Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Korzystam od Publikera już kawałek czasu. Mam jednak obecnie kłopot z paroma grupami. Ustawione są na dodawanie wyłącznie do precli po 5 sztuk dziennie. „Sprawdź” nie pokazuje żadnych błędów. W testach tekstu też jest wszystko ok. Jednak zamiast 5 precli dodawana są od 0 do 1 dziennie. W statystykach nie ma więcej prób prócz tych dodanych. Natomiast zakładka „Tekst użyto do tej pory” pokazuje większa ilość użytego tekstu niż ta dodana. Czy ktoś ma jakiś pomysł?

czy są jakieś przeciwwskazania aby cały czas mieć odpalone

"Uruchom wykonywanie zadań z listy w pętli" ?

cron wyłączył mi się na 2 tygodnie i nie miałem o tym pojęcia i chciałbym nadgonić stracony czas

przydałby się co tygodniowy raport z publikera wysyłana na maila na tema statystyk

Jeżeli szukasz drogich wizytówek lub strasznie drogich ulotek to zobacz: reklama bydgoszcz. Zaprojektują tobie genialną reklamę ale za wielką kasę.

czy są jakieś przeciwwskazania aby cały czas mieć odpalone

"Uruchom wykonywanie zadań z listy w pętli" ?

cron wyłączył mi się na 2 tygodnie i nie miałem o tym pojęcia i chciałbym nadgonić stracony czas

Nie ma żadnych przeciwskazań, tylko że po jakimś czasie zostaniesz wylogowany.

przydałby się co tygodniowy raport z publikera wysyłana na maila na tema statystyk

Lepiej niech autor skupi się na mechanizmach, które definiują jakość publikera (dodawanie, trafność, ilość, szybkość) niż na otaczających go "fiuczerach"...

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Mnie już krew zalewa jak widzę dodany ten sam wpis do jednego precla po 3-4 razy to się zupełnie mija z celem :/ Tak samo po to ta możliwość odznaczenia sprawdzania czy wpis jest dodany skoro i tak sprawdza :/

Jednak bez wsparcia innymi narzędziami tutaj dużo wojować się nie da. Co do serwerów zdecydowanie localhost, przynajmniej się nie przyczepiają o obciążenie :)

Zgadam sie z przedmówcą.

Pojawia mi się komunikat "aktualnie żadna grupa nie wymaga dodania...."

A publiker nie wysyła całkowitej ilości wpisów. W czym problem?

sprawdź ile dziennie jest wykorzystywany tekst

jeżeli ustawiłeś że ma wysłać 10 wpisów a tekst tego dnia był wykorzystany 20 razy ...

Jeżeli szukasz drogich wizytówek lub strasznie drogich ulotek to zobacz: reklama bydgoszcz. Zaprojektują tobie genialną reklamę ale za wielką kasę.

zainstalowalem publikera na Laohost - ponoć śmiga bez zarzutu,

włączyłem CRONa, wkleiłem gotowy przykład na uruchamianie co minutę, tak, że całość wygląda następująco:

...

ale w panelu publikera mam:

Zalecana częstość wywołań z CRONa: co 3 minut (Serwer automatycznie przerywa wykonywanie się skryptu po 180 sekundach)

nie jestem zbyt biegły w tych sprawach zatem proszę o pomoc, bo zależy mi na cronie co minutę bo mam zamiar uruchomić trochę projektów :(

Jeśli w panelu Publikera w zakładce 'Zadania CRON' jest sugestia, że cron powinien być wywoływany co 3 minuty, to tak właśnie powinno się ustawić cron na serwerze. Oczywiście, może być co 5, 6, 7, 10, 15 itp. minut, ale raczej nie jest zalecane, aby w takiej sytuacji było to częściej niż co 3 minuty.

Czy działa funkcja w tekstach częściowych "emaile"? Bo dodałem tam adres, ale i tak we wpisach publiker go nie stosuje tylko wysyła całkiem inny. Ma ktoś ten sam problem? Wcześniej go nie zauważyłem.

Nie we wszystkich katalogach trzeba podawać email, więc wtedy nie jest email wysyłany wraz z wpisem. Nie powinno być takiej sytuacji, w której wysyła inny email (zastanawiam się, jaki jest ten 'inny' email). Ja się z taką sytuacją jeszcze nie spotkałem.

dodałem do publikera emaile z o2.pl

co się stanie jak emaile nagle przestaną działać?

czy publiker poinformuje mnie o tym?

Nie powinny przestać działać, bo te emaile są na bieżąco używane. Publiker cały czas sprawdza, czy przyszedł jakiś email, a z drugiej strony rejestracja w nowych preclach powoduje przysyłanie nowej korespondencji na skrzynkę pocztową. To taka sama sytuacja, jakbyśmy korzystali z poczty email za pośrednictwem programu pocztowego, takiego jak np. Outlook Express, Thunderbird, itp. Skrzynki są wyłączane przeważnie wtedy, gdy nie są używane, a Publiker korzysta z nich cały czas, więc nie powinno to być problemem.

Tak samo po to ta możliwość odznaczenia sprawdzania czy wpis jest dodany skoro i tak sprawdza :/

Przy dodawaniu linka do grupy jest opcja 'przed dodaniem tego adresu do katalogu sprawdź, czy taki wpis już istnieje' (domyślam się, że o tą opcję Ci chodzi) - tą opcję włączamy wtedy, gdy adres był już wcześniej katalogowany i w niektórych katalogach już istnieje. A zatem, jeśli ta opcja jest włączona, to przed dodaniem nowego wpisu do katalogu program sprawdza, czy w katalogu już taki adres się znajduje. Ta opcja nie ma nic wspólnego z poszukiwaniem wpisu, który został dodany przez Publikera. Jeśli program wysłał wpis do katalogu, to zawsze sprawdza, czy wpis został opublikowany, czy nie.

Jednak bez wsparcia innymi narzędziami tutaj dużo wojować się nie da.

A czego Ci brakuje? Napisz, to zobaczymy co da się zrobić.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Jaka część linków indeksuje się wam?

jak wysyłam 10 linków to tylko 1/3 się indeksuje w ciągu miesiąca

niezbędne są statystyki na temat indeksowania ponieważ gdy drastycznie spada to może być to też wina nasycenia tekstu z mieszarki

no i trochę wstyd że niema jeszcze pingowania nowo dodanych wpisów

małą sugestia że sprawdzenie likowań pod kątem indeksacji mogła by się odbywać co 4 tygodnie lub na żądanie. Teraz wiem że 5 linków na 1 słowo kluczowe to jest za mało bo mało co się indeksuje

pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na update ;)

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=100605 - publiker powinien mieć minimum co tu jest

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności