Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Czy podział na skrypty jest tylko w formie katalogi/precle? Czy można sobie wybrać, że proces ma objąć jedynie katalogi określonego skryptu? Z jednej strony tych filmików dużo nakręciliście, co zresztą doceniam i pochwalam, ale mimo wszystko nie obrazują one dokładnie działania tego narzędzia. Czy publiker jest nadal rozwijany? Co planujecie wprowadzić przy następnych aktualizacjach, o ile nastąpią?

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Czy podział na skrypty jest tylko w formie katalogi/precle? Czy można sobie wybrać, że proces ma objąć jedynie katalogi określonego skryptu?

W aktualnej wersji można wybrać linkowanie/podlinkowanie z katalogów lub precli. Nie ma możliwości określenia konkretnego rodzaju skryptu, ale wprowadzenie takiego podziału wydaje się być przydane, więc prawdopodobnie pojawi się w kolejnych aktualizacjach.

Czy publiker jest nadal rozwijany? Co planujecie wprowadzić przy następnych aktualizacjach, o ile nastąpią?

Tak, jest rozwijany. Mamy już napisane prototypy pewnych ciekawych funkcjonalności, ale nie chciałbym ujawniać szczegółów przed ich wprowadzeniem do sprzedaży. Obiecywać cuda to każdy potrafi, ja wolę oferować coś, gdy wiem, że już jest gotowe, przetestowane i sprawnie funkcjonuje.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

muszę przyznać, że Wasz temat na tym forum, mimo że skromniejszy w stosunku do konkurencji, to produkt funkcjonalnością przebija konkurencyjny. Naprawdę kawał dobrej roboty a ostatnie "ciche" dodanie dwóch skryptów do Waszego softu to mistrzostwo świata, przed szumnymi zapowiedziami konkurencji :) Tak trzymać! Jak się uda Wam dodać kolejny skrypt katalogów to na pewno wszyscy będą zadowoleni.

Krzystając z okazji...

1. czy możecie nakręcić jakiś filmik instruktażowy o tych tekstach częsciowych? Bo jakoś to dla mnie mało intuicyjne. Obecnie korzystam wyłącznie z pełnych

2. Zauważyłem, że często do katalogów wskakują wpisy z długich tekstów.Mimo, że krótkie teksty są ustawione. Czyli początek jakiegoś arta.

3. Sugestia: Czy nie da się jakoś sprawdzić długości znaków w katalogach dla różnych skryptów? tak aby uniknąć ucinania w połowie słowa? Wówczas można by ucinać końcówke od tej maksymalnej dlugłości do napotkania kropki. Wystarczy "tylko albo aż" dodać 2 kolumny na liście katalogów z maksymalną i minimalną ilością znaków. Sporo z tym roboty ale jaka radocha :rolleyes: no i wyższy stopień przyjęć takich wpisów.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

mam pytanie, jaka jest różnica pomiędzy Tekstami pełnymi a częściowymi, w obu opcjach dodaje się "teksty" , oraz "teksty krótkie" oraz obie opcje zawierają teksty które zostają wykorzystane do zarówno katalogów jak i precli, w obu daje się długie i krótkie arty z linkami w środku oraz generuje synonimy, ale właśnie nie rozumiem do końca ich egzystencji jak narazie z tego co rozumuje równie dobrze mogły by być albo pełne albo częściowe. Obejrzałem cały instruktaż video ale nic o tym niema, w 1 filmie jest wspomniane o tym ze o tekstach częściowych będzie potem, w ostatnim video jest obsługa etc ale nie ma wyjaśnienia czym one się różnią od tekstów pełnych. np jakby pełne były do precli a częściowe do katalogów to git wszystko jasne ale w filmie powiedziane jest iz i tu i tu teksty są do precli lub katalogów.

Będę bardzo wdzięczny za wyjaśnienie mi tej kwestii.

edit:

Po prześledzeniu wątku dochodzę do wniosków iż te 2 opcję są do sprawneijszego prypisywania tekstom ich funkcji, ze te do linkowania a te do podlinkowania etc? czy się mylę? czyli w pełnych moge dac teksty do precli dlugie, które będa do linkowania a w częsciowych mniejsze teksty przeznaczone do podlinkowania tylko

Moje Seokatalogi: addKOM.com.pl i seokPRO

skrypt fajny, duzo w nim konfiguracji - ale o to chodzi

ale jedno co mnie meczy to mzadania crona 3 dni i dalej ma tyle samo, nie wiem czy dodaje mi do kat, kiedy probuje robic z manuala ale tez cos sie zawiesza ciagle

ja bym był za tym co reszta użytkowników, by licencja była na domenę a nie na ścieżkę serwera etc..

napisalem do autora - pare minut i mialem nowa licencje, nie placilem dodatkowej zlotowki (cos nie chcialo smigac na dedyku z OVH)

na oceny zbyt wczesnie, by sie wypowiedziec musi zrobc skrypcik "pelna" rundke po tych smietnikach

ale na pierwszy rzut oka bije na glowe addera funkcjonalnoscia - znacznie wiecej obslugiwanych skryptow (sam widze ile mi dodaje skrypt wpisow do FG)

podsumowujac - pierwsze wrazenie i kontakt z autorem na duzy plus - reszta wyjdzie w praniu

mam pytanko, ile publiker potzrebuje aby przemielic te zadania z crona?, aby zagladajac tam była jasne co robi, a co ma zaplanowane na dzic etc, bo 1 dnia po zainstalowaniu mial ok 2600 zadan a po 4 dniach nadal ta sama liczba wisi, tyle ze chyba zadania od góry sie zmieniaja, no ale nie ejstem pewien. ile to mniej wiecej zajmuje czasu ?

nie zbadalem skutecznosci choc daje kredyt zaufania

calosc chodzi ok

jedyny problem jest z interfejsem ktory jest nieintuicyjny do granic mozliwosci (chyba wpisywanie polecen w konsoli bylo by lepszym rozwiazaniem) . Edycja projektu i 3 przyciski (w tym ZASTOSUJ [!!] ) powielone u gory i dolu a w sroku jedno pole do wpisania nazwy - no poprostu rozwala mnie to. Chcesz zapisac ale odruchowo klikasz w Zastosuj i krew cie zalewa

Albo to:

"Aby dodać opisy najpierw utwórz projekt, a następnie grupę w projekcie."

- jakie opisy - chodzi o teksty?

- grupę czego - linków, tekstów???

dobrze jakby autor zaplacil komus za rozwiazanie tego problemu (jakiemus designerowi czy cos)

Na dzień dzisiejszy zmieniłbym w publikerze sposób pobierania haseł z bazy. Teraz działa to tak :

- sprawdź czy jest hasło w mailu

- i zazwyczaj odpowiedź jest błędna, dlatego że niejednokrotnie upływa trochę czasu zanim mail z hasłem dotrze na maila.

Wydaje mi się, że efektywniej by było coś takiego

- najpierw rejestracja we wszystkich preclach

- odbiór wszystkich maili i zapis do bazy tych, które nadesłały hasła. Nie widzę sensu by za każdym razem przeszukiwać pocztę, w poszukiwaniu tej jednej odpowiedzi.

Kolejne czego mi tu brakuje, to możliwość wyboru do jakich katalogów mają być wysyłane wpisy, czyli (QlWeb, ML, Wordpress itd.) Błędem jest to, że podczas wysyłania artykułu do ML, od razu sprawdza, czy wpis został opublikowany, tyle że ML są moderowane, więc wpisu od razu nie będzie.

Przydała by się optymalizacja bazy. Przy 15 projektach, można zapełnić 100 MB bazy w miesiąc (no chyba, że ktoś pójdzie na upartego, to szybciej), mówię tu o sytuacji bez archiwizacji zadań CRON.

Jeśli usunę projekt (grupę) to dalej sprawdza, czy wpis został opublikowany - pytanie, po co ? Skoro po usunięciu nie archiwizujemy linków do projektu/grupy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności