Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

tak jak pisalem w wersji 1.014 mialem tak

Wysłanych: 1033 (do katalogów: 383, do precli: 650)

Opublikowanych: 5 (w katalogach: 3, w preclach: 2)

od wczoraj wrocilem na wersje 1.013a i mam tak

Wysłanych: 892 (do katalogów: 130, do precli: 762)

Opublikowanych: 754 (w katalogach: 754, w preclach: 0)

cos jest nie tak z ta wersja 1.014 chyba...

Od update ilość nieoptymalnych zapytań wzrosła mi 30 krotnie na laohost ;) Właśnie przyblokowali konto.

Ma ktoś pomysł co z tym zrobić?

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

Może ktoś będzie w stanie mi pomóc. Albo chociaż potwierdzić błędy które ja otrzymuję po ostatniej aktualizacji.

Korzystałem z publikera tydzień czasu przez aktualizacją i wszystko było ok. Natomiast po aktualizacji skrypt sypie się błędami. Nagle okazało się że Dreamhost ma dynamiczne adresy IP do domeny co powoduje że panel admina działa jak chce. Raz działą a za chwilę już nie, otrzymuję komunikat żeby wrócić do strony za godzinę.

Jeśli chodzi o samo dodawanie to jakoś to działa. Jednak zauważyłem kolejną ciekawostkę.

(P) https://www.katalog.program4u.pl/ 2010-08-31 23:05 2010-08-31 23:05

1) Katalog został rozpoznany jako precel

2) mam adres strony która została podlinkowana, mam adres strony na której link się znalazł jednak po kliknięciu w datę odnalezienia przenosi mnie do strony która miałą być linkowana a nie do konkretnego wpisu w którym linki są umieszczone.

Te dwie rzeczy powodują że zaczynam tracić dobre zdanie na temat tego softu po aktualizacji. Działał bardzo dobrze a teraz sypie się jak stara.. No nie ważne, może ktoś będzie mi wstanie coś poradzić?

Heh jak tak Was czytam to widzę że pierwszy raz moje lenistwo na coś mi się przydało ;)

Przydaloby się żeby autor ustosunkował się do tych problemów - zwłaszcza od nieoptymalnych zapytań - 30 x więcej niż jest teraz to by wysadziło serwer... :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Nie mam dużo wysyłek teraz - więc jakoś to jeszcze leciało. 600 nieoptymalnych zapytań / dzień. Na serwerze poza publikerem mam tylko wordpressy na sqlite, więc one nie lecą do podsumowania.

e: 600 zapytań to dodatkowe 3% do ogólnego obciążenia - limit 2% :/

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

Sławomir Siudek+

Może ktoś będzie w stanie mi pomóc. Albo chociaż potwierdzić błędy które ja otrzymuję po ostatniej aktualizacji.

Korzystałem z publikera tydzień czasu przez aktualizacją i wszystko było ok. Natomiast po aktualizacji skrypt sypie się błędami. Nagle okazało się że Dreamhost ma dynamiczne adresy IP do domeny co powoduje że panel admina działa jak chce. Raz działą a za chwilę już nie, otrzymuję komunikat żeby wrócić do strony za godzinę.

Jeśli chodzi o samo dodawanie to jakoś to działa. Jednak zauważyłem kolejną ciekawostkę.

(P) https://www.katalog.program4u.pl/ 2010-08-31 23:05 2010-08-31 23:05

1) Katalog został rozpoznany jako precel

2) mam adres strony która została podlinkowana, mam adres strony na której link się znalazł jednak po kliknięciu w datę odnalezienia przenosi mnie do strony która miałą być linkowana a nie do konkretnego wpisu w którym linki są umieszczone.

Te dwie rzeczy powodują że zaczynam tracić dobre zdanie na temat tego softu po aktualizacji. Działał bardzo dobrze a teraz sypie się jak stara.. No nie ważne, może ktoś będzie mi wstanie coś poradzić?

I weź tu coś zrób...

Błąd klucza licencji - spróbuj zalogować się do panelu co najmniej za 1 godzinę, wówczas zostanie podjęta próba odnowienia licencji

_as_targets table corrupted

Statystyki po aktualizacji do 1.0.14

Wysłanych: 15442 (do katalogów: 8880, do precli: 6562)
Opublikowanych: 12511 (w katalogach: 8166, w preclach: 4345)

Na dobę występuje kilkanaście nieoptymalnych zapytań.

Na ilość wysłanych aktualizacja wpłynęła korzystnie, natomiast co do skuteczności wpisów trudno powiedzieć.

Na dobę występuje kilkanaście nieoptymalnych zapytań.

To Ty chyba masz inny serwer bo u mnie na laohost jest nie kilkanaście nieoptymalnych zapytań a kilkaset na dobę (wersja 13a) ;)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

No to coś jest nie tak - moje staty:

bazak.jpg

Dla porównania procek:

procekg.jpg

A mam mniej projektów niż Ty ;)

Podlinkowanie WYŁĄCZONE

Na serwie jest tylko Publiker!

Trzeba będzie przycisnąć autora - taka różnica nie może być przypadkowa...

Wqrwia mnie ile ten publiker wykonuje niepotrzebnej roboty, marnując zasoby.

Trzy kolejne zadania typu szukanie kategorii:

https://www.aweno.omtiku.eu/ - strona w budowie

https://guide.opendns.com/main?url=www.mini.pierwszy.8p.pl

https://guide.opendns.com/main?url=katalog.ksbp.info

Ten ostatni w setce zadań wystąpił 4 razy, na kolejnych stronach też. Drugi 7 razy w setce zadań. A nie można by w takim przypadku wyłączyć katalogu np. na tydzień i wykasować zadania?

Ten soft zbliża sie niebezpiecznie do poziomu addera.

Eksperyment Discover.pl

2010-09-01_1345.png

Może to rejestracje w nowych preclach? Do tej pory jak dodawało, było ok. Ani projektów nie dorzucałem, ani wysyłek.

Sławomir Siudek+

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności