Skocz do zawartości

Przyciski w css

mess_alex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

w tej (dział stowarzyszenie) podstronie mojej strony w bloku po lewej stronie są umieszczone przyciski, zrobione w css.

Nie wiem dlaczego, ale po kliknięciu na któryś z nich, nie zostanie on już podświetlony po ponownym najechaniu na niego kursolem ( a nie jest aktywny, bo jescze nie działa )?

( podświetlony znaczy dla mnie zmianę grafiki :( )

Kod w zewnętrzym pliku css to:

a.blok { font-size: 11px; color: #747474; height: 22px; width: 139px; background: url(images/srodek/blok_off.jpg) no-repeat; text-decoration: none; border: solid 1px #C4D1CA; }

a.blok:hover { font-size: 11px; color: #FFFFFF; height: 22px; width: 139px; background: url(images/srodek/blok_on.jpg) no-repeat; text-decoration: none; border: solid 1px #C4D1CA; }

a.blok:active { font-size: 11px; color: #FFFFFF; height: 22px; width: 139px; background: url(images/srodek/blok_on.jpg) no-repeat; text-decoration: none; border: solid 1px #C4D1CA; }

a.blok:link { font-size: 11px; color: #747474; height: 22px; width: 139px; background: url(images/srodek/blok_off.jpg) no-repeat; text-decoration: none; border: solid 1px #C4D1CA; }

a.blok:visited { font-size: 11px; color: #747474; height: 22px; width: 139px; background: url(images/srodek/blok_off.jpg) no-repeat; text-decoration: none; border: solid 1px #C4D1CA; }

Z góry dziękuję

Zespół Downa - porady, ważne informacje dla rodziców, rodzeństwa, opiekunów.

zero3 - Sory, może źle opisałem problem, ale to co napisałeś nie pomaga.

Proszę, zobacz tu.

Nadal gdy kliknę jakiś przycisk, później wrócę do działu stowarzyszenie i umieszczę kursol nad klikniętym wcześniej przyciskiem grafika w tle nie zmienia się.

papieros - czyli jaką kolejność?

Kasując visited, kolejność nadal będzie a, a:hover, a:active, a:link.

Kiedyś gdzieś widziałem adnotacje, do poprawnego działania ważna jest odpowiednia kolejność definicji a:, a:visited, a:hover ... niestety nie pamiętam w tej chwili jaka ( może spróbuj zmienić)

w takim razie zapamietaj takie hasło:

LoVe HA!

co przekłada się na:

Link

Visited

Hover

Active

;) ;D ja zapamiętałem i do dzisiaj nie mam problemów z kolejnością ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności