Skocz do zawartości

Kara za brak rejestracji serwisu www

Mar

Rekomendowane odpowiedzi

Taki ciekawy link do dyskusji:

https://webhosting.pl/Sad.w.Bielsku_Bialej....rak.rejestracji

Jest to portal miejski, ale czy w takim wypadku precle nie są także prasą? Zapowiada się w każdym bądź razie ciekawie...

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Jakiś czas temu czytałem niektóre artykuły na temat właśnie rejestracji stron www. Wszędzie pisali, że strona powinna być zarejestrowana, jeśli jej treść jest co jakiś czas aktualizowana (tutaj chyba było właśnie tak samo, treść aktualizowana często).

Ja mam pytanie, może ktoś wie, jest jakiś limit owych aktualizacji serwisu, publikacji newsów, artykułów? Czy po prostu zależy to od "widzimisię" prokuratora/kogoś tam innego?

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Jeden z komentarzy:

Wystarczy napisac w stopce, ze serwer nie znajduje sie na terytorium RP.

Jesli strona jest hostowana poza Pl. wymog rejestracji strony przestaje obowiazywac?

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

@Havi:

Art. 7.

1. Ustawa reguluje prasową działalność wydawniczą i dziennikarską.

2. W rozumieniu ustawy:

1. prasa oznacza publikacje periodyczne, które nie tworzą zamkniętej, jednorodnej całości, ukazujące się nie rzadziej niż raz do roku, opatrzone stałym tytułem albo nazwą, numerem bieżącym i datą, a w szczególności: dzienniki i czasopisma, serwisy agencyjne, stałe przekazy teleksowe, biuletyny, programy radiowe i telewizyjne oraz kroniki filmowe; prasą są także wszelkie istniejące i powstające w wyniku postępu technicznego środki masowego przekazywania, w tym także rozgłośnie oraz tele - i radiowęzły zakładowe, upowszechniające publikacje periodyczne za pomocą druku, wizji, fonii lub innej techniki rozpowszechniania; prasa obejmuje również zespoły ludzi i poszczególne osoby zajmujące się działalnością dziennikarską,

2. dziennikiem jest ogólno informacyjny druk periodyczny lub przekaz za pomocą dźwięku oraz dźwięku i obrazu, ukazujący się częściej niż raz w tygodniu,

3. czasopismem jest druk periodyczny ukazujący się nie częściej niż raz w tygodniu, a nie rzadziej niż raz w roku; przepis ten stosuje się odpowiednio do przekazu za pomocą dźwięku oraz dźwięku i obrazu innego niż określony w pkt 2,

4. materiałem prasowym jest każdy opublikowany lub przekazany do opublikowania w prasie tekst albo obraz o charakterze informacyjnym, publicystycznym, dokumentalnym lub innym, niezależnie od środków przekazu, rodzaju, formy, przeznaczenia czy autorstwa (...)

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

.. i bez pomocy konkurecji też się pewnie nie obeszło :/

Mar.

Prawda jest niestety taka, że jeżeli się znajdzie ktoś "przychylny", który postara się "urozmaicić" szare życie lub po prostu będzie się chciał przypieprzyć to znajdzie się przepis do którego można się odnieść :)

Paranoja goni paranoję i nic się na to nie poradzi :)

Pozdrawiam ;)

A jak rozumiane jest słowo "aktualizacja" w kontekście tej ustawy?

Edycja. czegoś tu nie rozumiem

Sąd Najwyższy stwierdził: „Papieru jako takiego nikt nie może rejestrować, natomiast rejestracji podlega papier zadrukowany, a w zasadzie nie sam papier, a tylko działalność polegająca na zadrukowywaniu papieru i wydawaniu go w formie dziennika bądź czasopisma – a więc prasy”.

To drukarnia też ma się rejestrować? :rolleyes:

Eksperyment Discover.pl

.. i bez pomocy konkurecji też się pewnie nie obeszło :/

Masz racje - to konkurent doniósł do prokuratury.

Zamiast rywalizacji o sprawniej napisany i ciekawszy tekst, Super-Nowa proponuje grę na donosy do prokuratury. W czerwcu ub.r. redaktor naczelny tej gazety wystosował pismo do bielskiego prokuratora okręgowego. „...Spełniając swój obywatelski obowiązek zawiadamiamy Panią Prokurator o uzasadnionym podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez pana Roberta Kowala – redaktora naczelnego – oraz panów Pawła Strykowskiego i Marcina Tomana – wydawców” – pisał Krzysztof Oremus.

Całość: https://www.bielsko.biala.pl/1783,artykuly

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności