Skocz do zawartości

Stawianie katalogu - pytanie

Krokiet

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Mam do Was pytanie. Oczywiście podstawowym założeniem jest to, że mój wkład na chwilę obecną wynosi 0 zł. Jestem kompletnie bez kasy.

Chcę założyć katalog. Mam już na to ciekawy pomysł i układam sobie wszystko w głowie, ale kilka rzeczy nadal mnie zastanawia, dlatego kieruje tutaj kilka pytań do Was, na pewno będziecie wiedzieć jak łatwo mi pomoc.

1. Czy mając wordpressa mogę postawić katalog z 3 rodzajami kategorii?? np jeśli to by była turystyka, żeby było do wyboru "góry/morze/jezioro" 2 kategorie to rodzaj "apartament/pensjonat/motel/coś tam jeszcze" no i czy jest możliwość postawienia jeszcze 3 np po województwach??

2. Tutaj już bardziej zaawansowana sprawa, posiadam wordpressa, jak mogę zrobić aby dodane wpisy do katalogu wyglądały mniej więcej tak: "https://www.designerpolska.pl/" chodzi mi o to, że po wpisaniu strony i dodaniu jej do bazy, obok pojawia się zrzut wyglądu strony. Czy mogę gdzieś bezpłatnie pobrać taki skrypt??

3. Czy to, że po wpisaniu np adresu strony, automatycznie uzupełnia się reszta informacji np słowa kluczowe ze źródła strony, opis strony ze źródła strony też zależy od wykorzystywanego przeze mnie skryptu ?? dot punktu 2 ;) jeśli nie to jak takie cacko zrobić? ;-)

To chyba na tyle. Musze jeszcze znaleźć ciekawą skórkę pasującą do klimatów i mogę startować...

Pozdrawiam serdecznie i proszę o pomoc mając na uwagę iż posiadam wordpressa i chciałbym przy tym zostać nie wkładając na chwile obecną żadnej kasy w mój projekt.

Pozdro!

Duże zmiany...

1. Czy mając wordpressa mogę postawić katalog z 3 rodzajami kategorii?? np jeśli to by była turystyka, żeby było do wyboru "góry/morze/jezioro" 2 kategorie to rodzaj "apartament/pensjonat/motel/coś tam jeszcze" no i czy jest możliwość postawienia jeszcze 3 np po województwach??

Katalogi tematyczne i moderowane są teraz w cenie

2. Tutaj już bardziej zaawansowana sprawa, posiadam wordpressa, jak mogę zrobić aby dodane wpisy do katalogu wyglądały mniej więcej tak: "https://www.designerpolska.pl/" chodzi mi o to, że po wpisaniu strony i dodaniu jej do bazy, obok pojawia się zrzut wyglądu strony. Czy mogę gdzieś bezpłatnie pobrać taki skrypt??

o ile dobrze pamiętam modyfikacja qlweba to ma(albo mini), ten katalog jest oparty na skrypcie autorskim

3. Czy to, że po wpisaniu np adresu strony, automatycznie uzupełnia się reszta informacji np słowa kluczowe ze źródła strony, opis strony ze źródła strony też zależy od wykorzystywanego przeze mnie skryptu ?? dot punktu 2 smile.gif jeśli nie to jak takie cacko zrobić? ;-)

qlweb to ma

Pozdrawiam serdecznie i proszę o pomoc mając na uwagę iż posiadam wordpressa i chciałbym przy tym zostać nie wkładając na chwile obecną żadnej kasy w mój projekt.

wordpres jest pod precle, ale to jak katalog w pewnym sensie, tyle, ze z treścią

sygnaturka.png

z tego co słyszałem to się da ;-)

jeśli chodzi o te kategorie chciałbym mieć coś na wzór tego: https://www.to-polska.pl/

z tym nad morzem jezioro góry... ;-)

da sie cos takiego za friko zdobyc?

a o katalogu stron na wordpressie słyszałem, i słyszałem, że się da, ale na pewno nie mam takiej wiedzy jak Wy i moze coś źle wiem? ;p

Duże zmiany...

Na wordpressie postaw presella - nie ma przeszkód żeby artykuły były w tematyce "turystyki" (preselle są w cenie, turystyka też - mimo "kryzysu"), a jeżeli chodzi o solidny katalog to szybko się uporasz z mini czy qlwebem ;)

Serwis z tematycznymi artykułami (oczywiście na poziomie - automaty odpadają) i skrupulatnie moderowany, czyli po prostu zadbany ma większe szanse przebicia niż katalog (już jest ich od ... - sporo i te co powstają mają marne szanse) :)

Z tego co przewiduje rynek (prognozy przyszłości) w przeciągu 5 lat największym powodzeniem będą się cieszyły serwisy "targetowane" czyli nastawione na konkretnego odbiorce - warto przemyśleć czy w to nie zainwestować już teraz trochę wysiłku :)

Pozdrawiam B)

da sie cos takiego za friko zdobyc?

oczywiscie ze mozesz dostac to za free

ale kiedys gdy tobie zniknie wtedy zobaczysz ze twoja praca tez byla za free :]

a o katalogu stron na wordpressie słyszałem, i słyszałem, że się da, ale na pewno nie mam takiej wiedzy jak Wy i moze coś źle wiem? ;p

odsiewajac zbior precli dostarczony z seomachina tez na jednym widzialem zrobiony katalog firm polaczony preclem z wp tak wiec jak potrafisz dlubac w php to wszystko jest mozliwe ;)

wejdz na www.fabrykaspamu.pl znajdziesz tam zbior porad dla osob stawiajacych pierwszego precla, ale to tyczy sie tez kazdej osoby zamiezajacej cos robic na wp

ucz sie php bo bez tego nic nie zmodyfikujesz

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Żeby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj.

Jak to jest ze stawianiem katalogu? Czy lepiej postawić go w domenie czy subdomenie? Jak przeglądam forum to w podpisach użytkowników mnóstwo jest linków do katalogów w stylu katalog.domena.pl. Mam trochę czasu i chciałbym zrobić porządny katalog, na razie testuje ogólnodostępne skrypty. Katalog byłby moderowany, domena jest krótka, dobra, 3-znakowa pl-ka.

Jak najbardziej - najlepiej stawiać w domenie głównej. W subdomenie wiele osób ma, bo nie chcą kupować nowej i tylko dlatego z tego powodu. Ale jak masz chęci postawić katalog w stawiaj w domenie głównej, wszyscy na tym skorzystają.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności