Skocz do zawartości

Tematyczny blog wraz z portfolio czy oddzielnie?

Saphire

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów.

Być może mój wątek nie do końca pasuję do tego działu, lecz nie znalazłem lepszego, a w pewnym sensie temat po części nawiązuje pozycjonowaniu.

Mam dylemat, otóż planuję założyć tematyczny blog który będzie zawierał nowinki ze świata internetu, z naciskiem na startupy, konferencje, projektowanie stron, grafikę itp.. Przymierzam się również do założenia portfolio, w którym jak to wiadomo prezentowałbym dotychczasowe realizacje (projekty stron internetowych, okładki gazet itp). Teraz nasuwa się pytanie, czy wszystko uruchomić pod jedną domeną (np. nazwisko.pl) czyli blog i portfolio. Czy rozdzielić to na dwie oddzielne witryny?

Z mojego punktu widzenia, lepiej założyć blog wraz z portfolio pod jednym adresem, gdyż wówczas łatwiej jest o lepszą pozycję portfolio, ze względu na zawartość content'u na blogu. Jednym słowem mamy większe prawdopodobieństwo iż ktoś zainteresuje się naszymi realizacjami i znajdziemy potencjalnego klienta. Negatywnym aspektem tego typu "łączenia" jest fakt iż możemy odpuścić sobie dochód z reklam, gdyż wiadomo nikt nie reklamuje konkurencji.

Jakie rozwiązanie wybralibyście Wy jako pozycjonerzy? Jakie widzicie zalety bądź minusy takiego "dzielenia" bądź też "łączenia".

As We all know?

rozdzielić z głową - to jak z biseksualizmem , biseksualista ma zawsze 2x wiecej szans od hetero :) (żart)

PS.

bez durnych propozycji jestem hetero :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności