Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
jak u was jest?

Wysłanych: 1362 (do katalogów: 244, do precli: 1118)

Opublikowanych: 784 (w katalogach: 302, w preclach: 482)

Przez jaki okres czasu?

przez 1 dzień

To w sumie nie jest dużo, bo moje staty za wczoraj to:

Wysłanych: 3188 (do katalogów: 322, do precli: 2866)

Opublikowanych: 2552 (w katalogach: 250, w preclach: 2302)

I uważam, że to też nie jest dużo i jestem pewien, że wielu się znajdzie z o wiele lepszymi osiągami. To zależy jak się ustawi grupy, ile tych grup i jak efektywnie skonfiguruje się kategorie i podkategorie do, których są dodawane. Tak więc takie wyliczanki to mają średni sens.

A byłby ktoś tak miły aby opisać krok po kroku jak to zrobić. Nie ukrywam że na MySQL nie za bardzo się znam...

EDIT:

Chodzi oto aby z tabeli: publiker_as_linked_urls usunąć odpowiednie rekordy?

EDIT2:

Po wyłączeniu podlinkowania z jednego wpisu zmniejsza sie ilość rekordów w tabelach: publiker_as_url_parents i publiker_as_urls

Już jestem blisko, ale czy mógł by ktoś powiedzieć jak to dokładnie zrobić bo nie chce czegoś zepsuć :)

Powiedz proszę, co zrobiłeś z bazką, żeby było lepiej?

To były działania na chybił trafił^^ z serii "nie róbcie tego w domu", nie czuje się kompetentny aby udzielać takich wskazówek. :)

Może autor wypuści odpowiednie narzędzie do optymalizacji DB lub wprowadzi jakieś poprawki systemowe?

Chodzi oto aby z tabeli: publiker_as_linked_urls usunąć odpowiednie rekordy?

To chyba nie jest dobry pomysł ;)

e:p

nihil fit sine causa

U mnie odwrotnie - błędy pokazuje, ale dodaje normalnie.

Za wcześnie się cieszyłem. Publiker stopniowo wyłączył mi wszystkie projekty, tak, że od 23-go niczego nie dodaje, tylko sprawdza wpisy. Była rozsyłana jakaś poprawka do ostatniej aktualizacji?

Eksperyment Discover.pl

A byłby ktoś tak miły aby opisać krok po kroku jak to zrobić. Nie ukrywam że na MySQL nie za bardzo się znam...

Nie czuję się na tyle kompetentnie, żeby udzielać odpowiedzi, gdyż nie jestem programistą i po prostu coś bym mógł zepsuć. Sam niedawno zadawałem pytanie o zapytanie do bazy danych. Niemniej na 100% jest to wykonalne.

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Nie czuję się na tyle kompetentnie, żeby udzielać odpowiedzi, gdyż nie jestem programistą i po prostu coś bym mógł zepsuć. Sam niedawno zadawałem pytanie o zapytanie do bazy danych. Niemniej na 100% jest to wykonalne.

No nic. Robię kopie bazy i będę próbował.

Skoro wszyscy korzystaja, ja tez kupilem dzis.

Bede testowac.

Na pewno nie pozalujesz zakupu ;)

Skoro wszyscy korzystaja, ja tez kupilem dzis.

Bede testowac.

Ja tak samo dziś kupiłem. Przyznam szczerze, że nie przekopałem się przez 100 stron wątku ale będę szukał na bieżąco. Na razie soft mieli sprawdzanie katalogów od rana. Nie wiem ile to jeszcze potrwa, ale coś działa. Później zobaczymy jak w akcji to wygląda. Póki co miałem 2 lata temu addera jeszcze 6 i tam skuteczność była makabrycznie niska. Wiem, że baza to podstawa, ale ten program nie radził sobie z niczym.

Mam jeszcze pytanie, z czym był problem kiedyś z adderem - chodzi o kategorie i podkategorie. Część sprytnych adminów powstawiało znaki typu !!forum forum!! for um .forum itd. Czy dziś to nagminne i czy skrypt jakoś sobie z tym radzi , czy sami musimy sobie wymyślić ile wykrzykników wstawić ?

Ogólnie skuteczność 50%+(przy dobrej konfiguracji bardzo duży plus). Jeżeli chodzi o kategorie itd to po prostu skrypt szuka ciągu znaków w nazwie i nie ma problemu ze znakami specjalnymi.

Póki co miałem 2 lata temu addera jeszcze 6 i tam skuteczność była makabrycznie niska

Ciesz się że nie miałeś najnowszego addera :)

E:

Btw jak ustawicie konfiguracje bardzo odległą od standardowej to publiker wam się trochę zamuli ^^

E2: staty za 24h

Wysłanych: 23928 (do katalogów: 535, do precli: 23393)

Opublikowanych: 21560 (w katalogach: 727, w preclach: 20813)

*trochę moich modyfikacji w DB stąd te katalogi :)

nihil fit sine causa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności