Skocz do zawartości

Zawirowania w wynikach

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zrobiłem mały test. Z obydwu stron zdjąłem nietematyczne linki oraz SWL i jedną z nich zgłosiłem do ponownego rozpatrzenia, w którym jak ktoś wcześniej pisał przyznałem się "jak na spowiedzi". Stronka wróciła po dobie, nawet na odrobinę lepsze miejsca na wszystkie frazy niż przed filtrem. Drugą stronkę zgłosiłem do ponownego rozpatrzenia dziś.

------...malo sie odzywam...------

Dodałem przecież, że zgubiły mnie rotacyjne SWL oraz pakiet nietematycznych linków stałych. Jak pisałem wcześniej nie dotknęło mnie zwykłe zawirowanie w wynikach. Dostałem filtra na 2 domeny, jedną z nich zgłosiłem do ponownego rozpatrzenia, drugiej nie. Ta zgłoszona wróciła po chwili z filtra, a niezgłoszona nie i nadal jest zafiltrowana na WSZYSTKIE frazy nawet z long taila oraz na "nazwadomeny".

Nie wierze pawelgawel ze to przez swle. Na moich nie było SWLi i na 2 nawet dostałem bana o czym pisałem w innym miejscu. Zgłosiłem i jakoś nie wróciła żadna. Nie mam się z czego spowiadać więc ciekawe co wymyślą po przywróceniu strony. Chyba, że nie przywrócą:(

Jak się "spowiadacie" z swli i ktoś z google to czyta to ma piękny pretekst żeby przywrócic stronę. Później rozpowiadają webmasterzy "miałem SWL, zdjąłem i napisałem do google i mi strone przywrócili" i znajda sie tacy co bedą zdejmować SWL i być może tym sposobem jakąś część ludzi używających SWLe uda się wyeliminować. Bo w przeciwnym wypadku nie da google rady.

A przykład tego, że google nie może sobie w żaden sposób poradzić z SWLem był widoczny jakiś czas temu jak pewna osoba próbowała zrobić wielkie zamieszanie na forum google. A fraza jak się trzymała tak się trzyma:).

Tak z jedną jak i z drugą stronką nie miało wspólnego nic co byłoby wbrew wytycznym google poza SWL w stopce oraz kilkoma nietematycznymi linkami do śmietników. Tak więc nie wiem za bardzo co próbujesz powiedzieć. Jeśli to, że dostałem filtra nie przez SWL, a przez te kilka nietematycznych linków stałych, to niech tak będzie, może masz rację, dla mnie to bez różnicy, jednak wiem, że nie zafiltrowali mnie za coś czego nie zrobiłem :(

Nie wierze pawelgawel ze to przez swle. Na moich nie było SWLi i na 2 nawet dostałem bana

Ciekawa argumentacja, jeżeli nie było SWL a był ban to znaczy, że za SWL nie ma bana! Brawo! Chyba już gdzieś to słyszałem.

A fraza jak się trzymała tak się trzyma:).

Jeżeli to nie tajemnica to powiedz jaka to fraza?

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

U mnie powoli wszystko wraca do normy. Zaznaczę że na stronkach są SWL-e . Czekam jeszcze na dwie domeny które spadły w otchłań. Ale myślę że to tylko kwestia max tygodnia aby wróciły na swoje pozycje.

Zapytam jeszcze z innej beczki jak i gdzie zgłaszacie odfiltrowanie stron ? Mi jedna ewidentnie spadła za duplikat content.

Nowości z branży zoologicznej czyli wszystko dla psa i nie tylko https://www.dlapieska.pl/ 

Mi juz google miesza od poczatku roku ale ostatnio wiekszosc stron site polecialo o 90% w dol. Nowych postow ani kategorii nie chce indeksowac. Tydzien temu komenda site pokazywala 2 rozne wyniki dla wiekszosci stron, przykladowo pierwsze zapytanie 900 podstron ponowne zapytanie juz 1500 i tak bylo na wiekszosci stronach roznice ok 50 %. Takie szopki z wynikami site zaczely sie jak zmienili webmastertolos. Stary panel pokazywal zupelnie inne wyniki niz nowy. Zeby bylo jeszcze smieszniej pare miesiecy temu (luty-marzec przed poprzednim updatem PR) zrobilem przekierowanie 301 na 2 stronach na nowe domeny, na poczatku szybko site skoczyl do gory po czym zaczal spadac.... Niby nic dziwnego ale na nowych domenach leci w dol a na starych gdzie jest tylko przekierowanie rosnie, zeby bylo jeszcze smieszniej po ostatnim PR strona ktorej nie ma juz, skoczyla z PR 0 na PR 2 a na nowym adresie do ktorego bylo przekierowanie 301 zostalo PR 0 i site leci na pysk. W koncu sie poddalem i zdjalem 301 a zamiast tego zrobilem ministrone i wstawilem linka na nowa domene. Wszystkie inne wyszukiwarki zalapaly i serwisy sa pod nowymi adresami a google nie kuma jakos.

https://www.ebooki24.org - ebooki, audiobooki oraz kursy internetowe, płatne i darmowe.

Cytaty motywacyjne - https://cytaty.ebooki24.org

Niby nic dziwnego ale na nowych domenach leci w dol a na starych gdzie jest tylko przekierowanie rosnie

dokładnie!!! około miesiac temu zrobilem tez 301 na nową domenkę i stało się to samo site na przekierowanej stronie urósł na nowej stanął w miejscu....

Polecam https://wiki.haszysz.com Wikipedia o Konopniach, tworzone od 2005 roku. Zajrzyj też na forum o marihuanie gdzie możesz skonsultować się w odpowiednim dziale z lekarzem medycznej konopi, który odpowie na wszelkie nurtujące pytania o  medycznej marihuanie https://forum.haszysz.com/forums/medycyna.104/

u mnie sytuacja trochę inna, pewna strona związana z branżą mp3, dość dobre pozycje - do czasu, cały czas spada w wynikach ale filtra jak na razie nie łapie, nie były instalowane SWL ale linkowana z linkme elite i tutaj może być właśnie przyczyna, co o tym sądzicie ?

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności