Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Dodałbym jeszcze aby publiker usuwał   , puste akapity itp. W edytorze tego nie widać, ale przy wstawianiu opisów do katalogów często zostają mi takie kwiatki wyświetlana jako zwykły tekst czyli np. to jest fajny opis  

Ogólnie jednak publiker od dłuższego czasu pracuje stabilnie - zdecydowania udana inwestycja ;-)

Czytam wszystkie Wasze propozycje i staram się je uwzględniać w pracach nad skryptem. Zawsze w pierwszej kolejności poprawiane są zauważone błędy lub niedociągnięcia, a później w kolejce czekają nowe funkcje/udoskonalenia. Część propozycji jest prosta do realizacji i wtedy ukazują się przy najbliższej aktualizacji, natomiast te zmiany, które wymagają np. ingerencji w strukturę bazy danych i które powinny być dobrze przetestowane przed opublikowaniem czasem czekają dłużej na premierę.

Jaką wartość podlinkowania Waszym zdaniem najlepiej ustawić w opcjach?

Czy faktycznie przy wartości 100% można dostać bana na domenę?

Proszę uważać, bo można przesadzić i spaść bardzo nisko w wynikach wyszukiwania... niestety doświadczyłem tego upadku na własnej skórze :ok: Teraz stosuję podlinkowanie na poziomie 15-30% (przede wszystkim podlinkowywanie wpisów w preclach z innych precli).

Co do hostingu, to:

- nazwa.pl - nie polecam ze względu na zbyt rygorystyczne podejście do uruchamiania komend z crona - można wywoływać skrypt tylko co 1 godzinę (przeważnie serwery umożliwiają uruchamianie skryptów co 1 minutę). Skrypt działa poprawnie na nazwa.pl, ale ze względu na to ograniczenie po prostu jest mało wydajny. Rozwiązaniem może być uruchamianie crona z innego serwera.

- home.pl - skrypt działa bez problemu. Aby uruchomić wywoływanie zadań z crona należy:

1) utworzyć plik o nazwie cron-5min.php

2) w pliku tym wpisać:

<?php
file('XXXXXXX');
?>

gdzie XXXXXXX to adres
'URL do wywołania z CRON serwera', który można odczytać w zakładce 'Zadania CRON' w panelu administracyjnym Publikera.

3) przegrać plik do
katalogu głównym
serwera wirtualnego home.pl

- inne serwery przetestowane przez użytkowników do tej pory (np. proste.pl, hekko.pl, linuxpl.com, laohost.pl) - skrypt działa bez żadnych problemów. Uruchamianie zadań cron zgodnie z instrukcją obsługi panelu administracyjnego hostingu, przeważnie jest to uruchomienie co 1 minutę komendy:

/usr/bin/lynx --dump XXXXXXX

gdzie XXXXXXX to adres
'URL do wywołania z CRON serwera', który można odczytać w zakładce 'Zadania CRON' w panelu administracyjnym Publikera.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Proszę uważać, bo można przesadzić i spaść bardzo nisko w wynikach wyszukiwania... niestety doświadczyłem tego upadku na własnej skórze ;) Teraz stosuję podlinkowanie na poziomie 15-30% (przede wszystkim podlinkowywanie wpisów w preclach z innych precli).

A jak reszta ustosunkuje się do tego? Jakie macie ustawienia i co o tym myślicie? Ja na chwilę obecną mam 100% ale dopiero zaczynam z tą "maszynką", więc każda rada mile widziana.

Nie no punkt 4.8 w licencji powala 50zł usługa "przeniesienia licencji" nie jest to przesada? Załóżmy że kupuje skrypt oznajmiam licencjodawcy że będzie na serwerze X po czym okazuje się, że nie bangla na nim to co mam 50 zł płacić bo muszę przenieść na 2 albo zmieniam serwer bo znalazłem lepszy trochę to absurdalne.

Prawie się zdecydowałem na ten skrypt ale .... zawsze są jakieś ale.

Jasne, wchodzisz w Projekty / Grupy i tam masz też "zakładkę" o nazwie Linki - czyli to w jakim preclu i katalogu jesteś już, czy jest podlinkowywany itp.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Jasne, wchodzisz w Projekty / Grupy i tam masz też "zakładkę" o nazwie Linki - czyli to w jakim preclu i katalogu jesteś już, czy jest podlinkowywany itp.

dzięki !!! jasna sprawa, po coś ta liczba na liście jest :) póki co walczyłem z ustawieniami, cronem itp. i się lekko zamotałem.

edit: 75% wpisów pobrało opis z meta :/

dymna.jpg

dzięki !!! jasna sprawa, po coś ta liczba na liście jest :) póki co walczyłem z ustawieniami, cronem itp. i się lekko zamotałem.

edit: 75% wpisów pobrało opis z meta :/

Wiek ktoś jak zaimportować liste linków do e-weblinka? Web link używa innej formuły.

słowo kluczowe,"https://www.strona katalogu.pl/słowo kluczowe","1"

Fajnie jak by był eksport do systemów aby indeksować te wpisy od razu. Co wy na to?

Dostaję maile z mojego publikera, że "Wysyłanie wpisów do PRECLI dla grupy 'Kraków - precle' (ID grupy: 5) w projekcie 'Polskie Szlaki' zostało wstrzymane, ponieważ nie ma warunków do dalszego wysyłania wpisów". Ale jak klikam sprawdź to wszystko jest ok. Na czym polega problem?

Polskie Szlaki.pl - społecznościowy portal wycieczek po Polsce

Dostaję maile z mojego publikera, że "Wysyłanie wpisów do PRECLI dla grupy 'Kraków - precle' (ID grupy: 5) w projekcie 'Polskie Szlaki' zostało wstrzymane, ponieważ nie ma warunków do dalszego wysyłania wpisów". Ale jak klikam sprawdź to wszystko jest ok. Na czym polega problem?

wejdz w edycje grupy i sprawdz czy masz zaznaczone check boxy:

Linkuj z katalogów lub Linkuj z precli

Tak - nie oba, bo chce linkować tylko do precli. Najbliższa data dodania do precla jest również ustawiona na przysżłość.

Czy problemem może być to że minuty pokazują np 42 a ja uruchamiam crona co 5 min bo mam na home? Więc teoretycznie nigdy się nie uruchomi...

P.S. jaka jest aktualna wersja (ja mam 1.0.5) i jak pobierać najnowszą wersję?

Polskie Szlaki.pl - społecznościowy portal wycieczek po Polsce

Tak - nie oba, bo chce linkować tylko do precli. Najbliższa data dodania do precla jest również ustawiona na przysżłość.

Czy problemem może być to że minuty pokazują np 42 a ja uruchamiam crona co 5 min bo mam na home? Więc teoretycznie nigdy się nie uruchomi...

Aktualizacje dostajesz na poczte

Uciekaj z home.pl :chatownik: przy publikerze cron co 5 minut .. hmm srednio :aniolek:

Masz dobrą wersję.

Ten sam problem wałkuję z autorem od dłuższego czasu. Występuje u mnie w jednej grupie, w drugiej śmiga od strzału od dawna wszystko. Na razie udało się dojść, że problem ten powodują teksty częściowe, coś w nich musi być nie tak i skrypt się wykrzacza. Z tego też powodu wstrzymane zostały następne aktualizacje, bo jak sam autor mi napisał - naprawienie tego błędu jest priorytetem. Tak więc nie przejmuj się jeśli będziesz dostawał takie powiadomienie co jakiś czas, nie z Twojej winy się wyłącza preclowanie. U mnie się wyłącza katalogowanie.:)

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Ten sam problem wałkuję z autorem od dłuższego czasu. Występuje u mnie w jednej grupie, w drugiej śmiga od strzału od dawna wszystko. Na razie udało się dojść, że problem ten powodują teksty częściowe, coś w nich musi być nie tak i skrypt się wykrzacza. Z tego też powodu wstrzymane zostały następne aktualizacje, bo jak sam autor mi napisał - naprawienie tego błędu jest priorytetem. Tak więc nie przejmuj się jeśli będziesz dostawał takie powiadomienie co jakiś czas, nie z Twojej winy się wyłącza preclowanie. U mnie się wyłącza katalogowanie.:)

Mam podobny błąd w jednej grupie z preclami. Ale u mnie problem występuje z tekstami pełnymi, mam nadzieję, że szybko znajdzie się na to rada. :o

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności