Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Program którego nazwy nie wymienię aby go nie reklamować - posiada opcję poprzez którą każdy właściciel programu ma możłiwość zaznaczyć "ptaszkiem" jeśli życzy sobie aby jego baza katalogów była UPUBLICZNIANA dla innych użytkowników tego programu.

Dokładam sobie do Publikera swoje katalogi które uzbierałem i okazuje się, że są teraz dostępne w każdym zakupionym programie. A więc moja konkurencyjność znika.

Jeśli Publiker ma być sprzedawany dalej lub robione update to powinien zawierać podstawową bazę katalogów. Może autor zakupi bazy katalogów stworzy je pod Publikera i zaoferuje do sprzedaży indywidualnej jako uzupełnienie programu. Janosik zabierał bogatym i rozdawał biednym czy taki ma być cel nowych rozwiązań.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pomysł publik era jest bardzo dobry. To w sumie nie będzie nic innego, co teraz mamy tylko, że adresy będą przefiltrowane. Ale…

Ale… jest niezwykle istotne, aby użytkownik mógł definiować własne katalogi dla danych kategorii. Przecież to tylko godzinka roboty programisty i dodanie dodatkowych tabel. Ja teraz kombinuję tak usunąć z tabeli wszystkie katalogi i wprowadzić tylko moje i wyłączyć updata.

Publikera ma bardzo dobre plany, lecz prywatna lista katalogów jest bardzo ważna, bo publiker powoli zaczyna tracić renomę. Teraz to nawet 1/10 linków mi tylko indeksuję a gdybym miał własną listę to indeksowałoby się 100% -jeżeli by tak było to tył by to największy sukces w narzędziach seo.

Panowie proszę o kolejne wpisy na temat potrzeb na własnej listy katalogów a publikera proszę o wysłuchanie naszych potrzeb, co na pewno odniesie się echem w naszym gronie (skutecznością)

Jeżeli szukasz drogich wizytówek lub strasznie drogich ulotek to zobacz: reklama bydgoszcz. Zaprojektują tobie genialną reklamę ale za wielką kasę.

Dwie uwagi: Jak pobieram bazę - wyczyszczona i uaktualnioną, to udostępniam swoją, publiczną. Obok mogę mieć prywatne blogi, których nie udostępniam bo komu i po co? Przecież to moje prywatne i nikt inny się tam nie zarejestruje, więc system uzna je z byle jakie i wytnie z bazy. Dlatego muszą być wyłączone z ogólnej bazy. Istnieje obawa, że ktoś zachowa dla siebie więcej niz powinien, czyli więcej skorzysta niż da do "systemu". Ja bym sie tego nie obawiał, natomiast położył nacisk na to, aby centralna baza była wolna od zbanowanych, od tygodni niedziałajacych, zaparkowanych, z niemożliwą rejestracją, moderowanych ostatni raz 3 miesiące temu itp śmiecia.

Na koniec: Powinna być możliwość dodania loginu i hasła z ręki do każdego precla z pominięciem rejestracji systemowej, a co najmniej w grupie prywatnych.

Eksperyment Discover.pl

Na koniec: Powinna być możliwość dodania loginu i hasła z ręki do każdego precla z pominięciem rejestracji systemowej, a co najmniej w grupie prywatnych.

Ja bym dodał jeszcze hurtowy import w formacie: urlprecla|login|pass :)

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Przecież to tylko godzinka roboty programisty i dodanie dodatkowych tabel.

Chyba nie wiesz do końca o czym piszesz. Gdyby to była godzinka roboty to już by na pewno dawno było zrobione.

Co do centralnej listy katalogów dostępnych dla wszystkich, na pewno podoba się osobom które same nic nie robiły aby poszerzyć bazę programu :)

...

Przecież to tylko godzinka roboty programisty i dodanie dodatkowych tabel.

Chyba nie wiesz do końca o czym piszesz. Gdyby to była godzinka roboty to już by na pewno dawno było zrobione.

Co do centralnej listy katalogów dostępnych dla wszystkich, na pewno podoba się osobom które same nic nie robiły aby poszerzyć bazę programu :angry:

kolego wiem co piszę

Jeżeli szukasz drogich wizytówek lub strasznie drogich ulotek to zobacz: reklama bydgoszcz. Zaprojektują tobie genialną reklamę ale za wielką kasę.

W sumie dużo zależy po prostu od moderacji. Jeśli będzie to katalog moderowany a ludzie będą podlinkowywać wpisy, to z czasem zapewne nabierze mocy. Niestety takich przypadków będzie znacznie mniej niż niemoderowanych śmietników stawianych jako zaplecza.

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Panowie przypominam aby zwolennicy własnej listy katalogów wpisywali swoje zdanie.

To co proponuję publiker też jest ok a te 2 rzeczy wcale się nie wykluczają

gdybym miał teraz własną listę w publikerze to na pewno byłbym skuteczniejszy

Dziwne, nie słyszałem jeszcze aby katalog dostał mocy bo napierdzielają go wszyscy z dodawarek.

Masz rację ale nie jestem za tym żeby kisić wszystko co wyszukałem... W Polsce tendencja jest inna - niestety

---------

Dodawanie do precli musi zostać zmienione - 3 wpisy lądują w tym samym preclu - zdarza się to zbyt często.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności