Skocz do zawartości

Katalog i szybka indeksacja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wpadłem ostatnio na pewnien pomysł i chciałbym to skonsultować ze specjalistami ;) Używałbym tego do własnego użytku na potrzeby szybkiej indeksacji.

Więc, założyłbym mały serwis, który byłby katalogiem ( czysty html ), umieściłbym tam maksymalnie 100 linków do stron, każdy link z opisem tak jak w normalnym katalogu i dodatkowo każdy wpis dostępny jedno kliknięcie od strony głównej. Do katalogu linkowałbym ze strony głównej jakiś 5 stron odwiedzanych przez googlebota codzień.

Pytanie brzmi, czy takie coś pomogłoby w szybkiej indeksacji stron umieszczonych w tym katalogu ( maksymalnie 100 wpisów, ok 10 linków na każdą podstrone i czysty Html ), no chodzi mi o indeksacje taką w kilka dni ? Czy google nie potraktuje tego jako jakiejś farmy ?? Dodam że wpisy będą dodawane jak w normalnym katalogu stron www.

Zakreciles na maxa nie wiem o co chodzi ale co tam ;)

Moim zadnie co to byl by za katalog nie ma znaczenia liczy sie tylko to:

Do katalogu linkowałbym ze strony głównej jakiś 5 stron odwiedzanych przez googlebota codzień.

A dokladniej to czy te 5 linkow zachceci google do polykanie stron znajdujacych sie glebiej niz 1 klikniecie z glownej (no chyba ze planujesz tylko 100 wpisow tak zeby z glownej do kazdego wpisu byl link na glownej).

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

No fakt, chyba masz racje. Ale 100 linków na jednej stronie chyba też będzie mu trudno połknąć ?? Czy niekoniecznie ??

Więc zamiast katalogu to może założe coś na kształt mapy strony. Ale tylko z max. 20 linkami na stronie. Prosze o dalsze wypowiedzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności