Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

No dokladnie - ja dzisiaj sprawdzilem kilka precli pod moim nickiem od publikacji i sie okazuje, ze Publiker publikuje mi np. 4 razy ten sam tekst w jednym preclu i wyglada to tak jak ten przyklad z 'pozycjonowaniem gdansk' wyzej...

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
[...]jeszcze mam pecha i autor choruje jestem uziemiony.

mimo ze choruje to ja dostalem klucz nastepnego dnia od prosby o jego wydanie

A tak w ogóle - nie wiem skąd się wzięło u was prawie 400 zł bo ja zapłaciłem 459 z groszami za licencję i jednak wolę, żeby działała.

jeszcze jakis czas temu publiker byl sprzedawany bez VAT czyli za 377, od jakiego miesiaca jest 377+VAT

Do dziś nie dostałem nowego klucza i zaczyna mi ciśnienie szkodzić na cerę

Miejmy nadzieje, że autor weźmie uwagi poważnie i poprawi program. Niestety niektóre ostatnie błędy uniemożliwiają pracę całkowicie - jak reset hasła w WP gdzie w ciągu 2 dni nakręcił mi 15 tys. maili z resetem, a wpisów do katalogów wysłano... 4. Przydałby się też jakiś sprawniejszy system dystrybucji licencji. Reinstall i program nie działa a autor na chorobowym/urlopie itp. Soft bardzo fajny pod warunkiem, że nowa wersja zacznie działać :)

SEO BulletProof VPS.

Załóż konto na dropbox.

Jeśli to wina publikera to program jest nieporozumieniem.

Tak, to wina publikera, bo nie leci precli z listy tylko losuje. A takie są właśnie skutki losowania - wielokrotne wpisy i pusto gdzie indziej. Użytkownik publikera nic na to nie poradzi - staje się spamerem niejako wbrew swojej woli.

Eksperyment Discover.pl

Yeden, użytkownik może poradzić tyle, że zaprzestanie korzystania z narzędzia, które robi totalny śmietnik z precli. Albo się wtedy ludzie przerzucą na konkurencyjne rozwiązania typu espress albo autor naprawi publikera, bo w chwili obecnej to według mnie szkoda nawet 100 PLN na ten program.

Jeśli chodzi o licencje to zastanawia mnie jedna rzecz. Otóż według mnie osoba kupująca licencje Publikera nie może jej sprzedać. Dlaczego? W końcu płacę za coś, kupuje i sam tym rozporządzam. Dlaczego nie mogę sprzedać licencji którą kupiłem? Ma ktoś jakieś informacje na ten temat bo nie mogę znaleźć niczego ciekawego na temat zakazu odsprzedaży licencji?

SEO BulletProof VPS.

Załóż konto na dropbox.

Dlaczego nie mogę sprzedać licencji którą kupiłem? Ma ktoś jakieś informacje na ten temat bo nie mogę znaleźć niczego ciekawego na temat zakazu odsprzedaży licencji.

To akurat logiczne - na tym polega właśnie różnica pomiędzy produktem licencjonowanym (a więc udostępnianym w określonej ilości kopii) a sprzedażą (tutaj faktycznie produkt można dalej odSPRZEDAĆ jak sama nazwa wskazuje).

Problem w tym że licencja Publikera jest przypisana do ścieżki na FTPie więc jeśli kiedykolwiek autor zaprzestanie swojej działalności to jeśli będziemy chcieli przenieść program na inny serwer (albo nawet hosting zmieni swoje ścieżki) stracimy możliwość korzystania z niego. Licencja na produkty webowe powinna być zakładana na adres internetowy - wtedy można ją dowolnie przenosić po różnych serwerach a korzystać z niej można i tak tylko w 1 kopii.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Yeden, użytkownik może poradzić tyle, że zaprzestanie korzystania z narzędzia, które robi totalny śmietnik z precli. Albo się wtedy ludzie przerzucą na konkurencyjne rozwiązania typu espress albo autor naprawi publikera, bo w chwili obecnej to według mnie szkoda nawet 100 PLN na ten program.

Kto już kupił, to się nie przerzuci, ale nagłośnienie sprawy może pomóc.

Eksperyment Discover.pl

Zaczynam żałować 500 zł wydanych na ten program, za dużo kłopotów.

Nie zniechęcaj się, trafiłeś zakup w złym momencie. U mnie osobiście oprócz drobnych kłopotów aktualizacyjnych wszystko działa jak należy. Program jak wysyłał ok 10k wpisów dziennie, tak wysyła i teraz.

...

Przy preclach powinna byc taka samo opcja jak przy katalogach, czyli wybor - dodawac losowo / od najwyzszego PR / najnowsze itp. I wtedy jak sie ustawi np. wg PR to powinien dodawac po koleji i jak wyczerpie precle to ma skonczyc dodawac, a nie powtarzac.

Edit - Ogolnie soft jest dobry, a w wiekszosci bledy wystepuja ze wzgledu na roznice w serwerach. Ja mam na Laohost i wszystko dziala ok, zarowno przek aktualizacja jak i po.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności