Skocz do zawartości

Kanały

Kuba93

Rekomendowane odpowiedzi

Zbyt fachowo to jest napisane , a ja dopiero zaczynam z reklamami płatnymi .

Nic z tego nie rozumiem .

Jakie są najlepsze kanały na forum o skuterach i motorowerach ?

Czy zarobki na reklamach się zwiększają jak jest więcej kanałów ?

I po co one są ?

Generujesz kod reklamy w panelu adsense. Tworzysz powiedzmy jakiś nowy kanał dla tej reklamy: "prawy górny róg, toplayer". Następnie kod wrzucasz do prawego górnego rogu, gdzie wyświetla się ten toplayer. Po kilku dniach w statytykach sprawdzasz ile jaki masz CTR (współczynnik kliknięć do wyświetleń reklamy), dzięki czemu możesz mierzyć skuteczność danej reklamy.

Kanały bezpośrednio nie wpływają na zarobki. Za to dzięki nim widzisz która jednostka zarabia, a nad która trzeba popracować.

Ja przez pierwsze 3 miesiace zabawy z ads w ogóle nie używałem kanałów i jakoś żyłem hehe ;)

Zbyt fachowo to jest napisane , a ja dopiero zaczynam z reklamami płatnymi .

Nic z tego nie rozumiem .

Czy jesteś pełnoletni?

Jakie są najlepsze kanały na forum o skuterach i motorowerach ?

Nie ma czegoś takiego.

Czy zarobki na reklamach się zwiększają jak jest więcej kanałów ?

Nie, kanały służą do mierzenia skuteczności różnych jednostek reklamowych (kanały spersonalizowane) i stron/witryn (kanały URL).

To ja podczepię się pod pytanie... :jezyk1:

Są:

domena.pl

poddomena1.domena.pl

poddomena2.domena.pl

Na tych trzech stronach stoją wordpressy a w nich adsense. Jak robię kanał na każdą z tych stron, to zdaniem Google, przy raporcie na każdy kanał otrzymuję:

- dla domena.pl informacje o kliknięciach na domena.pl + poddomena1.domena.pl +poddomena2.domena.pl

Jak można zrobić, żeby dostać informacje o kliknięciach (wartości) dla domena.pl?

Albo kanał spersonalizowany do wszystkich jednostek na domena.pl albo trzy kanały URL dla domeny i poddomen -- a potem ręczne odejmowanie wyników. :)

Trochę kiepsko... akurat myślałem, że da sięto jakoś obejść przy użyciu kanałów url. Szkoda kanałów spersonalizowanych, bo chyba jest ich tylko 5?

A gdzie tam, w sumie można chyba ze 200 kanałów zrobić. :)

Na Twoim miejscu zrobiłbym to kanałami URL, bo o spersonalizowanych trzeba pamiętać zawsze przy wymianie jednostek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności