Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
mnie uczą żeby spokojnie, cierpliwie dodawać linki bo jeszcze google jakiś filtr nałoży a ty w jeden dzień 21560 opublikowanych O.o

Jak to podzielisz na kilkadziesiąt/kilkaset/kilka tysięcy stron i weźmiesz pod uwagę, że tylko jakiś % wpisów jest w ogóle publikowany/znajdowany/indexowany to nie będą to już tak duże liczby :)

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Mała uwaga dotycząca ostatniej aktualizacji

--------------------------------------------------

W ostatniej aktualizacji wykryto kilka drobnych błędów, więc jeśli ktoś miałby problem z 'czymś', to proszę PONOWNIE pobrać aktualizację (paczka aktualizacji została podmieniona na nową dnia 27 sierpnia) i ponownie wgrać pliki do swojej instalacji.

Udało mi się - wg instrukcji - zaktualizować i wszystko działa. Ale na dzień dobry wyszły mi 2 sprawy. Dodane są easydir i fajnie, ale tam jest zwykle limit 600 znaków. Teksty robią osobno do precli i do katalogów. Do tych ostatnich zwykle jest ponad 500 znaków, ale najczęściej 600-700. I w takim wypadku, gdy będzie dodawało stare grupy, to w easydir będzie ucinało tekst :(. A może ktoś już ma jakiś na to myk? A druga sprawa to z pingiem.

Publiker dokładnie wie ile konkretny katalog EasyDir akceptuje znaków i wyrazów w tytule, tekście i tagach. Przy wysyłaniu wpisu do katalogu, tekst jest ucinany do odpowiedniej długości tak, aby został zaakceptowany przez katalog. Ucinanie tekstu jest robione w taki sposób, aby było to najmniej bolesne - czyli np. usuwane jest ostatnie zdanie w tekście, albo ostatni wyraz w tytule, albo część tagów. W przyszłości będzie to jeszcze udoskonalone, ale i teraz sprawuje się chyba całkiem dobrze. Warto redagować takie teksty, aby tytuł/tekst był sensownej długości, by nie trzeba było go drastycznie ciąć.

Nie do końca rozumiem po co to prawdopodobieństwo pingowania wpisu. To właściwie loteria, a ja - jeśli nie mogę wskazać na konkretny wpis - to wolę nie zdawać się na los, ale odpingować wszystkie wpisy. A może coś źle zrozumiałem?

Prawdopodobieństwo, to prawdopodobieństwo, znaczy, że jeśli ustawisz 20%, to statystycznie na 100 wysłanych wpisów 20 będzie pingowanych. Jak ustawisz 100%, to wszystkie będą pingowane.

Czy wam wyświetlają się katalogi Easydir? u mnie cały czas 0.

Musisz wejść w Menu -> Licencja -> Pobierz bazę katalogów z serwera publiker.pl

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Zabrałem się za konfigurację stron, tekstów i innych rzeczy i powiem tak - połowa nie wiem o co chodzi i do czego służy. Widać, że jest dużo opcji ale do czego co to masakra. Cóż musze się przebijać dalej, choć pewnie mi to zajmie z tydzień.

Tak w ogóle to poprawki przychodzą na maila ? Czy trzeba coś ściągać ze strony, czy w skrypcie ?

Zabrałem się za konfigurację stron, tekstów i innych rzeczy i powiem tak - połowa nie wiem o co chodzi i do czego służy.

Powiem Ci, że jak pierwszy raz zobaczyłem ilość opcji w publikerze to odpadłem, ale potem obejrzałem filmiki instruktażowe na stronie publikera - https://www.publiker.pl/a/pomoc/instrukcje-wideo.html - kawał dobrej roboty i teraz wydaje mi się to proste jak konstrukcja cepa - trzeba tylko odpowiednio pomyśleć nad strategią

z jednym zastrzeżeniem - nie publikuj grupy od razu tak jak jest pokazane w filmiku, bo zasypie Cię mailami, że są błędy (chyba, że crona konfigurujesz na samym końcu). Grupę opublikuj dopiero jak już będziesz miał wszystko gotowe - teksty, linki itp

erepublik-badge-125x125.gif 125x125_2.jpg hekko.png

Zabrałem się za konfigurację stron, tekstów i innych rzeczy i powiem tak - połowa nie wiem o co chodzi i do czego służy. Widać, że jest dużo opcji ale do czego co to masakra. Cóż musze się przebijać dalej, choć pewnie mi to zajmie z tydzień.

Wszystko przychodzi z czasem. I - moim zdaniem - przydaje się znajomość katalogów, sposobu dodawania do nich itd. itp. Np. przy konfiguracji grupy gdzie strasznie ważne jest dobre określenie kategorii i podkategorii. Mam również Seolighta, więc odpalam go i włączam różne katalogi (precle), ltóre publiker obsługuje i sprawdzam i notuje jakie tam są odpowiednie dla mnie kategorie i podkategorie. Również wiedza jak długie wpisy katalogi przyjmują pozwala na odpowiednie przygotowanie tekstu, by jak Publiker ma ciąć, to by tekst pozostawał "pełnosprawny". Ale krótko mówiąc - potrzeba czasu i trochę zabawy z Publikerem. Potem staje się bardziej to ogarnięcia.

Witam

Chcę przenieść publikera na inny serwer nie wiem o co chodzi w tym punkcie:

3. Zarejestrować nową instalację Publikera z nowym kluczem licencji.

Podpowie ktoś gdzie to mam zrobić ?

Pozdrawiam

Palma

Chcesz przenieść na inny serwer czy zmienić domenę?? To różnica

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Napisz do autora, podaj IP gdzie chcesz przenieść publikera, dostaniesz w odpowiedzi nową instalacje oraz klucz licencyjny na nowe miejsce.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Zainstalowalem wczoraj, wszystko ok, pobralem nowe katalogi, troche pogrzebalem w programie, wylaczylem kompa. Dzis wchodze na adres publikiera - nie ma takiej strony.

Skasowalem, przeinstalowalem, zalogowalem sie ,wylaczylem kompa - teraz wchodze - znowu to samo.

co to mozhe byc? chmody ustawielem jak trzeba.

Pawka, czy wysyłając pliki wysyłałeś je binarnie? Z tym są właśnie tego typu przygody jak wysyła się w innym trybie. I pewnie to logiczne, ale czy wchodzisz przez /administrator/?

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności