Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

juz 6 dni a zadań w cronie ejst tyle samo co dnia pierwszego, kiedy się z tym upora?

stan dodania do kat i prec. jest taki sam dnia 6 jak dnia pierwszego, ponieważ 1 dnia dodałem kilka manualnie

więc co się dzieje, kiedy on zacznie działać poprawnie?

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a jak często cykasz w ty cronie? Co minutę? Trzy czy więcej? Ja co 3 minuty i w 3 dni już zaczął pracować a trzymam go na dedyku.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Mam licencję na addera, oczywiście nie jestem zadowolona - proszę osoby, które korzystają z addera i publikera o porównanie - zwłaszcza skuteczności.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Ja dziś postawiłem na home.pl, a CRON'a odpalam z innego serwera co minutę przez wget (bo na home jest co 5 minut a do tego używanie tego jest co najmniej mało wygodne ... wymuszają zaśmiecanie głównego katalogu i pliku .htaccess jak ktoś chce zabezpieczyć skrypt... zachciało im się autorskich rozwiązań :/)

Na razie sprawdza sobie katalogi ... jestem też po obejrzeniu wszystkich filmików ze strony publikera.

Na razie wrażenie pozytywne ... jakoś bardziej mi pasuje niż adder, łatwo można jakoś to poukładać (projekty, grupy - lubię mieć takie szufladki) ... może przydałaby się podstrona z ogólnymi, zbiorczymi statystykami (ile katalogów jakiego typu mamy, ile sprawdzonych itp - ot kilka linii tekstu - takich informacyjnych ... nie musi to być jakaś zaawansowana tabela)

Fajnie by tez było, by określając ilość prób sprawdzenia, czy wpis już widnieje w katalogu/preclu można było zrobić coś takiego:

2-7 czyli pierwsze sprawdzenie po 2 dniach, ostatnie sprawdzenie po 32 dniach (2,4,8,16,32) :) Ot by dało się określić pierwsze sprawdzenie (np 1-6 dałoby rezultat 1,2,4,8,16 dni). Mogłoby to przyspieszyć sprawę, bo przy każdym dodanym wpisie odchodziłaby konieczność natychmiastowego sprawdzania dodanego wpisu.

juz 6 dni a zadań w cronie ejst tyle samo co dnia pierwszego, kiedy się z tym upora?

Odpal crona co minutę i daj skryptowi ze dwa dni na sprawdzenie listy katalogów.

Ot by dało się określić pierwsze sprawdzenie (np 1-6 dałoby rezultat 1,2,4,8,16 dni).

Sprawdzanie w dniu 0 bym zostawił. Sporo katalogów od razu publikuje wpisy, ale następne sprawdzenie dałbym po 5 lub 7 dniach. Samą konfigurację można by zmienić ze sprawdzaj X razy, na sprawdzaj po X, X, X, X dniach czy wpis został zaakceptowany.

może przydałaby się podstrona z ogólnymi, zbiorczymi statystykami (ile katalogów jakiego typu mamy, ile sprawdzonych itp - ot kilka linii tekstu - takich informacyjnych

Popieram

Kolejne czego mi tu brakuje, to możliwość wyboru do jakich katalogów mają być wysyłane wpisy, czyli (QlWeb, ML, Wordpress itd.)

Dokładnie

Błędem jest to, że podczas wysyłania artykułu do ML, od razu sprawdza, czy wpis został opublikowany, tyle że ML są moderowane, więc wpisu od razu nie będzie.

Racja. trzeba minimalizować kolejkę, bo przy linkowaniu wpisów narasta ona bardzo szybko.

Dla mnie istotne byłoby dodanie linkowania przy wykorzystaniu anchora z wpisu. Skoro już linkujemy to czemu nie wykorzystać anchorpr ?

Sprawdzanie w dniu 0 bym zostawił. Sporo katalogów od razu publikuje wpisy, ale następne sprawdzenie dałbym po 5 lub 7 dniach. Samą konfigurację można by zmienić ze sprawdzaj X razy, na sprawdzaj po X, X, X, X dniach czy wpis został zaakceptowany.

Ja też bym zostawił ... ale chciałbym mieć możliwość ustawienia ... czyli dla "od 0" opcja jak dziś - jedna cyfra (liczba) dla sprawdzania od któregoś dnia format x-x :P

Tak też przed chwilą zauważyłem:

Jak dodałem sprawdzanie katalogów to oczywiście wszystkie zadania pojawiły się w "Zadania CRON" jednak z paginacją coś jest nie tak, bo Koniec >> wskazuje na jakąś abstrakcyjnie wysoką podstronę ... (np 99) podczas gdy w moim wypadku tak na prawdę koniec jest powiedzmy, że na 72 a 73 skutkuje już "Aktualnie brak zaplanowanych zadań do wykonania."

Nie to, że nie wyświetla tylko tych podstron już nie powinno być - wiem, bo u mnie lista kończy się na 72 stronie pierwszymi 5 zadaniami, które na starcie są po zainstalowaniu publikera (po prostu najpierw skonfigurowałem, kliknąłem, by dodał do kolejki sprawdzanie katalogów a dopiero na końcu podpiąłem to pod CRON'a bez dodawania jeszcze linków do projektu)

A jaki masz dokładnie problem?

Najprostszą metodą jest wywołanie adresu "URL do wywołania z CRON serwera:".

Jeśli Twój serwer nie "obsługuje" CRONA (a z tego co się chwalą w HELPIE - obsługuje), lub ma pseudo zabawkę jak HOME.pl to autor programu raczej nic na to nie poradzi ...

Spróbuj jako komendę CRON'a dać:

* * * * * wget https://twojadresdoplikuzpaneluadmina > /dev/null 2>&1

W tym wypadku będzie "co minutę" :P

Lub jeśli czas ustawiasz z jakichś inputów/list rozwijanych to tylko wklejasz od wget do końca :)

A ja się tak zastanawiam ... w przypadku tekstów pełnych i częściowych mogę używać oba, albo tylko jeden i np drugi po prostu "olać"? Czyli po prostu zrezygnować z tekstów pełnych i operować tylko na tekstach częściowych? :)

Bo z tego co zauważyłem, to teksty częściowe są bardziej zaawansowaną wersją tekstów pełnych ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności