Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

ja używam tylk tekstów pełnych a z częściowych wogóle nie korzystam - czyli pewnie w drugą stronę też możesz. Jak wiesz jak działają te częściowe to może "skrobnij tutaj" jak on składa te artykuły, frazy itd. Może będzie łatwiej zrozumieć innym - bo niestety opisu tych tekstów częściowych nigdzie nie ma :( Jeśli są bardziej rozbudowane niż pełne to tez się bym na ten miodzik przerzucił..

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
ja używam tylk tekstów pełnych a z częściowych wogóle nie korzystam - czyli pewnie w drugą stronę też możesz. Jak wiesz jak działają te częściowe to może "skrobnij tutaj" jak on składa te artykuły, frazy itd. Może będzie łatwiej zrozumieć innym - bo niestety opisu tych tekstów częściowych nigdzie nie ma :( Jeśli są bardziej rozbudowane niż pełne to tez się bym na ten miodzik przerzucił..

O tekstach częściowych na publiker.pl jest cały filmik poświęcony :(

Ogólnie to coś jak normalne teksty dla addera ale w moim odczuciu jakieś takie przyjemniejsze i łatwiej strawne ;)

Można np określić, że tekst może się pojawić tylko na początku itp :)

To nie jest nic szczególnie trudnego ...

piszesz sobie kilka tytułów, kilka "środków" itp...

Potem publiker bierze jeden tytuł (+ ewentualnie miksuje synonimy) oraz jeden lub więcej "środków" tak by łączna liczba znaków była równa lub większa od tego, co założono w projekcie ( i tu też może jeszcze miksowac synonimy) - dzięki temu masz możliwość wygenerowania jeszcze większej ilości unikalnych (... powiedzmy) artykułów. Dodatkowo jeśli np natrafi na środek, z odpowiednią ilością znaków to już dalej nic nie dołącza. Masz po prostu taki koszyk z tytułami, tagami, paragrafami, a następnie drogą losowania wybierasz z każdego koszyka określoną liczbę elementów i składasz wszystko w całość. Ot cała filozofia.

A ja się tak zastanawiam ... w przypadku tekstów pełnych i częściowych mogę używać oba, albo tylko jeden i np drugi po prostu "olać"?

Możesz korzystać tylko z jednych. Jak założysz projekt, a w nim grupę to masz tam opcję Generatory, a w niej zaznaczasz skąd ma pobierać teksty - czy z pełnych, częściowych czy obu, a jeśli z obu to w jakich proporcjach.

Czyli po prostu zrezygnować z tekstów pełnych i operować tylko na tekstach częściowych?

Możesz. Ja korzystam narazie tylko z częściowych. Daje mi to lepsze pole manewrowania anchorami.

Czyli dobre miałem wrażenie odnośnie "częściówek" ... mi też bardziej pasują, bo dają lepsze pole do popisu. Myślałem po prostu, że teksty pełne mają jakąś przewagę albo coś w tym stylu :)

Jutro pewnie już skończy mielić tymi początkowymi zadaniami (sprawdzanie katalogów i rejestracja do precli) i zacznę się bawić ;)

Będę musiał tylko z addera powyłączać projekty, które mam zamiar przeprowadzić na publikera co by sobie w drogę nie wchodziły.

Niby publiker sprawdza, czy link już się nie znajduje w danym katalogu ... przydałoby się dopisać fajną funkcję:

W przypadku gdy natknie się już na link w katalogu, to zamiast tylko ignorować mógłby normalnie w statystykach danego linka dodawać go tak jak te, które sam doda, ewentualnie z adnotacją (odszukano) by było wiadomo, że to stary. Dzięki temu dałoby się nawet odszukać te linki, które dodaliśmy z innych systemów ;)

Znaleziony błąd (?)

Zauważyłem pewną rzecz - gdy kliknie się zaraz po instalacji, by rejestrował do wszystkich precli jest ok ... rejestruje, maile przychodzą na skrzynkę ... niestety - nagle się okazuje, że tych maili jest ponad 1000 (prawie 2MB) ... w tym momencie nagle publiker już nie może się połączyć ze skrzynką, próba połączenia nie kończy się żadnym komunikatem 9nie ma ani OK, ani komunikatu o błędzie ... po prostu loaderek znika ... próba manualnego wywołania któregoś z zadań CRON z gatunku "Sprawdzanie wiadomości email" też wywołuje loaderek, a potem żadnego komunikatu.

Teraz przeniosłem wszystkie wiadomości do kosza i będę powoli przywracał by zobaczyć od którego momentu zaskakuje.

Wiem, że dla około 700 wiadomości można wykonać "sprawdź email" w panelu adresów email, ale mimo wszystko loginu/hasła do precla CRON nie wyszuka ... teraz zredukowałem liczbę wiadomości w skrzynce do 400 ale nadal nic z tego ... jadę coraz niżej ;) Możliwe, że zależy od mocy serwera ...

Obstawiam, że po prostu publiker robi to na tej zasadzie, że ściąga wszystkie wiadomości do pamięci a następnie wyrażeniami regularnymi szuka loginów/haseł. W wypadku, gdy tych wiadomości jest za dużo serwer dostaje zadyszki ... dziwi tylko brak komunikatów o problemie/timeout (?)

Poza tym pytanie: czy po poprawnym zdobyciu hasła email jest usuwany z serwera? Bo gdy zostawiłem 100 wiadomości, kliknąłem manualne URUCHOM jednego z z zadań CRON'a to był status końcowy OK, potem było zadanie "próbne logowanie" po czym wiadomości w INBOX nadal było 100 ...

Nie ma znaczenia kiedy kasuje te emaile. Z tego co zauważyłem najpierw zakłada konto na WP, a sprawdzenie emaila odkłada na listę do zrobienia.

U mnie proces rejestracji przebiegł bez problemu. Zarejestrowane z wyjątkową skutecznością, Publiker wykonał próbne logowania, wykasował emaile. Testowane na Tlen.pl

A u mnie nie dość, że nie kasuje to na dodatek jak jest za dużo maili w skrzynce to się po prostu "gubi" (opis wyżej) :/ ... Zobaczę do jutra rana czy coś ubędzie ...

Liczyłem, że po prostu będę co jakiś czas dokładał maile, które obecnie przeniosłem do kosza do głównej skrzynki ... ale jak nie kasuje to i tak bez sensu ... cóż ... poczekam jeszcze trochę ...

Tak - test ok, pobiera próbne wiadomości, przechodzi wszystkie kroki z rezultatem OK ... co ciekawe jak wiadomości jest ponad 1000 to nie dostaje żadnego komunikatu - nic ... jak zmniejszyłem do 700 to już łączy się bez problemu ... ale nadal przy poszukiwaniu loginów nie wydala ... zmniejzyłem do 200 i jakoś daje radę .. ale liczyłem, że zarejestrowane będzie kasował, a tu na razie ... lipa ...

Nie wiem jak to działa od środka, ale jeśli skrypt pobiera emaile w pętli i wyszukuje loginy i hasła to nie ma się co dziwić, że wywala się przy 1000 emaili. Całkiem możliwe, że limit wykonywania skryptu na serwerze jest za krótki, aby przerobić coś takiego.

Mimo to błąd tkwi gdzieś na początku procesu. Ja jak narazie robiłem 2 rejestracje na całej bazie WP i skrypt ładnie porejestrował wszystko i później wykasował ze skrzynki.

A ja mam sugestję co do dodatkowej funkcji. Nie powinien by to jakiś problem.

Otóż w tekstach częściowych (w widoku głównym) poza Tytuły/Teksty/Teksty krótkie/Tagi itp przydałby się przycisk z lupką, który otwierałby w nowym okienku przykładowy wygenerowany tekst - można by dzięki temu sprawdzać, czy wszystko jest ok (generując kilka tekstów i czytając je). Np na takim popupie jeden przykład dla długich tekstów, jeden dla krótkich i przy każdym refresh'u nowy przykład.

Ponieważ publiker to OOP, więc mniemam iż masz metody/klasy do generowania tekstów więc to tylko kwestia stworzenia nowego kontrolera i widoku + wywołanie takiej metody generującej :D

Mam jedną uwagę...

Jak chcę dodawać tekst do precli, który ma kilka różnych linków to wtedy nie korzystam z funkcji auto, bo linkowałby mi nie te frazy do nie tych podstron, więc używam stałych linków. Dodaję się stałe linki.

Problem w tym że skrypt dodaje wszystkie linki w tekście do grupy linków, którymi ma linkować katalogi - tytuł jest ten sam, ale ma 5 różnych linków - tak nie chcę. Muszę wtedy osobno przygotować grupę na linkowanie do precli i osobno do katalogów?

I drugie moje pytanie. Do tekstu dodaję dużo różnych linków - więcej niż trzy - czy podczas dodania do precla skrypt wybierze trzy wg wagi linków??

Pozdrawiam

Polskie Szlaki.pl - społecznościowy portal wycieczek po Polsce

Piernik:

czy podczas dodania do precla skrypt wybierze trzy wg wagi linków?

Wydaje się, że właśnie takie jest założenie. W ustawieniach:

Projekty -> Grupy projektu: nazwa_projektu -> Edycja grupy

możesz wybrać sobie jedną z dwóch opcji. Jedna ustawia na sztywno ilość dodawanych do artu linków, druga losuje tą ilość (1, 2 bądź 3 linki).

Ja mam z kolei pytanie do publiker.pl - czy jest taka szansa, że w kolejnej wersji skryptu dodane zostanie okno statystyk?

Pozdrawiam

美しい琥珀ジュエリー|琥珀アクセサリー専門オンラインジュエリーショップ。 - Co to jest? Język japoński dla początkujących?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności