Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepiej żeby było za 5 zł na Allegro :blink: Zobacz ile kosztują tego typu softy za granicą... Cena wg mnie jest odpowiednia do jakości działania.

Wybacz ale piszesz jakieś głupoty. Wolałbym wydać 400dolców na Xrumera +hrefer niż 500 zł na to :) Więc cena/możliwości jest jak dla mnie wygórowana

O ile wiem to publiker kosztuje 377 zł + VAT a nie 500. Zważywszy, że odpisuję sobie VAT zostaje 377 zł. A Xrumer kosztuje 1200 zł i VATu nie odpiszę. Jak wolisz wydać 1200 to Twoja sprawa. Nie dziwi mnie jednak cena publikera - zważywszy na cenę Xrumera i wybacz ale wydaje mi się, że nie piszę głupot, nawet inne osoby mają podobne zdanie, w tym te które kupiły publikera.

Zauważ nie wszyscy mogą odpisać vat, więc się robi 460 brutto. Cóż nie będe porównywał tych dwóch programów, bo to jak porównywać Opla Tigre z Mercedesem CLS. Oczywiście nie twierdze, że to zły program, bo nie miałem z nim styczności, co więcej słyszałem wiele pochlebnych opini, ale jak mam wydać 460 zł za ten program, to wole wydać 3x tyle i mieć Xrumera który ma kilka razy więcej funkcji i dodatkowych narzędzi w zestwie. Ogólnie rzecz biorąć jak mówiłem cena do możliwości to publiker wygląda średnio, ale to moja subiektywna opinia nikt się z nią zgadzać nie musi.

PS Xrumer kosztuje 1800 zł nie 1200 :(

Jednak ten kto może odpisać VAT to przy publikerze go odpisze, a do tego wrzuci w koszty, a przy xrumerze nie (zakładam, że jeśli ktoś zarabia na pozycjonowaniu to prowadzi działalność gospodarczą...). Porównywanie Tigry i Mercedesa CLS nie ma sensu absolutnie, bo to nawet nie ta klasa samochodu - małym odpowiednikiem jest SLK jeśli już. I tutaj porównanie już jest bardziej sensowne - publiker kosztuje 377, a xrumer 1800 i tutaj stosunek nowej tigry do mercesa SLK może być podobny - xrummer jest 4 razy droższy od publikera i podejrzewam, że za 4-krotność nowej tigry kupisz małego mercedesa. Twój wybór czy wolisz wydać 4 razy więcej na narzędzie, które spamuje w większości przypadków czy mniej na narzędzie które dodaje do katalogów - tutaj nawet funkcja narzędzia jest inna. Wg mnie warto by było mieć obydwa narzędzia. Ale nie liczyłabym że auto publikera obniży cenę - mnie się też udało zakupić coś koło 200 zł jak kosztował :) i nie żałuję i nie chcę z wiadomych względów, żeby autor obniżył cenę :)

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ok, dostałem paczke, wszystko ok. Niestety problem jaki miałem przy wcześniejszej wersji pozostał - publiker sam, co kilkadziesiąt minut losowo wyłącza mi linkowania grup. Miał ktoś podobny problem?

Mam podobny problem. Nagle wszystkie teksty przestały spełniać warunki:

Brak tekstu spełniającego warunki:

opublikowany, przeznaczony do linkowania, tekst normalnej długości (długi), przeznaczony do publikacji w katalogach

Aktualizacja została do wszystkich już rozesłana w czwartek i piątek. Jeśli ktoś nie otrzymał przesyłki, to proszę o kontakt na nasz email, to prześlemy ponownie.

Co do błędów przy aktualizacji, to proszę to zgłaszać, ale proszę również brać pod uwagę, że na prawidłowe działanie programu składa się wiele czynników, takich jak serwer, program i działania użytkownika. W ramach serwera mamy: administratora serwera, PHP, MySql, Apache, ionCube i wiele innych. Każdy z tych elementów może zawieść i mieć wpływ na niepoprawne działanie programu. Jeśli baza MySql zablokuje jakąś tabelę, to program siłą rzeczy, nie będzie działać, ale to nie wina programu.

Jeśli jest jakiś problem z programem, to naprawdę to nam najbardziej zależy żeby go szybko usunąć. Ale z doświadczenia ostatnich kilku miesięcy mogę powiedzieć, że przyczyna w 99% przypadków zgłaszanych problemów nie leży po stronie programu.

Przykładowe problemy:

- ktoś wgrał aktualizację nie do tego katalogu na serwerze co trzeba, a później pisze, że aktualizacja mu nie działa;

- ktoś inny użył jakiegoś marnego klienta FTP do przesyłki na serwer, połowa plików nie przegrała się do końca, a później... że aktualizacja mu nie działa (polecam WinSCP);

- komuś administratora wyłączył cron, a później... że program nie działa;

To takie najbardziej trywialne przykłady, ale pokazują z czym mamy do czynienia.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

CPU 2.8 Ghz x2

2 GB RAM DDR2

łącze: 1 mb/s neostrada, wysyłanie 256 kb/s

ktoś próbował na localu odpalić publikera?

na dobrych hostingach co 1 minute miałem max 1300 wysłanych do precli i troche do katalogow.

Warto przenosic sie na local?

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Ostatnio ustalony został błąd związany z aktualizacją - dotyczy to tylko użytkowników, który ręcznie zmodyfikowali bazę danych zmieniając mechanizm składowania z domyślnego używanego przez Publikera mechanizmu InnoDb, na MyISAM (modyfikacja mogła być świadoma lub nieświadoma podczas przenoszenia bazy danych z jednego serwera na drugi). Ta zmiana spowodowała, że Publiker nie mógł podczas aktualizacji utworzyć nowych tabel.

Przed chwilą zmieniliśmy aktualizację, aby uwzględniała takie ręczne zmiany w bazie.

Użytkownicy, którzy nie modyfikowali ręcznie bazy nie mieli żadnych problemów z aktualizacją.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Czy ktoś włączał pingowanie dla starych projektów dłubiąc w bazie danych i podzieliłby się zapytaniem do wklepania w phpmyadmina, żeby hurtowo włączyć pingowanie dla wszystkich projektów?

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Udało mi się - wg instrukcji - zaktualizować i wszystko działa. Ale na dzień dobry wyszły mi 2 sprawy. Dodane są easydir i fajnie, ale tam jest zwykle limit 600 znaków. Teksty robią osobno do precli i do katalogów. Do tych ostatnich zwykle jest ponad 500 znaków, ale najczęściej 600-700. I w takim wypadku, gdy będzie dodawało stare grupy, to w easydir będzie ucinało tekst :). A może ktoś już ma jakiś na to myk? A druga sprawa to z pingiem. Nie do końca rozumiem po co to prawdopodobieństwo pingowania wpisu. To właściwie loteria, a ja - jeśli nie mogę wskazać na konkretny wpis - to wolę nie zdawać się na los, ale odpingować wszystkie wpisy. A może coś źle zrozumiałem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności