ktorej 'zawirowania' nie dotknely w piatek wyleciala w indeksie w kosmos. Nie bylo na niej swl, domena stara. Trzeba cierpliwie czekac.

A u kogos pojawily sie juz jakies zmiany na plus?

Czy przypadkiem tam gdzie macie jakieś poważne spadki, nie wyindeksowało Wam podstron zoptymalizowanych pod frazy, które sprawdzacie?

Zawirowania sa, ale jestem zaskoczony skokami niektorych swoich stron. Na pozycjonowanie, praca i podobne, skok w gore ogromniasty, mimo ze wymienione strony od zaledwie kilku miesiecy sa tylko katalogowane. Oby sie ten stan utrzymal

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności