Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wszedłem na bazę publikera i widzę dziwne rzeczy :

Dodatkowe możliwości pracy z połączonymi tabelami zostały wyłączone. Aby dowiedzieć się, dlaczego - kliknij tutaj.

W środku :

$cfg['Servers'][$i]['pmadb'] ... 	błąd [ Dokumentacja ]
$cfg['Servers'][$i]['relation'] ... 	błąd [ Dokumentacja ]
Ogólne funkcje relacyjne: wyłączone

$cfg['Servers'][$i]['table_info'] ... 	błąd [ Dokumentacja ]
Funkcje wyświetlania: wyłączone

$cfg['Servers'][$i]['table_coords'] ... 	błąd [ Dokumentacja ]
$cfg['Servers'][$i]['pdf_pages'] ... 	błąd [ Dokumentacja ]
Tworzenie PDF-ów: wyłączone

$cfg['Servers'][$i]['column_info'] ... 	błąd [ Dokumentacja ]
Wyświetl komentarze dla kolumn: wyłączone
Zapamiętane zapytanie SQL: wyłączone
Sposób prezentacji danych: wyłączone

$cfg['Servers'][$i]['history'] ... 	błąd [ Dokumentacja ]
Historia SQL: wyłączone

$cfg['Servers'][$i]['designer_coords'] ... 	błąd [ Dokumentacja ]
Projektant: wyłączone

Jakie macie porównywanie napisów ustawione ?

Przy próbie naprawy :

The storage engine for the table doesn't support r...

Dodam, że baz danych na serwerze mam założonych pewnie z 10 i z żadną nie ma problemów. I co ? Reinstalka ?

Maksymalnie ile osiagnalem na omni to około 3000 wysylek na dobę. Tylko szkoda ze tam nie pozwalają grzebac w php.ini, bo by można było nieco zwiększyć wydajność. Może ktoś przekona Kojotka żeby można było sobie lokalnie ustawiac parametry? :P

Zdradzisz co tam w php.ini można zmienić? Bo mi chyba coś się dławi :/

Wczoraj ok. 24 ustawiłem sobie testowo projekt na 1000 percli i 1000 katalogów - publiker wysłał tylko niecałe 900.

Dodam, że wpisów wszystkich z doby mam 5000 - opublikowanie też dość dobre, bo na poziomie 75 - 80%

@IT

ale tak dla laika napisz !!! to coś, ten mechanizm, trzeba sobie zaistalować i dodać do php, czy tylko coś wpisać !!!

Żeby było szybciej to ja z lekka dopowiem. Baza mysql ma różne mechanizmy składowania. Domyślny to MyISAM. To można sobie zmienić w np. phpMyAdmin, można też zmienić przy przenosinach bazy, gdy nie będzie w pliku wpisany mechanizm, więc domyślnie będzie MyISAM. Taki dobry w tym nie jestem więc Wikipedia :) :

MyISAM

InnoDB

Po zainstalowaniu publikera na serwerze jakieś półtora tygodnia temu pojawił się problem z aktywacją w WordPress program nie był w stanie prawidłowo pobrać haseł i loginów efekt taki że co chwila pojawiało się zadanie w CRONE

Próba resetu hasła w preclu WordPress....

po trzech dniach podałem się.

I postąpiłem zgodnie z instrukcją

https://www.publiker.pl/a/katalogowanie/historia-wersji-programu-publiker.html

więc po założeniu nowego konta e-mail na tlen.pl prawidłowej konfiguracji.

Odpaliłem na nowo pobieranie + rejestrację. Stare konto do rejestracji zostało usunięte.

Efekt jest taki że od tygodnia program jak nie rejestrował tak nie rejestruje się w WordPress tylko co chwila pojawiają się zadania: Próba resetu hasła w preclu WordPress

lecz żadne e-maile nie dochodzą ani na nowy ani na stary e-mail.

Więc tutaj pojawia się moje pytanie co zrobić żeby rejestracja w WordPress ruszyła poprawnie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności