Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Instalacje Publikera będą łączyć się z naszym serwerem i aktualizować swoją bazę katalogów.

@publiker.pl

Trochę mam obawy mianowicie czy ten system będzie dla każdego usera działał osobno ? Czy bazy użytkowników będą izolowane od siebie ? Rozumiem, że system będzie miał dane mojej bazy katalogów. Przykładowo zebrałem bazę ok 8000 webmini, system sprawdzi ich dostępność i udostępni je we wspólnej puli czy ciągle będzie to mój prywatny kawałek tortu ? :)

Przypominam, to co napisałem w poprzedniej wypowiedzi, bo chyba nie wszyscy doczytali:

W pierwszym etapie baza będzie wspólna dla wszystkich użytkowników, dzięki czemu jeśli ktoś doda do swojego Publikera adres np. swojego katalogu, to zostanie tej adres przesłany na serwer i na bieżąco monitorowany (PR, SITE, inne). Informacje o tym katalogu będą przesyłane do wszystkich użytkowników. Aktualna baza katalogów, to kluczowa sprawa i chyba każdy się z tym zgodzi. Jeśli baza nie jest aktualna to nie ma sensu robić np. opcji 'Wysyłaj tylko do zaindeksowanych', bo baza nie jest aktualna, więc wysyłka i tak nie będzie prawidłowo realizowana.

W związku z powyższym najważniejsza kwestia to zbudowanie takiego rozwiązania, które pozwoli na utrzymanie aktualnej bazy katalogów. Zaraz po tym, dodamy takie opcje jak np. 'Wysyłaj tylko do zaindeksowanych', 'Wysyłaj tylko do katalogów/precli o PR większym niż ...', i inne.

Dopiero wtedy widziałbym dodanie do Publikera obsługi oddzielnych baz katalogów, tworzonych przez użytkownika programu, prywatnych list, którymi nie dzielimy się z innymi użytkownikami i inne.

Sądzę, że tylko taka kolejność rozwoju programu (w kwestii bazy katalogów) ma sens.

A zatem, nie przeczę, że możemy dodać oddzielne spisy katalogów.

Panowie przypominam aby zwolennicy własnej listy katalogów wpisywali swoje zdanie.

To co proponuję publiker też jest ok a te 2 rzeczy wcale się nie wykluczają

Wiem, zrozumiałem, przeczytałem, przyjąłem do wiadomości. Nie trzeba o tym pisać 100 razy.

Dostępna jest już aktualizacja 1.0.14:

Aktualizacja będzie przesyłana dzisiaj i jutro (w piątek). Proszę czekać na email.

2. Aktualizacja bazy katalogów/precli.

A jak wyglada aktualizacja bazy danych.

Czy bazy katalogow wszystkich użytkownikow sa przesylane na serwer publikera tak jak planowano ?

Nie, to jeszcze nie teraz. Jeszcze tego nie ma.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
'Wysyłaj tylko do zaindeksowanych', bo baza nie jest aktualna, więc wysyłka i tak nie będzie prawidłowo realizowana.

Seo Bohater sam na bieżąco sprawdza czy katalog jest zaindeksowany - nie można czegoś takiego zrobić?

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Hej, mam pytanko

Ile transferu zżera Publiker? Mam 3 mało wymagające projekty. Nie zeżrą mi całego transferu na serwerze iswift?

Na ile % radzicie ustawić podlinkowanie?

hej, sam używam publikera na koncie w iswift (konkretnie na pakiecie X1) i w zupełności wystarcza a mam na tym koncie jeszcze kilka pomniejszych serwisów :-)

Zapraszam na Crossweb.pl - wszystie ciekawe barcampy i konferencje w jedym miejscu.

Aktualizacja zainstalowana, nowości bardzo przydatne, ale jeden z głównych błędów nadal nierozwiązany. Otóż Publiker nadal z SWL dopala wpisy podlinkowujące a nie linkujące.

Błąd widać nawet po ilości wypychanych linków: ilość linków na dzień (5), podlinkowanie 40%, a Publiker wypchnął dziś 12 adresów do wpisów PODlinkowyjących do SWL, zamiast 2 linkujących.

na liście "zaplanowane zadania" wpisuje w "liczba zadan do wykonania" 100 i puszczam... licznik "wykonano" dochodzi czasami mi dochodzi do 14 czy 50 iluś tam i dostaje komunikat "Wysłanie zapytania nie powiodło się" a czasami się wyrobi, od czego to zależy?

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Czy wam po aktualizacji też wyskakują takie błędy, pomimo że faktycznie nie istnieją?

Błędy

Brak tekstu

Brak opublikowanego tekstu (w Tekstach pełnych) przeznaczonego do linkowania z katalogów. Dodaj nowy tekst tutaj: teksty grupy.

Brak tekstu

Brak opublikowanego krótkiego tekstu (w Tekstach pełnych) przeznaczonego do linkowania z katalogów. Dodaj nowy tekst tutaj: teksty grupy.

Brak tekstu

Brak opublikowanego tekstu (w Tekstach pełnych) przeznaczonego do linkowania z precli. Dodaj nowy tekst tutaj: teksty grupy.

Brak tekstu

Brak opublikowanego tekstu (w Tekstach pełnych) przeznaczonego do podlinkowania z katalogów. Dodaj nowy tekst tutaj: teksty grupy.

Brak tekstu

Brak opublikowanego krótkiego tekstu (w Tekstach pełnych) przeznaczonego do podlinkowania z katalogów. Dodaj nowy tekst tutaj: teksty grupy.

Brak tekstu

Brak opublikowanego tekstu (w Tekstach pełnych) przeznaczonego do podlinkowania z precli. Dodaj nowy tekst tutaj: teksty grupy.

A dla mnie nadal nie do przeskoczenia jest cena. Gdyby tylko autor programu opuścił ją do ok 250 zł ludzie kupowali by go jak swieże bułeczki :) Cóż nie każdy musi mieć łatwo w życiu ;)

Najlepiej żeby było za 5 zł na Allegro :P Zobacz ile kosztują tego typu softy za granicą... Cena wg mnie jest odpowiednia do jakości działania.

Czy wam po aktualizacji też wyskakują takie błędy, pomimo że faktycznie nie istnieją?

Błędy

Brak tekstu

Brak opublikowanego tekstu (w Tekstach pełnych) przeznaczonego do linkowania z katalogów. Dodaj nowy tekst tutaj: teksty grupy.

Brak tekstu

Brak opublikowanego krótkiego tekstu (w Tekstach pełnych) przeznaczonego do linkowania z katalogów. Dodaj nowy tekst tutaj: teksty grupy.

Brak tekstu

Brak opublikowanego tekstu (w Tekstach pełnych) przeznaczonego do linkowania z precli. Dodaj nowy tekst tutaj: teksty grupy.

Brak tekstu

Brak opublikowanego tekstu (w Tekstach pełnych) przeznaczonego do podlinkowania z katalogów. Dodaj nowy tekst tutaj: teksty grupy.

Brak tekstu

Brak opublikowanego krótkiego tekstu (w Tekstach pełnych) przeznaczonego do podlinkowania z katalogów. Dodaj nowy tekst tutaj: teksty grupy.

Brak tekstu

Brak opublikowanego tekstu (w Tekstach pełnych) przeznaczonego do podlinkowania z precli. Dodaj nowy tekst tutaj: teksty grupy.

Mi nie wyskakuje błąd.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

cena musi byc w normie i tak jest niska. Ja mam kilka softów SEO które robią prawie to samo. Zapłaciłem i jestem zadowolony. A jakby soft mieli wszyscy to skuteczność by się zmniejszyła, bo to jest automat i czasem konkurencja dla firm moze sie pojawic od pokemonów. Cena musi byc i soft musi byc zabezpieczony. Wtedy jestem spokojny , że go ma tylko np. 500 osób a nie 10000 osób ( zrobil by się syf ...ala SWL)

Najlepiej żeby było za 5 zł na Allegro :P Zobacz ile kosztują tego typu softy za granicą... Cena wg mnie jest odpowiednia do jakości działania.

Wybacz ale piszesz jakieś głupoty. Wolałbym wydać 400dolców na Xrumera +hrefer niż 500 zł na to :) Więc cena/możliwości jest jak dla mnie wygórowana

cena musi byc w normie i tak jest niska. Ja mam kilka softów SEO które robią prawie to samo. Zapłaciłem i jestem zadowolony. A jakby soft mieli wszyscy to skuteczność by się zmniejszyła, bo to jest automat i czasem konkurencja dla firm moze sie pojawic od pokemonów. Cena musi byc i soft musi byc zabezpieczony. Wtedy jestem spokojny , że go ma tylko np. 500 osób a nie 10000 osób ( zrobil by się syf ...ala SWL)

Po to jest własna lista katalogów precli itp ?

u mnie tez publiker wywala ciagle bledy

"

Projekt: xxx

Grupa: xxx

ID grupy: 1

Teksty pełne - nie można wygenerować odpowiedniego tekstu

Brak tekstu spełniającego warunki:

opublikowany, przeznaczony do linkowania, tekst normalnej długości (długi), przeznaczony do publikacji w katalogach"

mimo ze nie bylo nic ruszane w tekstach a przed aktualizacja działało :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności